1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Missä on nuoret harrastajat?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Otto, 28.12.2003.

 1. Ville L

  Ville L 2nd gear

  Ei oo helppo laji amerikanautoilu. Ainakin Lohjan tuppukylässä olit aina hieman outsider ja kummajainen muiden teini-ikäisten seurassa. Nyt olen 28v. Ekan jenkin ostin 16 vuotiaana äidiltäni kahdellasadalla eurolla, -65 valiant släntillä (rekkari: ubp-54, hengissä vieläkin jossainpäin) ja sitä sitten harrastamaan. Isältä sain heti siihen leveet mustat 14" peltivanteet pillerikapseleilla ja pari vauhtitarraa,, oma hotrodding elämä oli alkanut...

  Ajokortti iässä tuli sitten -62 savoy ryppiksellä josta en ikinä luovu, on siis tallessa vieläkin. Sen kun katsastin ja ajeltiin illat ja viikonloput niin sitten vasta alko kavereilla arvostus nousta kun semmoseen lotjaanhan mahtu se 6 henkeä ja vähän enempikin heittämällä ja kasi höpisi sitten kumminkin niitten mielestä ihan kivasti.

  Mutta joo, ilman isäni ja muiden tallijätkien tukea voi olla että ittekkin harrastaisin jotain ihan muuta, vaikee sanoo. Kaikki edellämainitut henkilöt sen yli 20 vuotta vanhempia minua. Omista ikätovereista ei tukea ja seuraa juurikaan löytynyt. Bemarit ja skylinet oli kuuminta tavaraa silloin ja radalle.com tuning festarit sekä hiphoppingi veti heitä enempi puoleensa.

  Valitettavasti tilanne vieläkin se meijän kylällä et ne samat tukihenkilöt pyörii mun lähikaveripiirissä mutkun eihän ne jaksa enää samanlailla heiluu ku menty jo yli 50 kriisin.

  Muutamia poikkeuksia onneks löytyy, niin kuin fileeraus ja 1320 nimimerkki jotka jaksaa edustaa meijänkin suunnilla aktiivisesti nuorta amerikanautoharrastaja kuntaa,,,,

  Toisaalta noita amerikanauton hintoja kun kattoo ni aika vaikeeta alkaa harrastamaankaan amerikkaa. Mattamustaa släntti vallua saa viidellätonnilla,,, huhhuh... saattaisin itekkin ostaa ihan jonkun muun maalaisen harrasteauton jos ekaa harrasteautoa suunnittelisin 18 vuotiaana tietämättä mistään mitään. Aspeneissa sama homma. 8-vuotta sitten ostin puoltutulta släntti aspenin 800€, leimaakin oli, mut laatikko vaati hieman huoltoa. Täysin ajokuntoinen kuitenkin. Siitäkin laatikkohuollosta selvittiin onneks isäni tuella.

  Ite valitettavasti sellanen luonteelta et tarvii perseelle potkimista et jotain saa aikaseks ni tosiaankaan mitää jenkkiä harrastais ilman hyviä tallikavereita ja harrastaja ystäviä. Sittenkun tää meininki on muutenkin menny siihen et noi 50vee äijät nahistelee ja kinaa näillä nettipalstoilla ni siinä jää nuori tyhmiä kyselevä äkkii jalkoihin ja keksii jotain muuta tekemistä

  Ps. Tää on vaan mun näkemys tähän topikkiin, elkää vetäkö vanhukset herneitä nenää,,, varsinkaan yli viiskymppinen dart67 sieltä lohjalta!
   
 2. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Meillä tota nuorisoa istuu toisinaan niin olen niiden juttuja kuunnellut, autoista ei juuri olla enää edes kiinnostuneita mutta kun siihen juttu menee niin lähinnä hehkutetaan sähköautoista, pienestä kulutuksesta ja varusteista. Kyllä ne jotain facebookin ryhmiä lukee kun joku just eilen nauroi jotain vanhan blazerin myynti-ilmoitusta jossa oli hintaa joku neljä tonnia ja autossa ei toiminut kuin pakki. Jenkkien hintataso on vähän karannut ja tavan käyttisten hinnat painuneet, raha kun ohjaa persaukisia nuoria niin kyllä ne näyttää valkkaavan vaikka sillä kesätöistä netotulla neljällä tonnilla mieluummin ehjän ja siistin -06 accordin tai korolla tms. kuin -88 räjähtäneen paku capricen niinkuin valtaosa muistakin ihmisistä.
   
 3. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Ei meillä päin hirveästi näkynyt tä lakkoilu.
  Eikä tän ketjun herättäminen henkiin 7 vuoden jälkeen tuota toivottua tulosta kun täällä ei ole ketään muuta jotka olisivat ikäisiäni.:(
   
 4. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Kuinka ne edes kehtaa ajaa tollasilla?o_O
  Accordeilla ja korolloilla ajaessani mä en enää ikinä ainakaan kehtais tulla kouluun takaisin. Mainehan siinä heti olisi mennyttä.
   
 5. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Niin en tiedä sitten, meillä käy töissä nuoria opiskelijoita näyttöihin valmistautumassa paikallisesta ammattioppilaitoksesta niin että vaihtuvat noin kuukauden välein niin jollain nissaneilla, volkkareilla ja tojotilla ne ajelee, ihan tavallisilla autoilla.
   
 6. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Ajaisivat tavallisilla amerikan autoilla amerikan mantereen tyyliin, eikä eurooppalaistyylisillä kipoilla eurooppalaisen tavalliseen tyyliin.
   
