Mitä bongasit liikenteessä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Chevy-74, 8.9.2005.

 1. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Jenkkejä on ollut melkoisen vähän liikenteessä, aktiivisemmin bongattu sinivalkeaa -59 ford customia melkein joka päivä on kuopiossa ollut liikenteessä. Euroissa tai pikemminkin japseissa on ollut liikenteessä aika kivoja autoja. Datsun 1000 ja 1200, sitten 280C vihreä siilissä. Joku Crown...Toyota Carina 70 luvun puolesta välistä. Opel Monza tänään.
   
  JaakkoT ja isalmela tykkäävät tästä.
 2. JaakkoT

  JaakkoT 2nd gear

  Taisi olla tiistaina alkuillasta, kun Kuusamon Citymarketin pihassa oli musta Chevyn pickup, C10 kenties, yhdellä keulalampulla, ja ehkä joku seitkytluvun lopun tai kasarin malli. En tiedä, en niin ole perehtynyt noihin, mutta kyllä läikähti rinnuksissa!
   
  isalmela tykkää tästä.
 3. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Pontiac Lappeenranta 30.08.2022

  [​IMG]
   
  Seevu, Stang_81, juhi71 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Saab Lappeenranta 06.09.2022

  [​IMG]
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kävin ramin kanssa tänäpänä syynissä kouvostoliitossa. Samaan aikaan hallissa oli vissiin cadillac -40 joka oli tehty avoksi. Kiellettiin kuvaamasta mutta oli kyllä kaikella tavaa vaikuttava ilmestys. Eikä ainakaan vähiten teknisesti. Ahdin oli isompi ku cummins dieselissäni.
   
  Kustom STW ja isalmela tykkäävät tästä.
 6. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Ei oikein ole "luonnollisen" näköiset nuo valkosivut Saabissa. :oops:
   
 7. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  [​IMG]
   
  FUKK, Kustom STW, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. AVRO

  AVRO Gearhead

  Ai että, Saab 96. Näihin on päässyt/joutunut sekaantumaan kun kävin 80-luvun lopulla autoamiksen ja siellähän noita näkyi, takatuuppari Skeidojen kanssa. Varsinkin toisella vuodella kun yksi halliopettajista oli mieltynyt Saabeihin ja kahmi erityisesti nuo 96 hommat omalle työporukalle. V4:n kansipahvien vaihdot tulivat tutuiksi, samoin luennot vapaakytkimestä ja sen oikeasta käytöstä kun jokuseen Saabiin niitäkin korjattiin. Opettaja niistä jaksoi vaahdota. Tuttavuus 96:n kanssa jatkui kun sen aikaisen kesätyöpaikkani, ja sittemmin ihan vakipaikan, omistaja hankki noita parikin kappaletta emännälleen ajoautoksi. (ite ajeli tietysti pystylamppu coupe Mersuilla joita oli kaksi) Sanomattakin on selvää että kansipahvit sai vaihtaa molempiin, lieneekö sitten ton koneen heikko kohta tai jotain. Tuolloin ei ollut vielä ajokorttia mutta ajelin "suljetulla aluella" näillä ja toki muutenkin tuli istuttua paljon Saabin kyydissä.
  Faijalla oli aikoinaan 12M Taunus tolla samalla koneella, lämpövaivainen sekin. Sille ei muistaakseni ikinä tehty mitään muuta kuin välteltiin kaupunkiajoa kun aika nopeesti keitti, muuten pelitti ja auto kulki.

  Ne takatuuppari 120 Skeidat oli oma lukunsa amiksessa mutta kansipahvin vaihto ja sen jälkeinen ilmaaminen tuli tutuksi... samoin pohjan alla keskitunnelissa kulkevien jäähdytysnesteputkien kumijuntturien vaihto. Vihreällä Swarfegalla ne luiskahti tosi kivasti paikoilleen. Raati varmasti tämänkin ihanuuden muistaa. :p
   
  Kustom STW ja Larry tykkäävät tästä.
 9. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Itellä kyllä liittyy paljon muistoja noihin 96:iin. Setä vainaalla oli niitä useampi ajoautona. Joskus 80-luvun lopulla kun hän uudisti 96 kalustoa anto minulle sen vanhan peltoautoksi. Sillä sitä tuli opeteltua ajamaan ja rassaamaan. Se oli sininen vm 76 leopardikuvioisilla istuinsuojilla. Sitten myöhemmin pihaan siunautu myös uudempi ruskea vm 80 kun samainen setä hommasi itelleen kolmiovisen Saab 900:n. Sillä ne nuo Valiantinkin rattivaihteet vaihtuu luonnollisesti kun on autoilu alkanu 96:lla. Perinteitä kunnioittaen ajattelin että pitäs hommata pojallekin 96:nen mutta ovat vaan nykyään aika hinnakkaita.
   
