Mitä jos ei tee omistajanvaihdosta 7vrk kuluessa kaupoista?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Joe1, 15.6.2008.

  1. Joe1

    Joe1 1st gear

    Eli siinä se kysymys tulikin jo. Jos en ehdi/pääse rekisteröimään autoa nimiini 7vrk kuluessa auton ostosta, mitä siitä seuraa tai miten se vaikuttaa siihen jos menenkin rekisteröimään sen esim. 10vrk päästä. :odroll:
     
  2. lucky13

    lucky13 1st gear

    Rahaahan se maksaa. Mulla meni aikoinaan yksi rekisteröinti päivällä pitkäksi, niin tuli AKE:lta joku 36€ lasku.
     
  3. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Mielenkiintoisempi kysymys olisi se, että: mitä ihmeen kiireitä ihmisellä voisi olla, että se ei 7 päivän aikana pääse vakuutusyhtiöön tai katsastuskonttorille nyt kun se on juuri ostanut autonkin :)
     
  4. Joe1

    Joe1 1st gear

    Pystyykö jonkun muun pistämään asialle? henk. kohtaisestihan tuo pitäisi tehdä mutta onnistuuko jollain valtakirjalla?
     
  5. lucky13

    lucky13 1st gear

    Totta tuokin. Mulla sattui homma menemään niin, että ostin trokarilta auton väliluovarilla ja siinäpä ei olekaan 7 paivän aikaa... Aina oppii uutta. Sanktiot sattuu olemaan samat.
     
  6. chevyukko

    chevyukko 1st gear

    onnistuu valtakirjalla!
     
  7. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Mulla on ollut "urani"aikana 27kpl jonkin asteisia ajoneuvo systeemejä(vuodesta-83,laskin tuossa oikein joku aika sitten),mutta sitten kävi jo heti viimevuonna vanhan aikainen.
    Ostin projektin ja kuinka siinä epähuomiossa muistin vasta kahden kuukauden päästä,että pirulas se omistajan muutos on tekemättä :oops:
    No ei auttanut itku markkinoilla,oma moka -)oli mukava maksaa sakkoa tuolta ajalta,varsinkaan kun ei MITÄÄN muuta rahan menoa ole :rotfl:
    Naurattaa vieläkin että on revetä liitoksista(minä huom.) :rotfl:
    kun se ei tehny kun 402€
     
  8. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    No hui saatana! On se hinnakasta ainakin.
     
  9. W201

    W201 3rd gear

    Re: Mitä jos ei tee omistajanvaihdosta 7vrk kuluessa kaupois

    Omistajan vaihdos
    Ajoneuvon omistusoikeuden siirtymisestä tehdään rekisteri-ilmoitus ajoneuvon viimeisellä voimassa olevalla rekisteröintitodistuksen ilmoitus- ja teknisellä osalla. Rekisteri-ilmoitus on tehtävä myös liikennekäytöstä poistetulle autolle. Ilmoitusosaan merkitään uuden omistajan tiedot sekä omistusoikeuden luovutuspäivämäärä. Sekä uuden että rekisteriin merkityn omistajan (omistajien) on allekirjoituksillaan varmennettava ilmoitusosalla annetut tiedot. Allekirjoitusten lisäksi ilmoitusosaan merkitään nimenselvennykset. Jos kaupan osapuolena on yritys, allekirjoituksessa on oltava yrityksen ja yrityksen edustajan nimi sekä nimenselvennys. Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa ja tekninen osa voivat olla järjestysnumeroltaan erinumeroisia (molempien osien järjestysnumerot selviävät teknisestä osasta).

    Rekisteri-ilmoitus on tehtävä 7 päivän kuluessa omistusoikeuden luovutuspäivästä rekisteröintitoimipisteessä. Samassa määräajassa uuden omistajan on myös otettava ajoneuvolle liikennevakuutus. Ajoneuvon uudelle omistajalle aiheutuu Liikennevakuutuskeskuksen perimä korotettu vakuutusmaksu, jos ajoneuvon omistusoikeuden luovutuspäivän ja uuden vakuutuksen alkamispäivän välinen ero on yli 7 päivää. Rekisteröintitodistuksen kääntöpuolella on tarkempia ohjeita ilmoitusosan täyttämisestä.

