Mistä rättikaton "tacking strip"-listaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Väpsy, 25.4.2022.

 1. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Olis rätin vaihto ajakohtainen ja käynnissä. Nyt vanhaa purkaessa nyppiny x-määrän ruostuneita niittejä noista kyseisistä listoista, eli katon etukaaressa tuulilasin yläpuolella, kaaressa takalasin yläpuolella, ja takakaaressa mikä pultataan koriin kiinni.
  Alkaa vanhat oleen aika haperoa, ja tuskin saa enää hyvin uutta rättiä niihin niitattua, niin osaisko joku opastaa löytyykö kotimaasta jostain soveltuvaa listaa? Maailmalta saa tilattua, mutta kotimainen toimittaja maistuisi paremmalta.
   
 2. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Minä tein muistaakseni tuollaisen listan liimaamalla useita kerroksia jotain mainospahvisuikaleita (?) päällekäin. Se oli jotain vajaa 2mm paksua tiivistä materiaalia, niistä sai sopivan paksuisen ja se kiinni kaareen ja siihen tarttui hyvin nitojalla kiinni. o_O
   
 3. pe-le

  pe-le 1st gear

  minä tein nuo muovista,, ikkunalista nimukkeellä löytyy , isommat leikattiin muovi levystä,
  käytin Rapidin paineilma pyssyä,,ja rosteri niittejä,
   
 4. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Varmaan kesäpelissä menis ihan pahvi/kartonkiversiokin, niinhän se uutenakin on ollut, mutta taidan kaatua tuonne muovien maailmaan. Pitää kurkata tuota ikkunalistaa, kiitoksia!
   
 5. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Onnistuisikohan kovalevystä? Kolmen millin levyä liimalla päällekkäin laminoimalla. Sitä saa kyllä jostain valmiiksi paksumpaakin mutta en nyt heti keksinyt mistä. Huokoleijona nimellä on puukuitulevyä ainakin 12 milliä paksuna mutta se on aika höttöä. Oman katon mukana tilasin muovilistat mutta se alimmainen takakaaressa ei käsittääkseni ole noissa mukana tai noin ainakin eräs verhoilija väitti kun hetken mielihäiriössä kuvittelin etten tee tätä katon vaihtoa itse.
   
 6. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Joo se takalista on ohkasempaa ja leveämpää matskua, "kiedottuna" ohkaiseen sinkittyyn peltikuoreen joka yhdeltä sivulta auki niittausta varten, eikä sitä saa kuin kokonaisena. Toimitetaan erikseen, ja maksaa x-määrän rahaa että on kotona. Pitää käydä hypisteleen noita muovilistoja kaupassa, niitähän näyttäs olevan mm. tota ikkunalistaa, ja leveämpää sitten esimerkiksi jalkalistana, mistä vois sirkkelillä työstää sopivat. Se koppaan tulevan takakaaren materiaali ei ole niin tarkkaa, mulla on parista kohtaa ruostunut se sinkitty peltikin poikki, niin saa (joutuu) senkin tekemään uusiksi, samalla sitten tekee semmosen mikä sen niittityynyn profiiliin sopii.
  Toi auto on jännä keksintö, ei auta vaikka alkais rättiä vaihtamaan, niin aina jollain tapaa saa tehdä peltitöitä :D
   
  juko7 tykkää tästä.
 7. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Löytyikö sopiva lista ja mihin päädyit?
   
 8. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Trade partsilta tilasin.
   
 9. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Bauhaussissa kävin shoppailemassa, ja mukaan tarttui paria eri kokosta pvc-jalkalistaa. Löyty lisää hitsattavaa, ja samalla käyny katon kehikkoa läpi, niin ei ole vielä tullu testattua ottaako niitin vastaan halkeenatta.
   
 10. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Miksi et halua oikeata ja hyväksi todettua tuotetta käyttää? Tuo jos ne niitit/liimat pysyykin vaikka vuoden niin jumalaton homma tehdä kaikki uudestaan. Täältäkin löytyy metri pari oikeata tavaraa jos joku tarvitsee
   
 11. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Vaikka vähän änkiottonen olenkin, niin nyt vaan saatavuus alkujaan määritteli materiaalin. "oikea" olis ottanu pari viikkoa saada kotiovelle, ja hommaan ryhtyessä tuntui pitkältä ajalta. Toki nyt jälkeenpäin asiaa katsellen se aika on menny jo mukavasti ohi muita hommia tehdessä, mutta mitäpä sitä ei tekis säästääkseen aikaa :D.
  Voisin siis olla kiinnostunut "oikeasta" materiaalista, nakkaan sulle viestiä!
   
