Mistä 325/50-15 (315 - 345 leveydet) katurenkaita?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Catiska, 15.9.2017.

  1. Catiska

    Catiska Gearhead

    Hakusessa on 325/50-15 katurenkaat. Sopiva tuumakoko on 28 tai 29x13.5/14.5r15 mutta oltava vyörengas ja normi katuseos ja -kuvio.

    Parit DOT-sliksit minulla on jo entuudestaan, sateiselle kesälle haluaisin ihan tavallisetkin yksille vanteille.
     
  2. Catiska

    Catiska Gearhead

    Eikö kukaan tiedä?
     
  3. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    Minä koitin hakea vastaavia mutta vähän korkeammalla profiililla. Eipä löytynyt.

    295/50-15 löytyy mutta leveämpää ei oikein.
     
  4. max

    max Double Gearhead

    Mickey Thompson Sporstman S/R sarjasta näyttää olevan monenkokoista rengasta tyrkyllä josta vois oikea koko löytyä.
     
  5. pantera

    pantera Double Gearhead

    345/35-15 saa edelleen
     
  6. Catiska

    Catiska Gearhead

    Hankalaa tuntuu olevan...

    Tuo kuvio on kyllä tiheämpi kuin nykyisessä Nitto Extreme Drag Racing 555R renkaassa, mutta ei tuokaan ole oikein pitkän matkan sadekelispecialistin rengas, mitä haen. Eli sellaista jolla ei tarvitse alkaa pidemmällä reissulla sadekelissä pudottamaan heti vauhtia kun alkaa satamaan.

    Lisäksi jostain hassusta syystä tuosta ei löydy sopivaa kokoa. Ulkohalkaisijalla 29" (hätätilassa 28") leveydet on alle 13.5" ja yli 14.5", ei mitään tuohon väliin mikä olisi minulle sopiva leveys.

    On vain niin ikävän matala rengas. Välitys hidastuu liikaa ja näyttää vähän hullulta kun perä tippuu neljä senttiä alaspäin. Halkaisijassa kun on eroa 83mm
     
  7. Fastback

    Fastback Gearhead

    15" vanteen halkaisijalle ei ikävä kyllä ole rain experttiä, millä ajaa 400 tkm em. leveys & korkeus vaatimuksilla.

    Jos rengas saisi olla mallia rätti, niin Good Year tekee älyttömän makeita kumeja vaatimuksiisi, jos taas joustetaan jostain vaatimuksista = samoja joita ac cobriin käytetään. Radialeina korkeaa ja leveää ei ole.

    Olen hieman samassa tilanteessa. Normi renkaina on 275/60-15, jotka ovat 28" korkeat mutta kapeat. Sama koko MT street radialina on selvästi leveämpi, mutta sade = kesto-ominaisuudet heikommat. Pitää vaan päättää minkä kanssa on valmis elämään. Siirtyminen 18" vanteen halkaisijaan toisi runsain mitoin leveää ja korkeaa rengasta käytettäväksi rain expert ominaisuuksin.
     
  8. Catiska

    Catiska Gearhead

    Niin se taitaa olla. Tuo 325/50-15 Nitto 555r on muuten mainio rengas mutta sateella liukas, hyvin liukas. Muuten rengas on todella hyvä ajaa, pitää paremmin kuin tuo minun toinen rättirengas.
    Rättikumeista ei niistäkään juuri löydy tuohon minulle sopivaan leveyteen ja niiden ajettavuus on aika onneton, ainakin tuo Mickeyn Sportman Pro.
     
  9. pantera

    pantera Double Gearhead

    Laittaa eteen 275/45-15 niin auto on levelissä ja tontissa ...:D
     
  10. timant

    timant 2nd gear

    Mites HOOSIER 19150 29/12.5R-15LT Pro Street Radial Tire? "Rengaslaskurin" mukaan 318/56-15..
     
