Mistä jarruvalolle virtaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Kurkoo, 25.10.2004.

 1. Kurkoo

  Kurkoo 1st gear

  Mistäs on porukka vetänyt Astrossa lisäjarruvalolle sähköt, kun siinä on se vilkku/parkki/jarru samassa kannassa ettei menis sähköt sekasin? Suoraan polkimen jarruvalokatkaisijalta vai...? Edellinen omistaja on köynnöstellyt vähän miten sattuu tuon ja vetää valot sekaisin jos kytkee lisäjarruvalon.
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  eikö ole helpoin ottaa jarruvalolle menevästä piuhasta rosvolla
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kyllä se sieltä jarruvalokatkaisimelta on varmin ottaa. Sieltä menee piuha rattiputkeen ja sitten onkin jo vilkku mukana.
  Pienen pieni mahdollisuus tietysti on, että GM olis vetänyt piuhan taakse asti mahdollista lisäjarruvaloasennusta varten. Muistan -94 Trans Amin jossa oli orkkis johtosarja takasumuvalolle, jos sellasen haluaa laittaa.
   
 4. mjo33400

  mjo33400 Gearhead

  Ei ole enää kytkentäkuvaa, mutta muistaisin, että otetaan molemmista jarruvalojen piuhoista diodilla lisäjaruvakoille jännite. Kun vilkku on päällä saa jarruvalo jännitteen toiselta puolelta koska toisen puolen jarruvalo saa ohjauksen vilkkureleen kautta. :odroll:
   
 5. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Jos ihan yksinkertaisuuden vuoksi vedetään se lisäjarruvalon plusjohto jarruvalokatkaisijalta ilman mitään diodeja. Mä en suoraan sanoen ymmärrä noita elektroniikkaperversioita.Eihän tossakaan tarvitse kuin vetää katkaisijan liittimeltä 1 johto lisävalon plussalle ja 1 maihin.

  Kun vilkku on päällä toisen puolen jarruvalo saa virran vilkkureleeltä (vilkkuu), ja toinen puoli jarruvalokatkaisijalta jos jarrua painetaan (palaa). Itseasiassa molemmat jarruvalot sais virtaa mutta vilkkukatkaisija estää virran kulun jarruvalokatkaisijalta toiselle jarruvalolle.

  Esimerkkinä:
  Espanjassa uutena myyty ~1990 F-body, Mãnanamiehet vetäneet orkkispiuhat poikki, vetäneet omat tilalle. Auto uitettu suomeen, härmäläiset vetäneet epsanjalaisten johdot poikki ja omat tilalle. Arvatkaa toimiko siinä autossa yksikään takavalo?!
   
 6. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Joo ei tarvi viritellä mitään diodeja !

  Etsit vain jarruvalokatkaisijalta monitoimiviikselle(vilkkuviiksi) syöttävän johdon (olisiko kenties kirkkaan sininen) rattiputken alapäästä ja haarotat siitä haluamasi johdon.

  Siellä on sellainen lituskainen helposti irroitettava liitin rattiputkessa kiinni,josta lähtee erivärisiä johtoja ylöspäin pitkin rattiputkea...siitä liittimestä löydät tarvitsemasi johdon.

  Samaan paikkaan kytketää muuten varashälyttimen johto joka "vilkuttaa" jarruvaloja hälytyksen sattuessa...niin silloinkaan ei tarvitse viritellä kaiken maailman diodeja :lol: ja toinen johto jaetaan vain releen kautta etuvilkuille.
   
 7. mjo33400

  mjo33400 Gearhead

  Täähän synnytti hyvän keskustelun, näin sitä pitää. Se oli vain laiskan miehen jytkentä. :lol:
   

Kerro tästä muillekin!