Missä vika maaliruiskussa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nuc-64, 24.8.2016.

 1. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Joskus aikaisemmin ongelmaa jo sivusinkin, mutta kysytään nyt ehdotuksia omassa ketjussaan. Eli on tullut haalittua parikin käytettyä maaliruiskua nurkkiin. Toinen on satajet 2000 digital hvlp, siihen ostin uuden tiivistesarjan ja putsasin ruiskun mahdollisimman hyvin liotuksessakin oli useita päiviä, oli jäänyt todella likaiseksi. No ei tuolla saa maalattua ollenkaan, räkii vaan isoa pisaraa, eikä viuhkaa muodostu ollenkaan. Toinen ruisku on vähäisestä harrastekäytöstä tullut Kremlin 21 g vlp. Todella siisti ja tukevasti tehty ruisku, mutta ei vaan toimi. Viuhkan saa jonkinlaisen, mutta räkii joukkoon isoa pisaraa ja ruiskun suuttimen nokkaan kertyy maalia, joka valuu tippoina, tai pienenä norona alas. Ei pitäisi olla käyttömäärällä pilattu ruisku, mutta millään en oo toimimaan saanu. Mistäpä noista vikaa voisi hakea, itselläni on jo ymmärrys loppunut :confused:
   
 2. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Onko maali suodatettu?

  Mitenkä paineet on?
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Tota, saatko jollain muilla ruiskuilla aikaan oikeanlaisen toiminnan? Sori, mut tää on pakko kysyä ensin.
   
 4. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Niin no se nyt ainakin on 100-varma että jos ruisku on puhdas, paine oikea,säädöt edes sinnepäin,materiaalit ja seossuhde ok niin kyllä siitä sillon tulee....eli jossain noistahan se ongelma on,hieman epätodennäköistä olla 2 viallista ruiskua.... jos jotain muuta ajattelee niin voikohan se kannun juuressa oleva pikkusihti reagoida jos vääränlaista myrkkyä siinä pitempään säilyttelee,joskus olin huomaavinani jotain tuommosta,voisit vaikka kokeilla ilman sitä. Ainakin liian paksu hinkkamaali sihdin kanssa räki tuohon tyyliin.
   
  Muokattu: 25.8.2016
 5. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Putsaa kannun hengitys
   
 6. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Joo, kyllä nykyään oon jonkun verran maalaillut, biltsun ruisku on pohjamaalille ja muut oon vetäny Finixan ruiskulla, toimineet kumpikin ihan niinkuin pitääkin. Toki on varaa vielä oppia ruiskujen säädöistä paljon lisää, mutta mielestäni ihan ok pinnan oon noilla saanut. Lähinnä kiinnostais saada noi kuntoon, kun ovat ns. vähän parempia ruuttia.
   
 7. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Lähinnä käy mielessä, että voiko noissa päästä maalia aivan vääriin paikkoihin, eli onko noissa ruiskujen rungoissa jotain kanavia, mitä ei harjalla saa putsattua. Koko ruskun runkoa nimittäin en ole tinnerissä liottanut. Tota pikkusihtiä ei näissä kummassakaan ruiskussa ole, mutta maalin olen aina säiliöön laskenut kyllä sihtisuppilon läpi.
   
 8. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Nojaa, vähän erikoisesti sitä kyllä pitää käyttää jos ilmakanavat saa kauempaa tukkoon paitsi tietysti etupäästä mutta tuo puhtaushommahan käsiteltiin jo eli menee samaan kategoriaan.... ihan yleisesti tuosta putsauksesta niin ite tykkään ruiskunpesuspraystä, saa paineella söhötettyä joka onkaloon. Sen jälkeen kun ensin maalin omalla ohenteella putsannu isommat, ja yleensä otan tuon käytetyn pesuohenteen talteen niin sitä voi taas käyttää ensimmäiseen "raakaputsaukseen".
   
  Muokattu: 25.8.2016
 9. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Jostain kumman syystä esim. epoksipohjamaali tuntuu isommissa ruiskutteluissa kertyvän myös hajottimen sisäpuolellekin ja sieltä rungon reikiä jää helposti putsaamatta. Mutta ei ne yleensä koko toimintaa tuhoa, tulee vaan huonon mallinen viuhka. Jos ilmaa kuitenkin tulee edes suuttimen ympäriltä, niin vaikea keksiä miten sen sais räkimään.
   
 10. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Tossa satajetissä lienee viuhkan säätö kyljessä? toimiiko/oisko sieltä tukossa? tai säätö kiinni ja nuppi pyörii tyhjää.
  Vettä kannuun ja testiä, jos räkii tai ei tee viuhkaa niin joku ilmavikahan se täytyy olla
   
 11. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Vähän niinkun olis kuljetinilma pois eli nehän on tosi pienet reiät noissa hvlp tai mikä hiton transformers tekniikka (flg-5 eli tavallaan näitten yhtälö, pohjamaaliruiskuna ns. tavallinen) nyt tossa omassa olikaan mutta kuitenkin missä on erilliset reiät ettei tuu siitä suuttimen ympäriltä....lakka voi jäädä aika etevästi siihen tukkeeks,mutta taas palataan siihen puhdistukseen..... jos vedät pelkkää ilmaa läpi niin miltä se sillon vaikuttaa? Ne viuhkasuuttimet siinä sivuilla on kuitenkin niin isot että tunteehan sen tuleeko niistä ilmaa.
   
  Muokattu: 25.8.2016

Kerro tästä muillekin!