mitä eroa normi ja magnum 383 koneella

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja fury-70, 12.3.2014.

  1. fury-70

    fury-70 1st gear

    Jostain moparifoorumilta löysin että olis 440 kannet,imusarja,nokka, isompi kaasari ja kymppipuristeiset männät. Voiko pitää paikkaansa. Olis kohtuu halpoja lisäheppoja.
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

  3. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Niiden lisähevosten suhteenhan riippuu ihan täysin missä kunnossa sun aihio on. Eli sen tarkistus ainakin ensin. Mitään loppuunkaluttua ei kannata ennen remonttia alkaa virittelemään.

    Mut jos kone on jokseenkin tikissä oleva 383 2bbl, niin kyllä siihen voi ja kannattaa muutama muutos tehdä. Olettaen että se on koskemattomassa kunnossa tai enintään vakio-osilla rempattu.

    -Kansista milli pois ja samalla läppää seetit ja vaihtaa vaikka ohjurinkumit
    -Joku nykyaikanen mieto nokka (riippuen vähän auton painosta ja voimansiirrosta)
    -4bbl imusarja, alumiininen, saatavilla ihan kohtalaisesti
    -Hyvä kaasutin. 600-750 holleyitä saa aika huokeesti käytettynä.

    Mitään "magnumin" 4 kurkkusta rautaimusarjaa en lähtis tommoseen metsästämään, tai välttämättä edes "parempia" vakiomäntiä.
     
  4. C-barge

    C-barge Gearhead

    383 magnum tais tulla 1968. Muita oleellisia eroja normi 383:n ei ole kun et männät on nelikurkkuisissa tasapäiset kun kakskurkkusissa kuoppapäiset, ja nokka on sama kuin 440 hi perf mallissa. Kaasarissakin vuosimalllista riippuen on jotain eroja, vähintäänkin kalbroinnissa. ja tietty "magnum" pakosarjat!
     

Kerro tästä muillekin!