Missä Mercury majailee?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ebodycab, 8.11.2010.

  1. ebodycab

    ebodycab Gearhead

    Mahtaako joku tietää missä päin vuonna -95 lähettämäni 69 Mercury Cyclone Spoiler II on tällä hetkellä? Meni Autiorinteen Ari-Mikon kautta jollekin harrastajalle. Kiinnostais tietää mitä autolle ja nykyiselle omistajalle kuuluu? Onko kunnostettu/ajossa/museorekisterissä?
    Vai mahtaako enää ollakkaan Suomessa?? Tietääkseni ainoa kappale näitä Suomessa ja ehkä koko Pohjoismaissa/Euroopassa. 353kpl valmistettu, eihän niitä voi joka paikkaan riittääkkään...
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Puna-valkoinen, Cale Yarborough (tms.) -spesiaali? Yksi sellainen seisoi 2005-2006 projektikuntoisena mun hallin perällä säilytyksessä. On tietääkseni edelleen samalla omistajalla. Tekijämies on kuitenkin kyseessä, eli valmistunee joskus kun aika antaa myöten.
     
  3. ebodycab

    ebodycab Gearhead

    just tämä! jos olet yhteydessä kaveriin, sano et voi ottaa minuun yhteyttä (jos haluaa), kiinnostaisi vaikka nähdä kuva tästä ja muutenkin tarinoida autosta
    terv.Pete
     
  4. lincci

    lincci Gearhead

    Eikös tuo ollut muutama vuosi sitten nettiautossa myytävänä? Voi olla että sekoitan johonkin toiseen cycloneen ta torinoon tai sitten olen nähnyt unta.....
    Tiedän kyllä minkälaisesta puna-valkoisesta Calesta on kysymys mutta kun mielenkiinto on suurempi kuin muisti. :cry:
     
  5. hara64

    hara64 1st gear

  6. Fastback

    Fastback Gearhead

    Spoiler II on jatkettu keulainen nascar malli. tiedän yhden aidon cale mallin spoiler II joka oli entisöity kun se tuotiin suomeen. Tämä projekti auto on uusi tuttavuus minulle, onko varmasti jatketulla keulalla? näitä oli taannoin myynnissä, mutta oli pelkkä spoliler versio eli standardi montego@cyclone keula.
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Oli se Cale Yarborough-speciaali, muistan ne tarrojen jämät lokasuojissa. Keulapalaa autossa ei ollut paikoillaan.

    Onhan noita noinkin monta tehty. Ihmehän se olisi, jos ei Suomessa noita olisi useampaa kuin yksi. :rotfl: Mobilistissahan on usein sanottu, että jos jotain automallia on tehty vähintään kaksi kappaletta, niin ainakin toinen niistä on Suomessa.
     
  8. Fastback

    Fastback Gearhead

    Se että lokasuojassa on Calen tarrat, niin ei tee siitä vasta kuin Spoiler mallin, näitä teipattuja Cale malleja oli Spoiler ja Spoiler II:ssa saatavilla. Spoiler II:n tekee jatkettu keula, joita en tiedä olevan kuin yhden kotimaassa. Tollaisen standardi Spoilerin Cale tarroilla eli normaali keulalla on ollut projektina ainakin yksi kotimaassa.

    Millä moottorilla näkemäsi Cale auto oli?
     
  9. Fastback

    Fastback Gearhead

    alkaa pikkuhiljaa selviämään, kyseessä sama auto tod.näk. Kaverini osti auton suomesta entisöitynä. Eli tod.näk. samasta pirssistä puhutaan.
     
  10. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jeps, taisin olla väärässä. Vaihdoin pari meiliä auton omistajan vaimon kanssa ja malli on pelkkä Spoiler, ei Spoiler II. Auto on vielä projektina, eli ei ole ainakaan se entisöity yksilö. On ollut myynnissä pari kertaa, eli on varmaan sama auto minkä Fastback on bongannut.
     