  11. Catiska

    Catiska Gearhead

    12.5 on vähän liian kapea tuonne rengaskoteloon. Toki riippuu renkaasta, niissä on eroja. Mutta esim. Mickey Thompsonin 12.5 jää ikävästi pienen näköiseksi, tuuma mieluusti lisää leveyttä molempiin reunoihin niin täyttäisi nätisti rengastilan ilman että vielä ottaa mihinkään kiinni.

    Nitton 325 taasen on selvästi leveämpi oikeassa elämässä vaikka laskurin mukaan eroa ei ole kuin 7mm. Todellisuudessa eroa on varmaan lähemmäs tuuma.

    Kun on vaivalla tehnyt renkaille tilaa, pitäsi se saada käyttöön. Muutenhan olisi kadulla aivan sama vaikka sudittelisi joillain 275 front runnereilla...

    Mutta tuo saattaisi olla se ns. paras vaihtoehto mitä tähän asti on löytynyt.
     
  12. Fastback

    Fastback Gearhead

    Laskurit tai itselaskemalla saat teoreettiset mitat. Kannattaa aina tutustua valmistajan spekseihin, niistä löytyy diameter, section width ja thread width eli renkaan oikea halkaisija, kyljen leveys ja kulutuspinnan todelliset mitat. 275/60-15 profiilin omaavissa renkaissa voi olla isojakin eroja, eli aina valmistajan sivuilta tutkimaan. Summitracing sivuilla on myös verrattain kattavat em mitat ilmoitettu.
     
  13. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Oletteko keksineet tähän ratkaisua? Itsekin haluaisin taakse vakiokokoa 275/60R15 leveämmät renkaat, mutta 295/50R15 on liian matala.
     
  14. Akit

    Akit 2nd gear

    Noi yllä mainitut Hoosierin Pro-streetit 29x12.5-15 menee aika lähelle noita mittoja, kun kattoo valmistajan sivuilta. Niiden ilmotettu section widht on 13". Mulla ittellä katurenkaina nuo mutta koko on 31x12,5-15. Mitalla mitattuna mun renkaan poskilta leveys on n.350mm ja kulutuspinnasta n.270mm. Ja ovat ainakin mun mielestä ihan kelvolliset ajettavat, toki en ole vielä niillä tuhansia kerinnyt ajamaan
     
  15. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Täytyy siis syventyä niihin, kiitos.
     
  16. Fastback

    Fastback Gearhead

    Tire Size:295/55-15

    Sidewall Style:Blackwall

    Tire Construction:Radial

    Tire Diameter:27.99 in.

    Section Width:11.90 in.

    Tread Width:10.59 in.

    Brand:Mickey Thompson

    Manufacturer's Part Number:3454

    Part Type:Tires

    Product Line:Mickey Thompson ET Street S/S Tires

    Summit Racing Part Number:MTT-3454



    Minulla oli tanarissa joskus Magnum 500 vanteilla tämmöiset moukulat, täyttivät komeasti pyöräkaaret. Korkeus 28" on identtinen 275/60-15 kumeksen kanssa.
     
  17. Kun jostain minulle tuntemattomasta syystä harrastajat haluaa tunkea vastoin standardeja ja vastoin lakia joko liian kapeita kumeja tai liian leveitä, niin laitan ihan vaan (piruuttani) muistuksena ETRTO-normin mukaisia vaihtoehtoja:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Toi M/T olis just oikean kokoinen, mutta liian ”drag” minun tarkoituksiin.
     
  19. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Hyvä Miguelos! Tietohattuja tarvitaan aina. Tosin noissa sinun taulukoissasi ei ollut yhtään niitä rengaskokoja, joista keskustellaan.
     
    Ftw- tykkää tästä.
  20. No joo, myönnän kyllä, että ei niitä paljoa ole, mutta on kuitenkin..295/50-15 löytyy. Siitä on aika helppo päätellä, että millaisen vanteen esim. 295/55-15 vaatii..

    Niin ja 305/50-15 löytyy, Vaikka siitä ei juuri keskusteltu.
     

Kerro tästä muillekin!