Mistä E15/04 todistus 307:lle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja VANKKURI, 16.4.2004.

  1. VANKKURI

    VANKKURI Gearhead

    Koska Metro-Auto ei suostu työntekijänsä ilmoittamana toimittamaan Oldsmobilen 307 (Lv2) moottorille E15/04 todistusta, jossa siis ilmenee, että moinen pannu selviää ilman katalysaattoria ja muita saastelaitteita tässä maailmassa.

    Kyseessä on henkilöauto Caprice Stw -90 ja juuri tuon vuosiluvun perusteella eivät poista katsastusasemalla rekisteriotteesta katalysaattori ym. merkintöjä, vaan vonkuvat todistusta E15/04 jotta tekisivät jotain asian hyväksi. Arviolta kymmeneltä eri katsastajalta olen asiaa kysynyt ja vastaus on aina sama.

    Auton on Metro Suomeen tuonut ja myynyt, eikä ole vähäpäästöinen. Ovat ilmeisesti verohelpotusten johdosta tilanneet auton NA5 RPO koodilla, kun olisivat voineet tilata vaikka NN8, NM8 tai NM9 koodeilla, mutta maksaneet silloin toki enemmän veroja.

    Ei kiinnosta maksaa Vtt:lle tai muulle osapuolelle kallista testistä, että moottori kelpaa liikenteeseen ilman katalysaattoria ja muita herkkuja.

    Mistä tai keneltä saan hankituksi todistuksen katsastusviranomaisia varten?
     
  2. etna

    etna 1st gear

    Ja onko tässä laitteessa kaikki saastevehkeet paikallaan?
     
  3. etna

    etna 1st gear

    Ja onko auto piilofarmari vai 8 malli henkilöauto
     
  4. VANKKURI

    VANKKURI Gearhead

    Auto on entinen ruuminkuljetin ja nykyisin aito kahdeksan henkilön henkilöauto.

    Niin, kaikki rekisteriotteen saastehelyt on paikoillaan kuten rekisteriotteen lisälehti niin sanoo, eli kaasutin, poltooainehöyryjen keruujärjestelmä, kolmitoimi katalysaattori, ilmapumppu jne.., tosin ei missään lue vähäpäästöinen.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Asialle ei tietääkseni voi mitään, katti saa olla vaikka tyhjä, mutta oltava paikallaan.
     

Kerro tästä muillekin!