Mistä hyvä venttiilijousen irroitustyökalu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Damned, 20.1.2007.

  1. Dusteriduu

    Dusteriduu Gearhead

    Tuli epähuomiossa tehtyä osat kahteen puristimeen, paljonko tarjotaan osista? Osat siis ruostumatonta, mukaan myös pultit yms hilkkeet... Kasaamisen saa tehdä itse :p
     
  2. Simo

    Simo 1st gear

  3. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Itselläni on myös tuollainen halpaversio, joka ei ole taipunut mistään rullanokan jousia vaihdellessa. Tosin kierteet menivät melko heti. Muokkasin vinkaa silleen, että laitoin halpiskierretangon tilalle trapetsikierretangon, sitten siihen hahloon mutterin että toimaa ja kierrretangon päähän hitsasin toisen mutterin (noita "muttereita" tein sisäkierretangosta). Se on ihan näpsä nyt napsauttaa vaan kevyesti paikalleen ja sitten räikkää käyttämällä puristaa jousi kasaan. Ei tarvitse käsivoimia juuri lainkaan.
    Tulihan siihen sitten sellanen vika, ettei "kahvan" lukitus enää pitänyt eli räpsähteli auki, joten rälläköin kahvaan lisää liikkumavaraa ja taas toimii.
     
  4. ari2004

    ari2004 Gearhead

  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Minä ostin sylinterikansikorjaamon pitäjältä jousipuristimen. Oli itsetehtyä mallia. Runko oli 8-10 millisestä levystä C-muotoon polttoleikattu, toiseen päähän oli tehty jykevä, mutta silti avara säädettävä jousikuppi. Puristus tapahtui kiertämällä halkaisijaltaan n. 100 millisestä pyöreästä vesihanakahvasta venttiililautaseen pohjaavaa kierretankoa. Oli pirun hyvä työkalu ja kesti "mitä vaan". Eikä maksanut kuin 50 mk. Kimppatallilla joku sen sitten pölli.....
     
  6. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    tuli mieleen et jos hitsais normaaliin levy puristimeen kiinni pienet käpälät mitkä sopis toinen pää venttiiliin ja toinen pää retaineriin ni silläkin vois saada ihan hyvin homman hoidettua vaikkei mitään pika systeemiä oliskaan, vaan joutuis joka kerta kiristään ja löysään..
     
  7. JPesonen

    JPesonen 1st gear

    Isosta puiden liimaukseen tarkoitetusta puristimesta saa hyvän ja toimivan kunhan vaan hitsaa kiinteään päähän putken jonka sisällä sopiva prikka, tämä pää siis tulee jousta vasten.
    Voimaa ei tarvitse paljoakaan kun saa jouset puristettua.
    Yleensä nä isot puristimet ovat varreltaan pitkiä, mutta helppohan se on lyhentää sopivaksi.
     
  8. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Kaveri teki itse, eli otetaan yksi keinuvipu, venan pää poistetaan ja latasta tms. kaksi retainerille tulevaa tankoa tms. hitsataan keinuun, sitten hitsataan keinuun sopivassa kulmassa tanko, josta väännetään.

    Käyttö: irroita oma keinuvipu ja laita tuo vekotin tilalle, väännä ja ne kaksi tankoa painavat retskun ala ja vena jää ylös, kun olet laittanut sylinteriin paineilmaa tai vaimon kylpytakin vyön (siihen päähän, jota ei ole tarkoitus laittaa sylinteriin, laita solmu) niinkuin minä tein ja kääntänyt männän yläkuolokohtaan.
     
  9. r/t

    r/t Gearhead

    mistä hyvä venttiilinirrotus työkalu

    stahlvillen puristin on ainaki ittellä toiminu ei taitu kun napauttaa ekaks venttiililautasta
     
  10. mke77

    mke77 Gearhead

    mul on ton tapanen mut hiukan sironpi( noin 60cm koko nivelöinti) mallia "stahnwille" se pultataan pultilla vaan kanteen kiine, ett esim saa ventuuli-lukot pois vaik olis kansi kiine moottorissa(joo joo ilmaa ensin pyttyyn) ja hyvin on toiminu tähän asti!! kiitos vaan isä-ukolle ennakko perinnöstä!! :rotfl:

    sen verta tietysten joutuu punnertaa kun kansi on irti motista ni kansi ensin kiinni pöytää ett ei kauheesti liiku!!

    ite meinasin tosiaan tehdä moisen koneen kun töis meni rikki pylväs pora ni siitä saa hyvän kun karsii kaiken turhan ens pois!!

    paikallinen koneistamo kaveri käyttää automaatti syötöllä varustettua pylväs konetta tossa hommassa kosk sen saa lukittua ala- asentoon (eli syöttö" asentoon)ni on molemmat kädet vapaana kun "räpeltää" lukkoja talteen(esim. fordin-zetekissä on 3mmventtiili varsi eli lukko tosi iso) ja pöytä on ainakin tasanen ja tukeva!! se on hänen ukkonsa perintöä kosk eihän poraa tartte "venttuuli-vinkaa" vaan :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!