Mistä maadoittamaton ovikatkaisija Eldoradoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Catiska, 6.7.2014.

 1. Catiska

  Catiska Gearhead

  Eli, ongelmana on -73 Eldoradon ylempi ovikatkaisija joka ohjaa etupenkin selkänojan automaattista vapautusta. Se on kaksinapainen, maadoittamaton malli, eli ei maadoita napoja koriin vaan kytkee ne toisiinsa. Kierteen koko on 1/2"-24.

  Olen mokomaa yrittänyt etsiä jo pari vuotta, laihoin tuloksin. Sitä alempaa valoja ohjaavaa saa ihan uutenakin melkein mistä vain, mutta tätä suurempaa, ylempää en ole löytänyt mistään. Mahtaako jossain muussa härvelissä olla vastaava?
   
 2. WBBC

  WBBC Double Gearhead

 3. Catiska

  Catiska Gearhead

  Ei, tuo on sellainen kuin Eldon alempi. Eli, maadoittaa auton runkoon kuten tuosta kuvastakin näkyy.
   
 4. gomopar

  gomopar 3rd gear

  Ookkonä tutkinu jarruvalo/cruise katkasijoita. Niistä vois löytyä tuohon käypä.
   
 5. spinneri

  spinneri Gearhead

 6. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Eli erikoisella kannalla oleva nappi katkaisija hakusessa?
   
 7. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jos se alempi käy ulkonäöltään ylempäänkin paikkaan, niin releellä voisit muuttaa signaalin sopivaksi.
   
 8. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

  Löysin sopivan katkaisijan vanhan jääkaapin valon katkaisiasta. Toisen oven tein releellä kääntämällä.
   
 9. Catiska

  Catiska Gearhead

  Releellä sen toki saan toimimaan mutta se ylempi paikka vaatii kuitenkin ulkonäkösyistä kytkimen. Sen koko ja kierteen halkaisija on suurempi kuin tuo alempi ja yleisesti gm kamppeissa käytetty. Kytkimen pitää olla ulkonäöllisesti alkuperäinen, eli jarruvalo- ja jääkaapin katkaisijat ei käy...
   
 10. spinneri

  spinneri Gearhead

  Aloin vielä miettimään tuota ehdottamaani; olisiko se kuitenkin toimiva ratkaisu, kun siinä selvästi on eristävä tiiviste tms. Eli silloin voisi toimia kytkevänä. Ulkonäöllisesti on mustanuppinen (oikeanlainen?). Mutta halkaisijaltaan mahdollisesti liian pieni?


  Googlella löysi

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 11. Catiska

  Catiska Gearhead

  Väärä koko (liian pieni) tekee siitä sopimattoman. Muuten kyllä. Ilmeisesti noita suurempia ei ole muissa käytetty?
   
 12. WBBC

  WBBC Double Gearhead

 13. TransSami

  TransSami Gearhead

 14. Catiska

  Catiska Gearhead

  Kiitoksia!! Tuo on juuri se oikea :) Laitan tuon tilaukseen heti kun tulee jotain muutakin rapakon takaa hommattavaksi, tuolle yhdelle rahtikulut kun olisi huikeat.
   
 15. TransSami

  TransSami Gearhead

  Hyvä jos osui oikeaan!

  Tuolla Delcon osanumerolla jos hakee, niin useampikin osapulju näyttäisi tuntevan tuotteen, mutta tosi monessa naytti olevan out of stock ja discontinued ilman korvaavaa tuotetta. Että kannattaa varmaan kysellä ajoissa... 8)
   
 16. Catiska

  Catiska Gearhead

  Niin hyvältä kuin tuo näyttikin, ei sitä näemmä ole enää kenelläkään varastossa vaikka nettisivuilla niin jotkut mainitsivatkin. Pitää yrittää löytää jostain purkuautosta edes toimivan näköinen...
   
 17. Räsä

  Räsä 3rd gear

  Mahtuuko enempi tavaraa sisäpuolelle? Eli jos itselleni osuisi, että tarvisi pakosti tuollainen olla eikä uutta saa, niin purkaa tuosta rikkinäisestä nuo tavarat ulos ja korvaisi jostain toisesta? Eli tuo kierreosa, ja "käyttötappi" vanhasta, sen perään sitten joku vastaavalla toiminnolla oleva kytkin persiisee...Mahdollista? Eihän tuo käytännössä ole kuin tikku mikä tökkäisi minkä vaan katkaisijan kärjet yhteen...Näperrystä kyllä varmasti, mutta jos ei muutakaan vaihtaria löydy
   
 18. SamiL

  SamiL Gearhead

  Fordeissa on harrastettu virtajohdon puolella olevia ovikatkaisijoita.
   
 19. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Saako siihen reikään maadoittavaa katkaisijaa, jolloin sen voi releistää?
   
 20. Catiska

  Catiska Gearhead

  Jos vain löytyisi riittävän suurella kiinnityskierteellä oleva. Tuon kiinnityskierre on suurempi kuin yleensä... No, eiköhän siihen joskus löydy käytetty jostain.
   

Kerro tästä muillekin!