mistä ihmeestä halvat vanteet fordiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Mäksä, 13.10.2006.

  1. Mäksä

    Mäksä 1st gear

    ja vanteet täytyy olla 15" koska löytyy uudet 235/60/15 eteen ja 255/60/15 taakse
     
  2. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Ei sulle sitten mitkään haisun vanteet riitä leveyden puolesta tuolle 255 renkaalle.
     
  3. weripuo

    weripuo Gearhead

    joo mut eikös haisun 4,5" vanteet ole kaikki 14" uudemmat on 15" ja 6 pulttisia

    mutta meneekö toi 14" vanne heittämmällä fordiin vai jääkö jostain jumittamaan. esim jarruista.
    olisin jo kokeillut mutta eipä ole pokemonauton vanteita osunut kohdalle sopivasti
    jos jollain on kokemusta niin saa toki kertoa, että kannattaako edes hankkia vanteita
     
  4. Pitu

    Pitu Gearhead

    Onhan noita 4,5" jaolla olevia tarvikevanteita maailma täynnä.

    Ostin kuukausi sitten 50€:lla 5x4,5/15/6" maalatut ex-kromi-mankelit Jeepin talvipyörille. Vielä hiekkapuhallus, musta väri ja valkosivuset piikkikummit päälle, niin kelpaa talvikäyttöön..

    Eri asia sitte, jos ei haluu moisia tusinavanteita autonsa alle..
     
  5. Mäksä

    Mäksä 1st gear

    ihan sama mitkä vanteet on kuhan saa noi renkaat päälle ja mahtuu auton alle...maalaukseen ne vanteet ois tarkoitus muutenki laittaa.

    eli mistä saa edes mitään tusinavanteita
     
  6. RB-440

    RB-440 1st gear

    Nyt kun ilmeisesti on päästy yhteisymmärrykseen pulttijaosta, toi Mopsin isojako on aika yleinen jos vaan sattuu keskireikä kohdilleen. Tarvikevanteessa keskireikä on yleensä aina niin iso, että sinne sopii vielä asentajan sormetkin väliin eikä tee tiukkaa. Tämä tosin ei ole pelkästään etu, mutta se on ihan oma tarinansa.

    Luulisi, ettei Fordissakaan sentään niin isot jarrut ole, että se niiden takia jonkun extra-spetsiaali avaruusvanteen tarvii? Ota siis mitat vaikka niistä vanteista, jotka alla pyörii. Alku on tietenkin se 15 tuumaa, sitten mittaat bacspacen tai offsetin, kumpaa haluat käyttää ja sitten tietysti leveys. Jos jarrujen mahtuminen arveluttaa, niin mittaa sekin. Toi 255 kummi helposti suuntaa hankintaa 7 - 8 tuumaa leveeseen, jolloin tarvikevanteet alkaa oleen helpompia löytää nopeesti ja halavalla kuin peltisiä originaaleja. Tarvikevanteessa on yleensä takana tilaa hyvin isoillekin jarruille, mutta kannattaa kuitenkin katsoa, että renkaan ulkoreunakin mahtuu vielä lokasuojan sisälle.

    Yleisesti käytettyä vannetta löytyy esim. Keltainen pörssi, tämän palstan myyntiosa, kumikorjaamot ja romikset. Luulisin että SWT kannattaa kokeilla ensin ja US-Partshan myy uutena. Ja ainahan voi pistää ostoilmoituksen, mitä useamman, sitä enemmän tarjokkaita. Kun pitää silmät auki jonnin aikaa, alkaa yleensä oleen runsauden pulaa. Onhan noita vanteita irrallaan mullakin, mutta ei ole syytä alkaa myymään, kun tarviin aina silloin tällöin itsekin.
     
  7. MercComet

    MercComet Gearhead

    Itsekin kaipailis käytetyistä vanteita omaan uusia tismalleen ja tarkalleen mopen isolla jaolla. Hakusessa ainakin yksi pari taka-akselille tai myös koko kierroksen vaihto mahdollinen. Leveä peltivannekin kävis lookkiin ihan hyvin.

    Alla on nyt mitälie leveät kromi mankelit ja rengaskokona 235/70/14. Istuvat niiin pirun syvällä eli useita tuumia on lokarin reunaan tilaa.
    Cometissa lienee kapein taka-akseli mitä noista foordeista löytyy (early musse on leveämpänä jo aika lähellä). Eipä ole vielä kerenny mittailemaan mikä olis optimi vanne mitoiltaan ja siten laittelemaan ostoilmoja. Kun ei ole ollu päällimmäisiä seikkoja projektissa...

    Jos jollain on tiukkaa kokemusta Comet/Maven vanteista niin ehdotuksia otetaan vastaan?
     

Kerro tästä muillekin!