 7. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Oli vaan ehdotus niille;)
   
 8. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  ei ollu 10 vuottakaan sitte ton "paremmin" asiat. Ihmiset ajo niillä mitä sattuivat käsiinsä saamaan. Ne ketä kiinnosti autot ajo jollain cossu mersuilla, 240 volvoilla tai vastaavilla. Muistaakseni jossain vaiheessa lotari omega vai oliko se joku muu malli mv6 tma. kun oli se juttu. Saabbeja oli tehomalleja muutamalla. Jossain vaiheessa oli joku diisselibuumi ja kaikkien piti saada joku w124 kutosdiisseli.

  Yhden vanin muistan kun oli eräällä tutulla vähän aikaa sekä joku 60- luvun farmarijenkki oli pari vuotta yhdellä puoltutulla.

  Mut jenkkiautolla ajava oli kummajainen etenkin vanhalla jenkkiautolla. Yhdellä muuten oli joku dodge sitimaasturi, en muista mallia kun ei kiinnostanu.

  En tiiä millä nykyään ajavat nämä automiehet kun en ole oikeen kenenkään kanssa hirveemmin ollu tekemisissä , varmaan jollain avensiksilla.

  Sun kannattaa ottaa positiivinen ote asiaan. Kun näistä nykysistä kuula- ja harmaapäistä aika jättää, jää sulle enemmän harrastettavaa. Veikkaan että jossain vaiheessa alkaa noiden ei niin haluttujen jenkkien hinnat tippumaan, suosikkimallit nyt pitää hintansa esim. mustang, charger yms.
   
 9. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  veikkaan että niitä ei hirveemmin kiinnosta millä itteensä siirtelee. Sitte just ajavat niillä mitä sattuvat käsiinsä saamaan.
   
 10. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Tulevaisuudessa saan järjestää yhden miehen cruisingeja, jos ei muita alan harrastajia ala ilmaantumaan.:confused: Minunkin luokkakaverit ajattelee vaan vähän syöviä autoja. Ei siis sillä että jenkit söis jotain mutta isot autot ja iso moottori niin syöväthän ne ehkä vähän enemmän kuin 4 moottori japseissa.
  Entä ne autot joille ei enää löydy ostajia?
  Amerikassakin myynti palstat on täynnä autoja ja nekin yleensä aina liikkeissä. Craigslist on eräänlainen poikkeus asiassa. Tietty aina jotkut harvinaisemmat mallit loistaa poissa oloaan.
  Positiivinen asennehan tässä olisi jos olisi kavereita joiden kanssa jakaa sen.
   
 11. pulttirengas

  pulttirengas 2nd gear

  Ainahan sitä voi hommaa mielikuvituskavereita? :poff: Sori.
   
 12. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Eiks se ole enemmän niiden kirppuautojen kuskien hommaa kun niihin ei mahdu oikeita ihmisiä.:poff:Sori
   
 13. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Asiaan että onko täällä enää sen ikäisiä kuin vuonna 2007?o_O Tossa vanhassa keskustelussa oli nykytilanteeseen verrattuna ollut hirveästi oman ikäisiäni.:confused:
   
 14. jenkkijussi

  jenkkijussi 3rd gear

  Nuorista harrastajista on tullut vanhoja harrastajia.
   
 15. redneck1

  redneck1 2nd gear

  Sen nyt huomaa sokeakin.:D Mutta eikö harrastaja porukka uusiudu laisinkaan. Kuolevat sukupuuttoon vai?:( Olen sitten lajini viimeinen:cool:
   
 16. fxsts

  fxsts Gearhead

  Olisi kuitenkin hyvä houkutella nuorta porukkaa tähän auto-/prätkäharrastukseen tai muuten se loppuu omia aikojaan harrastajien puutteeseen. Tämä hommahan on nykyään niin epämuodikasta kuin vaan voi olla, pilataan ilmasto, kulutetaan kaikki luonnonvarat ja ollaan muutenkin kummallisia.
   
  nurkkajussi ja Kimmeli tykkäävät tästä.
 17. Smirkelimies

  Smirkelimies 2nd gear

  Jos muistellaan hot roddingin juuria, pitää palata -50 luvun Kaliforniaan jossa nuoriso viritteli muun muassa -32 fordeja jotka oli kelleen kelpaamatonta rojua. Nykyään kun jenkkiporukka nyrpistelee nenua nuorisolle jotka madaltaa jonkun satkulla ostetun corollan, voisi pähkäillä että aika kauas on etäännytty alkuaikojen meiningistä. Ketkähän niitä varsinaisia hot roddareita ny sitte on?
   
  simeoni, Gary Grand, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Sitä isommalla syyllä hanki koulutusta jotta pääset täältä joskus veks jos tulee tarvetta sellasille maille missä ei asenneilmapiiri ole yhtä vihamielinen autoilua kohtaan.

  Mut huomaa myös muutos viestintävälineissä, 2007 ei ollu ketään facebookissa, twitterissä yms. Ihmiset oli foorumeilla ja ircissä myös nuoret. Nykyään ne nuoret on just facebookissa ja vastaavissa. Se on yksi syy miksi tällä palstalla ei ehkä ole sun ikäsiä.
   
  zuinula tykkää tästä.
 19. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mi-kä au-to si-nul-la on?
   
  Rotten tykkää tästä.
 20. fxsts

  fxsts Gearhead

  Ply-Mouth-Valiant-con-ver-tible-V8-sig-net!
   
  signet ja FuryIII '71 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!