Miten hurahdit jenkki-autoihin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jaggi, 24.3.2007.

  1. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    No oliko viriviri pikkulohko 2D vai pintaruosteinen 4D , sormet pas...ssa kuitenkin :rotfl: :rotfl:
    Vai mitähän siinä kirjoituksessa olikaan... :wink:
     
  2. Helmsman

    Helmsman Gearhead

    Mopoajoista asti on veekasin höpinä miellyttänyt korvaa, vajaa pyttyiset ei oo ollut oikein mistään kotoisin...
    Nuorena miehenä kun rahat oli vähissä joutui tyytymään kuutoskoneisiin euroautoihin mm. 17 kesäisenä Vauxhall Ventora 3,3 litran suoralla kutosella ja 19v oli saatu hankittua Ford 17M farkku 2,6 litraisella v-moottorilla. 21 vuotisna olikin alla eka oma jenkki eli Chevy El Camino -83
    Sittemmin on kokeiltu jos jonninmoista kulkupeliä (hataran muistin mukaan nimissäni on ollut noin 60-70 autoa tähän mennessä) Välillä on ollut jenkittömiä kausia mutta aina vaan näihin mieli palaa... 8)
     
  3. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Mulla ei ollut penskana/teininä minkäänlaista kiinnostusta jenkkeihin, autotkin ylipäätänsä alkoivat kiinnostaa vasta kun kortin sai eli kasikytluvun puolivälin kieppeillä... Luulin sillon 18-kesäsenä, että mun 74 taunus oli tehty jenkeissä kun kerran oli voorti. :rotfl:

    Mutta varmaan reilua vuotta myöhemmin, kun "kruisailtiin" mun seuraavalla rotiskolla, 74 morris marinalla, törmättiin yks hikinen, lumentäyteinen pakkasilta (lähemmäs 20 astetta varjossa) Kälviän yökesoililla aika pysäyttävään näkyyn: 72 monacon veekasi hörskytti miehekkäästi kessan pihassa, äijät istui huoltsikan sisällä kahvilla ja autoa vartioi takaluukun päälle jätetty puolityhjä kossupullo! :poff:

    En tiedä mikä siinä näyssä teki niin syvän vaikutuksen, mutta siitä se jotenkin vain lähti.

    Ja hassua kyllä, ensimmäinen jenkki oli nimenomaan se samainen 72 monaco paria vuotta myöhemmin... :lol:
     
  4. Temutin

    Temutin 1st gear

    Se oli sillon pikkupoikana 10vuotiaana kun istuin ensimmäisiä kertoja siskon miehen oldsmobile cutlassissa... sen jälkeen ihailin kerrostalon pihassa olevaa monacoa... ja piste i:n päälle tuli kun kaveri osti leppäjameksen... kortin saannin jälkeen niitä on muutama leppäjames ollut (tälläkin hetkellä) ja yks coronette löytyy ja tulevaisuudessa lisää :lol: (jätetään oma ekologinen jälki luontoon)
     
  5. Smokend

    Smokend 3rd gear

    Kaikki tapahtui varmaan noin 13 vuotta sitten kun olin ensimmäisen kerran kiikalassa Burnout Party kisaa katsomassa muutaman kaverin kanssa.. sen verran illalla soi kotona korvat kun kaseja kuunteli koko päivän että meitsi oli myyty... 8) seuraavana vuonna kaveri kysyi että tulenko kiikalaan talkoo hommiin ja sitä sitten tehty siitä asti eli voisi melkein sanoa että 13 vuotta.. Viime talvena sitten se kauan käsiä syyhyttänyt oman auton aika tuli ostaa. kriteerit olivat selviä: street race henkinen eurokinnereiden kiusaaja, omaan silmään osuva ja mielellään alle 70" -luvun mallia ... aina sitä jotenkin mietti että chevy se sieltä tulee kun kuitenkin camarot ja novat olleet mieleen jo vuosia mutta 1966 dodge dart 2d oli se joka sai kunnian. Matka on ollut mielenkiintoinen heti ensi taipaleista alkaen, kun saatiin auto pihalle pois trailerista vierähti muutama viikko kun oli pakko päästä kuuntelemaan sitä omaa kasia.. loppu tulos oli se että vesipumppu räjäytti pumpun akselin laakereineen pihalle :poff: no siinä tohinassa sitä mietti että parempi omalle pihalle kuin tien päälle :rotfl: mutta siihen ovat sitten murheet oikeastaan jääneet vaikka tosin uuden pumpun asentaminen oli kanssa mielenkiintoinen kokemus ...
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    ....ei varmaan Esa-vainaa(R.I.P) kauas tosta määrästä jääny(vaikka kerkes olee vast 34v...

