Mistä projektiin sopiva simpukka?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Toitsu, 5.1.2011.

  1. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Olisi tarve löytää projektiin tehostettu simpukka, joka tulee kiinni runkoaisan (vasemman) sisäpuolelle, pitman arm taaksepäin ja simpukka on etuakselin sekä raidetankojen välissä. Eli kun rattia kääntää oikealle, pitäs simpukan kääntää pitmania vasemmalle.

    Tuleeko kenelläkään mieleen mistä moinen vemputin löytyisi? Ei ole pakko olla jenkkivehjekään.
     
  2. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Eikös noissa 80-luvun isokoppasissa GM:läisissä ole juur tuommonen?
     
  3. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  4. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Ainakin Capricet ja vastaavankoriset muut merkit, Astro/avolava/vaneista en muista että minkämoisia simpukoita oli niissä.
     
  5. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Muistikuva olisi että niissä on kyllä muuten oikein kaikki mutta raidetanko etuakselin etupuolella? Hemskutti kun olen hukannut kuvan juuri kyseisen full size 80 lukusen gm:n konehuoneesta josta asian olisi voinut tarkastaa. :(
     
  6. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Mulla ois muistikuva että akselin takapuolella olis raidetanko, muistikuva tosin voi olla väärä ja jos ihan totta puhutaan niin en muista havannoineeni missään autossa akselin etupuoleista raidetankoa. Tosin kaikki syvempi tekniikan tietämys perustuu vain ja ainoastaan GM:läisiin, tiedä sitten jos muissa konserneissa on tehty eri tavalla.

    Joka tapauksessa mulla pitäs olla jossain kätköissä varsin hyviä kuvia Capricesta asiaan liittyen, laitan kuvan heti tänne kun löydän sen.
     
  7. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Kappas, oikeassa olit! Muisti petti jälleen kerran. Omista kuvistani en löytänyt kunnollista kuvaa mutta kaverin kuvakokoelmasta kävi ilmi että raidetangot tosiaan ovat etupuolella.

    Mun moka :D
     
  8. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Däng! Pitikin olla oikeassa! No, jahti jatkuu, eli sopiva tehostettu simpukka yhä hakusessa, miten päin on Fordin pikku broncossa?
     
  9. MJF

    MJF Double Gearhead

    Mersu/Bemari? Olis jotain ajotuntumaakin.
     
  10. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Vanhemmissa mersuissa on raidetangot väärällä puolella. BMW:stä ei tietoa. Kyllähän noita merkkejä keksii, mutta onko tietoa missä voisi olla oikein päin? :oops:
     
  11. sbf

    sbf Gearhead

    Mä en nyt kyllä täysin käsittänyt miten toi simpukka tulis mutta ainakin muistaakseni vanhemmissa f-bodyissä on simpukan kääntövarsi taaksepäin ja raidetangot akselin etupuolella.
     
  12. simpukka

    eikös sen varren voisi kääntää 180 astetta? niin sais esim capricen simpukan sopimaan. Ja täältä löytyis simpukka....
     
  13. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Muistikuvan mukaan ainakin -68 Buick Wildcatissa on simpukka etupalkin takapuolella... Sitä ei muistu mieleen, et kumpaan suuntaan sektorivarsi siitä törröttää...
     
  14. Baxter

    Baxter 3rd gear

    Käsittääkseni E28-korimallin Eli 80-luvun alun 5-sarjalaisista Bemareista voisi helpoiten kaivatun tyyppinen simpukka. Sitäkin vanhemmissa (E12) voisi olla ja samoin ekoissa 7-sarjalaisissa (e23). Ei nyt ole kuvaa heittää, mutta 6-sarjan (e24) pienoismallin perusteella tehty tämmöinen päätelmä :lol: ja e12/e28 ovat käyttäneet samoja simpukoita.
     
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jos en nyt ihan väärin muista, niin 1st gen. on ainakin päinvastoin.
    Simpukka takana ja kääntövarsi eteenpäin. Ja simpukan ei tarvi olla eripäin
    välitetty, kun etupuoliasennuksissa kääntövarsi on taaksepäin.
     
  16. sbf

    sbf Gearhead

  17. nipla

    nipla 1st gear

    mulla olis yks caminon simpukka pumppuineen irrallaan mutta ei ole tietoa että toimiiko?
    edit: puusilimä
     
  18. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ei käsittääkseni ole. Etupuolella se on perimetrirunkoisissa. :odroll: Muös Buickissa.
     
  19. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Ei se käy, homma tökkää siihen että raidetanko etuakselin etupuolella niin sektori kääntyy erisuuntaan kuin jos raidetanko olisi takapuolella.
     
  20. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Re: simpukka


    Menee melkoiseksi sovitteluksi kääntää siinä paikassa. Helpompi alustavasti metsästää oikeinpäin toimivaa palikkaa.
     

Kerro tästä muillekin!