Mitä kannattais katsoa dartista?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja fat boy, 10.4.2004.

  1. fat boy

    fat boy 1st gear

    On hirvee jenkkikuume ja tossa ois yks dart.
    Ilmoitus:
    Dodge Dart 4d ´75, 360/904/ 8 3/4, lievä projekti(pakoputket yms.),kats.,ei mätä eikä romu. Hp.2000e/tarj.

    Jos käyn katsomassa auton, niin mitä kannattais katsoa ja kysellä, mitkä on tyypillisiä vikoja ja paljonko kannatais tarjoilla?Mistä löytyis osia suht.edullisesti? Pieni laitto ei haittaa kunhan se ei mene liian kalliiksi.
    Auttakaa asiantuntijat mitä mun kannattais tehdä!
     
  2. Yogi

    Yogi Gearhead

    Ruosteet tietysti ekana kannattaa syynätä, ainakin missä kunnossa kuskin+apumiehen etujalkatilat (vuotoa voi tulla pyyhkijöiden läpiviennistä + tukossa olevista lämppärilaitteen vedenpoistoaukoista, jolloin vesi tulee sisään hyttiin). Lisäksi etupään poikittaispalkin kunto kannattaa tsekata, ruostuvat sieltä. Jos dartilla on monen omistajan historia, katsele kuinka hyvin on pidetty ja korjattu asiallisesti vai leivottu kitillä kasaan. Takapyöränkotelot kannattaa syynätä myös.

    Perän luulisi kestävän, mutta 904 laatikko voi olla ollut kovilla, varsinkin jos 360:stä on poljettu paljon ja kuminpolttosessioita pidetty. Laatikon kunto siis, öljyjen väri+haju, luistaako loota ym. (suositushan 360 kanssa on TF727).

    Ravistele renkaita, tutki nivelten väljyyksiä, rasvauksen puutteessa saattavat olla kuluneet, ellei ole vaihdeltu. Alapallonivelet maksavat melkein 100€/pala!

    Niin ja tietysti, onko rek.otteeseen muutoskatsastettu 360:lle. Ettei tule tulevaisuudessa ongelmia leimasetien kanssa jos sinne on merkitty joku 225-6.

    Ja yleensä katsele, koeaja, ihmettele kuten muutakin autoa ostaessa. Vanhoissa autoissa on aina kaikenlaista pientä, ei välttämättä tarvi pelästyä jokaista nasahdusta tai öljytippaa moottorin alla.

    Osiahan dartteihin saa varsin hyvin, vaikka http://www.uscenter.fi tai http://www.dartcenter.fi -> Hiljanen tietää darteista tosi paljon. Osat eivät ole kalliita (paitsi jos vertaat perus-ooppeliin) :wink:
     
  3. fat boy

    fat boy 1st gear

    Kiitos kovasti vastauksesta. Minä kyselen ja katselen autoa näillä eväillä. Suuri hatun nosto ja kiitos asiantuntijoille!
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    tukossa olevista lämppärilaitteen vedenpoistoaukoista

    Mitäkautta tuonne pääsee "käsiksi" jos vaikka olisivatkin tukossa ?
     
  5. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Konetilassa on tossa lämppärin ilmakotelossa pari muoviplugeilla pritettyä ovaalireikää kulmissa jota kautta putsaus onnistuu. Varsinaiset valumareiät on lokasuojan sisällä. Samoin raitisilma luukkujen kautta voi päästä sinne käsiksi.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kitoos ja kumarrus :smile:
     
  7. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    mahtoiko tulla kaupat??

    väittäisinpä että toi on mun vanha dartti, tossa ilmossa...
    kiinnostais vaan tietää mitä sille nykyään kuuluu..

    "worm runner" teksti takaluukussa, tai ainakin oli joskus...
     
  8. Sittana

    Sittana 1st gear

    Etupään kunto kannattaa ainakin kattoa... nimim. kerran repes vääntösauva irti moottoritiellä!
     
  9. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    ja ylätukivarren kiinnitys runkopalkissa, tossa kyseisessä ainakin rivahti joskus ja on korjattu vähän niin ja näin (=nuoruuden innolla) siis mikäli tuo on se joka luulen sen olevan, ja kyllähän se se on... :eek:
     
  10. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    tuliko kaupat?
    vai missäs tämä kyseinen ajokki majailee nykyään??
     

Kerro tästä muillekin!