    omat syöverit alkaa autopelikorteista :rotfl: corvette oli jotain ihmeellistä!! mulla ja veli pojalla oli corvetten kuvia piirustus kansiot täys, ja seinillä "anttilan julisteita".... sit vast vuosia jälkeen hokas kuin tehoton tommonen vette oli esim. contagiin, tai testarossaan nähden(eli silloin oli jo urheilu autoja ja superautoja :rotfl: )....dtw...kylässä kävi useest täti perhienen, ja aspenilla :D ja se oli jotain suurta ja ihmeellistä, oikeen ameeerriikikkalainenn...

    kylän läpi ajo harvoin musta vauhti raidotettu dusteri(voi olla et muistan mallin väärin? missäköhän mahtaa olla nyt?)tyhjä käynnillä se aina ajeli kun oli joku hipo-viri-isomöhkö mootori ja yhellä kylän pojalla oli työ-tuliaisina jenkeistä 70-luvun vette, ja ala-luokka toverin isoveikalla oli iso-pontiakki .....kyl niit silloin ihmeteltiin :eek:
    sitten kun rupes jotain 15-16 kesäsenä jotain ymmärtää autojen päälle niin pääsin autokorjaamoon kesätöihin, niin siellä sit 82:ceen caminoon kansiremotia tekee :D niin silloin se naula oli lyöty arkkuun:"TAHTOO" meni siihen sit 10vuotta enen kuin tuli se eka , ja tietty letukka ja onnenks viel ainuva 8)
     
  7. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    Cädin kuvia V8:sta oli pikkupoikana seinät täynnä..
    tais sillon olla kuva demonitakavaloisesta impala/bel airistakin.
    Nyt sitten kun oli ammatti saatu ja rahaa vähän enemmän kuin pikkupoikana
    (vaikka ei sitä riittävästi ole vieläkään... :rotfl: ) niin piti ottaa lainaa ja cädi ostaa. :D
    Katunu en ole vaikka jotkut idiootit sukulaiset on huonoksi ostokseksi sanoneet.. :argue:
    siis ylipäänsä että jenkin ostin.. :mad:
     
  8. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Tuostapa tulikin mieleeni, että yks tuttava osti 80-luvun puolivälissä '59 Caddyn. Samaan aikaan kun sukulaismiehet ostivat uudet 323 Mazdat. Mazdoja ei oo näkynyt enään aikoihin liikenteessä, mutta Caddy lipuu yhä.
     
  9. Vanikuski

    Vanikuski 1st gear

    Joskus pikkupoikana kaverin kans tykästyttiin jenkkien ulkonäköön ja V8 murinaan :D molemmat kuolas jenkkeja ja joskus teininä ku mentii cruisingeihin ni molemmat oli ihan myytyjä :D V8 murinassa on sitä jotain :D
     
  10. samppa78

    samppa78 2nd gear

    Toivottavasti mie en sitten ole se idiootti sukulainen! Raato saattaa Caddy ensi yönä palaa jos vielä poskees soitat! Raavon pikkuveli! :poff:

    ( Caddy seisoo mun tallissa...)
     
  11. steelofamerica

    steelofamerica Gearhead

    jenkki

    tuli oltua 17v kun ostin ensimmäisen 61 mallisen dodge dart senecan. tiädä sitä miksi mutta ihan pikkupoikana jo kiinosti isot autot. ja muistan aikaa kun viälä pyäri kylillä. niinsanottuja hottentotti laitteita. ja niitä kun katteli niin jenkkiautokuume syttyi jo pikkupoikana. oli kromattuja kylkiputkia, korotettua perää, ja taisi olla vähän tietty hevosvoimiaki enemmän ku yleensä. itte olen kyllä linttamiehiä. mut... eipä osaa selittää mikä niissä jenkeissä kiahtoo... rockn roll never die :pinup:
     
  12. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Tuossa myös on oma mystiikkansa että nuo jenkit pysyy katukuvassa aina vaan.. kun tuoreet ruppanat katoavat.

    Itse aikanaan olin myyty muotoihin ja niihin jyrinöihin..
     