  Muokattu: 10.9.2022
  AVRO ja isalmela tykkäävät tästä.
 10. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Aikoinaan 80-luvulla mun piti lähtee hakemaan isäni pomon Saab 96 pois Pyhäsalmen kaivoksen vierasmajalta Lepikosta.Oli mennyt pomolla ilta pitkäksi ja Saab jäänyt sinne.Nooh,Saabin luokse päästyäni hyppäsin rattiin ja käynnistin auton.Vaihdekeppiä rupesin hamuamaan ja mitä helvettiä näinkään.TÄSSÄ SAABISSA OLI LATTIAKEPPI!!!!!.Ja tämä tarina on tosi.Saab 96 oli viimeisen vuoden mallia,mutta tehtiinkö niitä lattiakepillä?Vai oliko joku oma viritys.En ole selvyyttä saanut tähän asiaan vieläkään:D.
   
  Kustom STW ja Swinger71 tykkäävät tästä.
 11. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Tänään oli Iisalmessa "Austin-päivä".Työpaikan pihassa Austin A 40 Somerset 4d -51 ja kaupungilla Austin A 40 60-luvulta.Muuten ollut tosi hiljaista vanhojen autojen suhteen.Viikko sitten oli Lapinlahti cruising ja Matin ja Liisan Nesteellä lähes 300 autoa.Hienoa että tätäkin tapahtumaa järjestetään sillä luultavasti ilman cruisinkia autoja olisi ollut pihassa 0 kappaletta:confused:.
   
  isalmela ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 12. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Eikös Sonettissa ollut lattiakeppi? Varmaan semmoisesta otettu vermeet siihen ysikuuppaan.

  A-mallin Asconaa ei kovin usein enää näe. Tässä näytti olevan kaaret sisällä ja pyöreät takavalot. Ja sitten vastaan tuli Leppävirralla vielä farkku-Rekord-Olympia.
   
 13. JaakkoT

  JaakkoT 2nd gear

  Perjantaina treenikämpän pihalta Imperial.
  [​IMG]

  Isällä oli 96 v4 Super seitkytluvun lopulla, hyvä talviauto ja muistan kuinka eteni syvässäkin lumessa. Vaihdelaatikko porsi siitä autosta aika pian hankinnan jälkeen ja isävainaa vaihtoi sitten 99 GL:ään, jolla ajoikin pitkälle kolmatta sataa tuhatta.
   
  SARKERI-71 ja isalmela tykkäävät tästä.
 14. ikiliikkuja

  ikiliikkuja 3rd gear

  Tänään Sastamalassa pari 2-koppasta escoa Tampereen suuntaan. Siisti metallinhohto sininen ja museorek. vaalean kellertävä (vinyylikatolla?)
   
  isalmela tykkää tästä.
 15. Arkkumies

  Arkkumies 3rd gear

  Järvenpään keskustassa parkissa hienokuntonen Ford Scorpio.
   
  isalmela tykkää tästä.
 16. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Hiekkatiellä kyltin, joka kehotti hiljentämään -ei lapsien - vaan pölyävän tien takia... Olihan siinä pari taloa joissa uudehkot mersut ja volvot pihassa, jos ne sitten ikävästi saa hiekkapölyä päällensä.. Varmaan runsaslukuisina tuossa harjumaisemassa kasvavista männyistä tuleva siitepöly ei haittaa...
  Mikkelissä huitsisti korotettu picup, kai se oli rotke, kääntyi Jkl suuntaan.
   
 17. lintta88

  lintta88 2nd gear

  Eilen tuusulassa ajelin - 67 slan six turbo valiantin perässä ja illemmalla tuli 64-66 avo mustangi vastaan.
   
 18. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Pestessä autoa toi ei haittaa?
   
 19. passerby

  passerby 3rd gear

  Vantaalla VW Kupla mustapohjaisilla kivillä.
   
 20. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  96 Saabeilla tullut ajettua yhteensä vähintään +200 tuhatta km ja ei ole kyllä Kölnin koneeseen
  kannentiivisteitä tarvinnut vaihtaa sen takia että ois palanut. Viimeisin työmatka kulkineena 2010-luvulla n.75 tkm reipasta työmatkailua:D
   
  AVRO tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!