    Ajoneuvo kannattaa hankkia vain rekisteriin merkityltä omistajalta, jotta välttyy ongelmilta omistusoikeuden, liikennevakuutuksen ja ajoneuvoveron suhteen. Jos ajoneuvon kuitenkin hankkii ns. väliomistajalta, joka ei ole rekisteröinyt ajoneuvoa nimiinsä, uuden omistajan kannattaa ottaa liikennevakuutus heti ostopäivänä samoin kuin tehdä rekisteri-ilmoitus. Tällöin välttyy ainakin korotetuilta vakuutusmaksuilta.
     
  10. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Mielenkiintoisena vastauksena voisi olla kuten itselläni on käynyt.(siis melkeinnäin)
    Ostan Auton perjantaina...
    Koneen käynti loppuu lauantaina. (kotiin pääsen niitten kyydissä jonne oltiin menossa kylään noin 150 km päähän).
    No taloni pihasta lähin katsastuskonttori on noin 50 km päässä, mutta lähin bussipysäkki 9 km päässä... Niin ja pitäisi olla vakuutuskin voimassa, ja pitää käydä vakuutusyhtiössa se vuoden vakuutusmaksu maksamassa etukäteen koska >merkintä luottotiedoissa< eikä voi konttorilla vakuutusta avata...
    Vakuutusyhtiön konttori ei muuten sijaitse lähelläkään katsastus-konttoria.
    (nyttemmin tiedän että rekisteröinnin voi myös vakuutus-yhtiössä suorittaa)

    No joo... Ei kai se kiirettä ole, mutta jos vähintään päivä(en yhtään tiedä miten siinäkin bussit kulkee) kuluu jonkun "turhan" (Autohan ei liiku,joten vitunko väliä on vakuutuksella)...
    Eikä ehkä olisi rahaakaan sitä noin 500€:tä ilman pankin tai muun rahoittajan etsimistä...
     
  11. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Kannattaa muuten tehdä se VAKUUTUS vaikkei pääsiskään rekisteröimään ja jos ei voi tehdä vakuutusta, niin sitten ei kannata ostaa autoakaan.
     
  12. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Mutta mitä virkaa vakuutuksella varsinkaan jos ei edes pääse ajamaan?
    Ja vakuutushan on muutenkin turha jos ei kolaroi :rotfl:

    No ihan vakavasti onhan vakuutus hyvä olla, mutta joku järki pitäisi siinäkin olla ettei tarvitse kerralla koko vuoden maksua maksaa (ainakaan 7 vrk:n kuluessa siitä kun saat sen Auton ostoon kerättyä rahat).
    Kyllähän muun elämisen kulujen lisäksi normaalisti parissa viikossa tuon 500€ saa irti, mutta viikko on pikkuisen liian vähän aikaa useinmiten...

    Mutta jos oletkin ollut esim. työttömänä, ja pitää siksi se auto hankkia että pääset töihin (ja on luottotiedot menneet)...
    Eli orjakauppaan (työvoimatoimistoon) ei syyksi kelpaa työn vastaanottamisen hylkäämiseen se ettei pääse kulkemaan töihin...

    Eli tälläkin asialla kaksi puolta. Toiselle se auto voi olla välttämätön liikkumiseen(kaikkialla ei julkinen liikenne toimi), kun toiselle pelkkä "harrastus"...
     
  13. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Vakuuttamisvelvollisuuden laiminlyönti

    Liikennevakuutuslain mukaisesti Liikennevakuutuskeskus määrää vakuuttamisvelvollisuuden laiminlyöneen ajoneuvon omistajan tai haltijan maksamaan korotetun maksun (hyvike) koko ajalta, jonka ajoneuvo on ollut vakuuttamatta.

    Ajoneuvohallintokeskus lähettää Liikennevakuutuskeskukselle ilmoituksen ajoneuvoista, joita varten ei ole otettu liikennevakuutusta. Hyvike lasketaan Vakuutusvalvontaviraston vahvistamien periaatteiden mukaisesti. Maksamisvelvollisuus on ensisijaisesti haltijalla siltä osin, kun hyvike kohdistuu hänen hallinta-aikaansa.

    Lain mukaan hyvike voi olla enintään 4-kertainen, tai jos liikennevahinko on sattunut, enintään kymmenkertainen. Liikennevakuutuskeskuksen käyttämät hyvikekertoimet ovat neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta 3-kertainen ja sen jälkeen 2-kertainen. Jos liikennevahinko on sattunut hyvike on neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta 6-kertainen ja sen jälkeen 2-kertainen.

