Mistä vanteet mopariin ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja kmovsh, 25.4.2002.

 1. kmovsh

  kmovsh 1st gear

  Eli tilanne rupeaa näyttämään toivottomalle. Hankinta listalla olisivat American Racing Torq Thrust II, 5/4.5 jaolla, taakse 17x11( myös17x9.5:n kävisi) Back Spacing max 4.5”. sekä eteen 17x8 . Vaihtoehtoisena vanteena Eaglen vastaavan tyyppiset vanteet (part# 2119-8926/2119-8826). Olen käynyt läpi Suomesta mielestäni kaikki varteen otettavat toimittajat läpi.(Corneri, Partsi, Erikoisvanne ky sekä Autotek)

  Ulkomaisten e-kaupoista olen käynyt summitit, wheelsforlessit, tirerackit sekä American Racingin oman kaupan sivustot läpi. Ja kaikki myyvät ei oota tai yli 7kk:n toimitusaikoja, kun tarkoitus olisi päästä tulevana kesänä vielä ajelemaan kyseisillä vanteilla.

  Koska tuon koko luokanvanteet tulevat maksamaan joka tapauksessa pikkusta vaille aivan helvetisti niin ei viitsisi tyytyä mihinkään kompromissiin.

  Kaikki vihjeet, mistä voisin kyseisiä vanteita kysellä otetaan kiitollisuudella vastaan. Vanteiden ostoon johtavasta vihjeestä lupaan antaa palkkion.
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Kysäisepä Öljyhetkestä Kotkassa, Lammisen Jussi on tuonut jenkkivanteita, äskettäin oli ainakin 17x10 AmRacing 5x5 jaolla.
  Puh. 05-3588700
   
 3. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Ongelmahan on jenkkivanteissa, ja varsinkin tuossa kokoluokassa, se etteivät firmat tuo vanteita "yksitellen" vaan niitä tuodaan sitten kontillinen esim koko pohjoismaiden tarpeisiin. Ja tuollaista kokoa ei varmaan tilata varastoon, eli mene tilauksen puolelle. Ja silloin saa odottaa sitä seuraavaa konttia joka saattaa tulla vasta ensi vuonna. Tällaisen selityksen kuulin US-partsista kun hommasin omia vanteitani. Eli jos suomalainen rakentelija haluaa olla nirso vanteiden suhteen, kannattaa tilata ne jo silloin kun aloittaa projektin tekemisen.

  Jenkkiliikkeiden eioota on vähän vaikeampi ymmärtää.
   
 4. kmovsh

  kmovsh 1st gear

  Joo asia on juuri niin kuin sanoit Hyytinen. Tässä tapauksessa toimituksen tekee vielä erityisen hankalaksi American Racing TT2 saavuttama valtava suosio rapakon takana. Jos vaikka katsellaan alan julkaisuja niin tuntuu että ko. vanteet ovat kiinni joka toisessa autossa. Custom offsetilla varustettuja vanteita joutuu odottamaan myös siellä, joten niiden toimittaminen kaus pohjolaan voi todellakin venyä puolesta vuodesta jopa vuoteen.

  Jenkkiliikkeiden on-line shopien kanssa asioimisen tekee hankalaksi, se että kysymyksessä on special order tavara myös heille ja käsittääkseni myös isot liikkeet kuten summit tilaa aivan samalla tavalla vanteet isona könttiostona tehtaalta, joten jos tavaraa ei ole hyllyssä voi sitä jo Amerikan päässä joutua odottamaan pitkään. (korjatkaa jos olen väärässä)

  Jouduinkin todennäköisesti tyytymään vaihtoehto B:n eli tilaamaan Eaglen Series 211, koska siinä näyttää olevan valmiina jo oikeanlainen offsetti ja niitä näyttää ainakin Amerikan liikkeistä löytyvän hyllyistä:
  Esim.:
  http://www.salesco.com/wheels/eagle/series_211.htm

  Kerkesin vaan jo hankkimaan renkaat noille 11” vanteille, koska en osannut kuvitella tätä vanteitten hankintaa näin vaikeaksi. No oppia eikä kaikki….
   

Kerro tästä muillekin!