 12. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Himosviikonloppu takana, uus katto piti veden ulkopuolella ja kohensi aika isosti ulkonäköä. Kiristeltävää takareunaan vielä jäi, loppu aika kesken vaikka unet oli melko vähissä koko viikon, ja perjantaille nappasin vielä rokulipäivän töistä että kerkes niputtaan autoa. Jälkeenpäin ajatellen jopa ihan mukavaa puuhaa pelata katon kanssa, jos ei aikataulu hengittäis noin pahasti niskaan.
  Jotain jäi takinhihaan mahdollisia tulevia koitoksia varten, jos takakaaren joutuu tulevaisuudessakin tekeen ite, niin surutta vaan isot reiät että on helpompi jumpata sitä autoon ja pois, tuon korjaan kyllä vielä kun lähden kattoa kiristelemään. Ja toinen huomioitava, katon mukana tuli jotain kumin sukuista "tacking strip"-listaa, jonka laittelin etukaareen, ja oli virhe. Jäykkä PVC-lista bauhaussista oli mukava lämmön kanssa taivutella muotoonsa, ja niitit siihen puri ihan eri tavalla kiinni.
  Etukaareen ammuin niittejä ihan mielipuolisen määrän, kun tuintui ettei ne purrut siihen kumimaiseen matskuun kunnolla kiinni.
   
 13. hotit

  hotit Gearhead

  Onko kukaan tehnyt tuot listaa äänieristematosta? Matosta kun leikkaa sopivia suikaleita ja liimaa ne päällekkäin. Luulisi alumiinikerrosten antavan ryhtiä hakasten pysymiseen kiinni. Ajattelin kokeilla kattoverhouksen kanssa. Kattoverhoilun kanssa ei ole niin paljoa voimia kyseessä kun mitä on rättikaton kanssa.

  Kyseessä olisi siis sellainen butyylimatto stp black silver, jota on tallilla valmiiksi.
   
 14. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Väpsyltä sain vinkkejä listasta mutta vieläkö tätä löytyy? Mitähän tuo oikea materiaali muuten on? Tänä talvena taitaa olla viimeinen pakko tehdä Cadillacin kattoremontti.
   
 15. jamba

  jamba Gearhead

 16. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Sikäli kun olen oikein ymmärtänyt niin lasisella ikkunalla olevassa se ikkunaosa on liimattu reunoistaan kiinni muuhun kattoon joten haastavaa saattaa olla. Mikäli tuo siis on samalla tavalla tehty kuin -68 Devillessä. Osanumero on näköjään eri.
   
 17. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Toi lista mitä ite käytin, on bauhaussista ihan perus peitelistaa PVC:nä, oli jos jonkin muotosta ja paksusta. Esim tommosta:
  https://www.bauhaus.fi/peitelista-m...kcVfHNzdPnkaYJs_r6EMy-fHDSKSmjPRoC3jUQAvD_BwE
  Sirkkelillä tein sopivia soiroja, ja kuumailmapuhaltimen kanssa taivuttelin kaarevammat palat paikalleen.
  Takayläkaareen laitoin pari päällekkäin kun ei ollut riittävän vahvaa listaa käsillä.
  Alkuperäinen oli jotain kovalevyn sukuista matskua, ja katon mukana tuli tarvikkeena kumimaista tavaraa. Se kumimainen oli tosiaan kyllä ohilaukaus kun katon etureunaan sitä laitoin. Hyvin on ton puolitoista vuotta ollut ja pysynyt, vaikka eihän toi nyt kovin kattavaa kuvaa vielä anna. Ainakin niitit tuohon muovilistaan puri tosi hyvin kiinni, ei haljennu niiteistä, eikä kerää enää kosteutta.
   
 18. cdv70

  cdv70 Double Gearhead

  Minulla on ikkunaan liimattu kehys(karmit) Joka on alareunasta ja yläreunasta kiinni. Aikoinaan ostin pelkän katon ja käytin vanhaa takalasia. Muovinen vetoketjullisen muovi-ikkunan jätin käyttämättömänä pakettiin.
   
 19. f-85

  f-85 Gearhead

  Mulla olis uusi GM isokorisen 65-70 musta katto josta taas lasin ympärys puuttuu. Myös lasinen takaikkuna on. Jos on jollain tarvetta.
   
  jamba tykkää tästä.
 20. jamba

  jamba Gearhead

  Tuo saattais kiinnostaa, en o rokkiautoon tilausta viel tehny
   

Kerro tästä muillekin!