Mistä hyvä pieni maaliruisku?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pertti K, 22.10.2016.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Pitäisi hommata laadukas maaliruisku pikkuhommiin, eli pulteista ja muttereista auton moottoritilaan ja mahdollisesti pienten paikkamaalausten harjoitteluun. Kokonaiset autot jätän suosiolla ammattimiehille.

    Mielellään vielä sellainen ettei maalisumua olisi joka paikka täynnä jos vaikka pikkurempan yhteydessä tallissa niitä irtonippeleitä maalailee. Mitä olen katsonut niin kynäruiskuillahan ainakin vetelevät ilman isompia suojaamisia ympäristössä, mutta sillä ei taida kovin isoja pintoja jaksaa/pystyä maalata. Helppo puhdistettavuus olisi toivelistalla myös.

    Mikähän olisi hyvä ja mistä saisi?
     
  2. Minimies

    Minimies 3rd gear

  3. f34

    f34 Double Gearhead

    ostin tuollaisen aikanaan paikallisesta automaalikaupasta, kun oli "supertarjouksessa". Tämä tarjoushinta oli kyllä vielä yli kaksinkertainen tuohon motonetin hintaan verrattuna... Mutta itse ruisku kyllä toimii aivan mainiosti pienien alueiden maalaukseen.
     
  4. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

  5. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Vuosi sitten ostin Saksasta Ebayn kautta tuollaisen Devilbiss FLG-5:n reilulla satasella (olisiko ollut 113€) ja toimitus olisiko ollut parisenkymppiä. On maalattu koko auto sillä, ja suurimmat ongelmat liittyi maalariin ja maalauspaikkaan. Biltemalaisella, joka näyttää aika samalta, kuin tuolla yllä oleva Motonetin malli, on maalattu pienempää osaa ja auton pohja- ja hiomamaalit. Hintansa arvoinen laite sekin.
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    toi satkun flg5 on hintaansa nähden vähän heikkolaatunen, se ei mm. kestä märkäsäilytystä, et se olis syytä joka käytön jälkeen putsata perusteellisesti jotta sen voi varastoida kuivana.

    maalausjälki sillä kuulemma on ok, käyttökelponen kompromissi sekä vesivärille että akryylille
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    jos jostain saatte vielä käsiinne esmes ikh maahantuoman yaman 1,5mm HVLP ruutan,
    vanhan satajet nr95 paranneltu versio, niin ostakaa,
    on hemmetin hyvä yleisruutta ja pitkäikäinen.

    ikh:lta on tullut tilalle oma versio tosta ja on puolta kalliimpi, melkein pari hunttia,
    mut ei pärjää yamalle, ei maalausjäljessä eikä rakennuslaadussa, yaman suutinsetillä siitä saa aika hyvän, mutta ei kuitenkaan aivan, lisäks se suutinsetti ei sovi suoraan vaikka ikh niin väittääkin eikä edes tarjoa ikh runkoversioon muuta ku yaman suutinsarjoja.
     
  9. DX

    DX Double Gearhead

    sit toi motonetin bahco vaikuttaa aika kiinnostavalta tuotteelta kun 160 eurolla saa monta ruuttaa kun siinä on suutinsetit mukana käytännössä kaikkeen maalaamiseen, käytännös kyl piisais jos on 1,4 ja 1,7 , ittellä ne olis todnäk nuo jotka olis käytössä, loppu menee sellasen hifistelyn puolelle et laiskuus alkaa rajottamaan kun ei viittis puoliturhaan kokoajan niitä vaihdella varsinkin jos käy niin hyvä munkki että sama neula toimii molempiin suurinkokoihin.

    vaikka kaksmillisella voi kyl pohjamaalia ja epoksia levittää melko rappaarappaa kalvoja yhdellä huitasulla, jopa huomattavasti yli valmistajan suositusten.

    https://www.motonet.fi/fi/tuote/751179/Bahco-BPHVLP01-maaliruiskusarja-ylasailio-06l

    en tiedä millanen se on kun en ole nähnyt kädestäpäivää saatika värjännyt sillä mitään.

    toi iso runko voi ahtaissa konkeloissa rajottaa, et ehkä ostasin yhden hyvän normiruiskun ja sit jonkun halpispaskan pikkuruiskun muttereiden ja konkeloiden töhertämiseen,
    vielä ku letkun liittää taakse ampuvalla kulmaliittimellä niin mahtuu paremmin väleihin.

    mut et kyllä joku konehuoneenkin maalaus alkaa olla jo hiinä ja hiinä jollain millisellä suuttimella ja pohjamaalit tulee tosi huonosti läpi jos ei yliohenna reippaasti.

    et jos ostat vaan yhen ruutan, niin älä osta ihan pikkuruuttaa,
    normirunko ja puolikkaan kannu, suutinkoko 1,4 - 1,5 mm on hyvä kompromissi ja kun hyvällä isolla voi ongelmitta tehä ne pikkuhommatkin, mut toistappäi se ei oikeen onnistu.
     