    Hyvikkeen vähimmäismaksut
    Kevytperävaunu 17 €
    Muut ajoneuvot 34 €


    Lainaus Liikennevakuutuskeskuksen sivulta
     
  14. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Joo, on se mukavaa omistaa oldsmobile, edelleen. Luulin, että möin sen jo kuukausi sitten mutta minähän omistan sen edelleen. Pihassa sitä ei kyllä ole näkynyt mutta väliäkös sillä. Mahtuupa paremmin muuta rojua.
    Ei sillä, en kyllä maksa siitä vakuutuksia enkä käyttömaksuakaan mutta silti sen omistan, kun ei se tunnu uudelle omistajalleen kelpaavan. Pitäisi kai hakea se takaisin omaan pihaan seisomaan, matkakaan kun ei ole päätä huimaavan pitkä. Tai voisin siskolle soittaa, että ajappas se minun auto siitä naapurin pihasta takaisin kotia.

    :odroll:


    Onko se niin vaikeaa?
    Tai voihan tietysti uusi omistaja olla heittänyt jo veivinsä tässä välissä. Mistä sitä juhannuksen juhlahumuakaan tietää.
    Kenenkäs se sitten on, jos ei satu papereita löytymään ja virallisissa tiedoissa auto on minun nimissä mutta tiedolla, että olen auton luovuttanut pois?
    Tai ostaja on hukannut paperit eikä pystykään rekisteröimään autoa nimiinsä eikä kehtaa tulla minulta uusia nimmareita kysymään.
    Jokseenkin hauska tilanne mutta ei ostajalle siinä vaiheessa, kun poliisisetä sattuu ratsiassa ruuvaamaan kilvet pois.
     
  15. PG

    PG Gearhead

    Nyt alkaa vainoharha iskemään.

    Eli liikennekäytöstä poistetulle ajoneuvolle on tehtävä rekisteri-ilmoitus samalla autolle otetaan vakuutus ja liikennekäytöstä poistoa voi jatkaa ja käyttömaksut ei juokse. Nyt auto on siis rekisterissä uuden omistajan nimissä. Kaikki ok.

    Mutta miten sitten nämä vanhan systeemin mukaan rekisteristä poistetut. Täytyykö niistäkin mennä tekemään rekisteri-ilmoitus. Vai käykö se sitten rekisteröintikatsastuksen yhteydessä vanhaan malliin.

    Rupee meinaan muuuten oleen pihassa kohtalaisen hinnakas b-kadetti :poff:

    Entä voiko kilvettömään tehdä rekisteri-ilmoituksen jolloin auto siirtyy uuden omistajan nimiin ja nippu luovareita voidaan unohtaa.
     
  16. oldsmobile_83

    oldsmobile_83 3rd gear

    Re: Mitä jos ei tee omistajanvaihdosta 7vrk kuluessa kaupois

    onko palovakuutus voimassa myynnin/oston jälkeen ?
     
  17. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    Re:

    ei kai, siellä konttorillahan ne kysyy omistajan vaihdoksen yhteydessä mitä vakuutuksia laitetaan.


    sama homma tänä kesänä, liikennekäytöstä poistettu vankkuri 1kk maksu 130€
     
  18. debner

    debner Gearhead

    Re:

    Kun myydessä ottaa kopion (vaikka valokuvankin) ilmoitusosasta tai tekee luovarit, niin sen voi lähettää vakuutusyhtiöön jos seuraavassa laskussa vielä näkyy auto nimissäsi.
    Sieltä taitaa aika hätäseen lähteä lasku uudelle omistajalle korotettuine maksuineen ja ainakin on tieto siirtynyt kenelle auto myyty.
     
  19. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Re: Mitä jos ei tee omistajanvaihdosta 7vrk kuluessa kaupois

    Ite JÄTIN kerran tekemättä tuon ilmoituksen kun ostettu auto oli liikennekäytöstä poistossa. Ehti olla mulla 3 kuukautta, jonka jälkeen möin sen suoraan seuraavalle.

    No kotiin tuli noin 800€ lasku siitä ottamattomasta vakuutuksesta.
    Soitin sinne virastoon ja kerroin, että auto oli projekti ja he peruivat maksun samalta istumalta, kun eivät kuulema saa tietoa liikennekäytöstäpoistoista.
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Re:

    Ja tämä toimenpide onnistuu puhelimella (ainakin mulla).
     

Kerro tästä muillekin!