  11. ebodycab

    ebodycab Gearhead

    Californiasta -95 lähettämäni oli pitkäkeula Cale Yarborough Spoiler II. Auto oli täydellinen ja koossa(ei osina),351W kaikissa näissä malleissa, käyntikuntonen mut ei oltu ajettu vuosiin, ei ruostetta, alkuperäinen maalaus puna/valkonen, auto yhä Suomessa?
     
  12. Fastback

    Fastback Gearhead

    Pitkäkeula on kotimaassa, tahtoko e-bodycab yhteystietoja? Keskustelin omistajan kanssa tänään ja ei ollut yhtään vastaan ajatusta, jos joku haluaa autosta soitella. Auto on esitelty 2009 vuonna Ford Freak lehdessä.
     
  13. human62

    human62 1st gear

    Näyttää löytyvän helposti kuva haussa useampaa värivaihtoehtoakin kun etsii. hieno auto, vaikka perusmallin nimenomainen keula onkin mielestäni komeampi ainakin vuoden 1970 mallissa.

    Ongelmana minulla on että en löydä yhtä tavallisen yleista paljon valmistettua vuoden 1970 mallista kuvaa Montego STW .tä . Netistä löytyy vain nuo itse ottamani kuvat ....Olen löytänyt Torino forum sivustoilta yhden kuvan mutta siitäkään ei saa kylkiprofiilista selvää.
    ESITTEET jotka ostin ovat piirroshahmotelmia joiden profiilit eivät myöskään ole kyljestä suoraan tai teräviä.
    Kokonaisvalmistusmäärältään STW:tä on kuitenkin tehty liki 7800 kpl

    Periaatteessa kaikki mallit mukaan lukien ei siis ole harvinaisuudesta kyse ja luulisi tälläisestä STW:tä löytyvän kuvia.

    Vihjeitä kiitos!
     
  14. Qjet

    Qjet 1st gear

    Lisäksi :Jos omistaja vielä kehuu yksilönsä olevan AINOA Suomessa, niin se toinenkin on satavarmasti samassa maassa...
     
  15. ebodycab

    ebodycab Gearhead

    Yhteystiedot kyllä kiinnostais!
     
  16. Fastback

    Fastback Gearhead

    1969 Spoiler II:sta sai kahdella eri värillä, eri valko&puna Cale Yarborough Special ja valko&sini Dan Gurney Specialina. '69 on täysin eri korimalli mitä '70. '70 vuodelle ei tullut Spoiler II:sta tms. aeromalleja syystä, että Ford leikkasi 85 % pois kaikesta kilpailutoiminnastaan. Vuoden 1970 keulat ovat kaikki samanlaisia, ainoa poikkeus on että optiona oli sokkomaski.

    Jyväskylässä pyöri tuollainen oranssi montego stw jonkunaikaa. Etsippäs OD:lta topickeja jossa käsitellään Jyväskylän cruisinkeja niin löydät kuvat oranssisa Montego stw:sta Spoilerin mustilla kylkiraidoilla.
     
  17. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Oiskohan toi '70?? Aika nihkeästi tosiaan löytyy kuvia, ainakin noin pikaisesti etsittynä.

    [​IMG]
     
  18. human62

    human62 1st gear

    Vau, oot eka joka löysi kunnon STW kuvan. Mielenkiintoista.Selvitin linkin URlin.
    THANKS.

    Totta, katsoin ensin kuvia 1970, ja sit vasta luin tekstiä. Tässä jälkeen tehty 1970 mallinen?
    [​IMG]

    http://www.google.fi/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1


    On siis kuitenkin OLEMASSA YKSI:
    [​IMG]
     
  19. human62

    human62 1st gear

    Sama auto on tuossa tallissa. Alkuperäistä takapenkkiä kaivataan.
    Kattotelineen ostin uuden...lienee viimeinen uusi vanhaa varastoa..... 8)
     
    Eliminator tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!