    Muokattu: 24.10.2016
  10. DX

    DX Double Gearhead

  11. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    eikö tän topikin aihe ollut PIENI-maaliruisku ja juttu rönsyilee jo peruskamoihin..'

    aattelin vaa... nou fens..
     
  12. HiMO

    HiMO Gearhead

    mulla ollu nuata vanhempia ikh ruuttia ja ny ku siittimiä ei enää saanu niin meinasin ostaa sen uuremman...mutta ostinkin boschin ton motnetin ...ensin meinasin sen heittää sen hevon vittuhun...mutta tottumis kysymys ja se et kun on1.4 maali suutin niin laitoon 1.2 ilima suuttimen..tuli leveä viuhka ja pinta parani ...onha se vähä mokkelo mutta ei köyhän saa valittaa.. ja ennenkaikkia se et suuttimia tuloo ripa kopallinen mukaan;)
     
  13. DX

    DX Double Gearhead

    oli joo, mut mun ajatukseni olikin, et ensijaisesti kandeis ehkä sijottaa melko hyvälaatuseen fullsaitsi yläkannuun kun sillä kuitenkin sujuu ihan ongelmitta mutterien yms. suddaaminen ja tupakkiaskiakin pienemmät paikkamaalaukset ja normirungot on suhteessa edullisempia,

    hyvän pikkuruutan rahanarvoisia ominaisuuksia kaivataan lähinnä erikoismaalauksissa eikä niinkään mutterien maalaamisessa ja esmes konehuoneen maalaaminen paksuhkoon kalvoon jollain nollakasin suuttimella tuntuu pikkasen työläältä rojektilta,
    ite en vapaaehtoisesti silleen tekisi ja just johonku mutterien maalaamiseen taas kelpaa 20 euron pikkuruisku.

    eiku muistelen vaan omia alkuaikojen kokemuksia, parin desin yläkannu, millinen suutin ja sit piti pärrän päreet saada metalliväriin, no onnistuuhan se, mut massahukka oli suurehko (pölynä ilmassa) kun piti tosissaan vaan pieneen paikkamaalaukseen soveltuvalla "piirtopuikolla" suihkia suhteellisen kaukaa, tarkasti, pitkään ja hartaasti, että sai askarreltua tasasen maton ja sit lakan kanssa kesti kiertää niin pitkään että tahto johonkin aina jäädä kuivia, ruutasta ei yksinkertasesti tahtonut tullut tavaraa tarpeeksi läpi niin lämmin keli ja nopee kovetin ehti sulkea osan pintaa kesken ruiskutuksen, sellasta ihme painimista kelloa vastaan kun fullsaitsilla periaatteessa juoksee kertavarvin päreläjään aina muutamassa minuutissa niin jää sitä reserviä sit siihen herkutteluunkin ja jos tykkää varovasti hissutella niin avaa neulaa sit vaan esmes puoltoista kierrosta.

    tolla yamalla kun laittaa akryylilakkaan joku 20 - 25 pinnaa ohenninta ja painetta kaks kiloa ruutan päässä ja 1,5 suuttimella kolme kierrosta syöttöä joka vastaa aabbaut 1,3 - 1,4 normivokkiohennuksella täysin auki niin yli 120 asteen viuhka sallii ruutata aabbout 10 sentin päästä viistoistasenttistä reunoista pehmeetä mattoa ja lakka hajoaa tosi hienoksi sumuksi suhteellisen hitaalla virtausnopeudella, ei mee paljoo haaskuun.

    ei se oo paras mahdollinen ruisku ihan kaikkeen kun ei sellasta ole olemassakaan, mut yleisruiskuna ihan pätevä
     
    Muokattu: 25.10.2016

Kerro tästä muillekin!