  13. tabs

    tabs Gearhead

    Se oli joskus kun olin 7-8 ikänen ja meidän kerrostalon pihalla oli parkissa punainen about 60-luvun lopun ElCamino.
    Se oli jotain joulun paikkeilla ja ilma oli sellanen perinteinen vanhanajan joulu, hämärää ja lumikintaita varisi hiljalleen taivaalta. Muistan kun könysin siinä sohvalla ja koitin tsiikailla pihalle näkyiskö joulupukkia tms. mitä nyt kakarana kuudennesta kerroksesta yleensäkkin näkee.
    Se oli aikaa vielä ennen ikkunaremontteja ja meilläkin oli sellaset kaksinkertaiset ajan ja sään nakertamat klasit, eli kaikki äänet kuulu myös hyvin sisälle...
    Sitten rupes kuulumaan starttailun ääntä pihamaalta ja mä liimasin nenää tiiviimmin ikkunaan

    väyv...väyväy...väyv...väBLAM!

    Sillon se camino sylkäs semmoset jumalattomat ketunhännät keltasen- ja oransin- sekä sinisensävyissä kummastaki putkesta ja se saundi...
    Se saundi oli joulurauhassa jotain aivan ambolivobol. Sitten se camino hävis hämärään, lumen ja tuiskun keskelle ja sinne jäi pysyvästi vahingoittunut pieni poika kerrostalon klasin taakse tujottelemaan takavaloja.
    Faija ei tietenkään ymmärtäny mitä mää vaahtosin koko illan, no se olikin vannoutunut Taunus mies (ajo muuten yhdellä ja ainoalla taunuksella 860tuh reissu hommissa; Respect)
    Ja tämä tapahtuma on syöpynyt suolahapon lailla edelleen tonne takaraivoon ettei ilman näitä jenkkipaskalotjia voi yksinkertaisesti olla. Ja ai niin edelleen niitä takavaloja pitää tsiikailla, jos joku lähtee tosta meidän pihasta omalla lotjallaan. Siinä sitä seisoo typerän näköisenä kadun varressa ja hymyilee...
     
  14. Ponu65

    Ponu65 Gearhead

    Joskus pikkulikkana pääsin vähä vanhemman kaverin kans jätkien kyytiin, niillä oli impala. Sieltä se lähti ja halusin aina jenkin mutta tuli perhe ym. en koskaan saanut sitä.Sitten lähti mies ja ensimmäinen isompi ostokseni oli kunnon siipijenkki. Se on vieläkin olemassa vaikka nyt on ajossa jo kolmas jenkkiauto, toyotasta luovuin vuosi sitten ja ajoin buickilla talven. Ihmiset on kai jo tottunu asiaan, mutta aluksi kuului kyllä arvostelua miksi naisen pitää ajaa niin isolla autolla.Mä en onneksi välitä ihmisten puheista.Yksikin nainen kehui elämänsä parhaaksi ostokseksi nissaniansa.
     
  15. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Nyt menee hivenen alkuperäisen asian vierestä mutta asiaan tavallaan kyllä liittyen.

    Tänään tuossa tiellä käveli arviolta ehkä 10-12 vuotiaita pojankoltiaisia ja samaan aikaan piha-askareissaan ollut isäukkoni päätti spontaanisti kutsua pojat katsomaan "urheiluautoa".
    No mullahan oli sopivasti sillä hetkellä Camaron pakoputkiremontti päällä ja pelkät peltisarjat putkistona niin kysäisinpäs tekemisiäni ihmetteleen tulleilta pikkukavereilta että:
    - Tässä olis nyt kuulkaas pakoputket irti - haluattekos kuulla miltä kuullostaa, eli pistetäänkös kone käyntiin?
    - JOO!!!

    Kavereiden kasvoilta kyllä aisti, että veekasin äänet suorilla putkilla parilla vihaisella kaasunpolkaisulla ryyditettynä taisi olla vähän jotain erilaisempaa herkkua äänimaailmana 8)
    Lopuksi avasin Camaron ovet ja kehotin poikia menemään istumaan ja vapaasti ihmettelemään ihan ratin taakse - eikä tarvinnut kahta kertaa käskeä kun olivatkin jo kabiinia kummastelemassa.

    Ainakin mitä itseäni muistelen siinä iässä, olisi ainakin meikäläiselle vastaavan kaltaiset tapaukset jääneet syvälle mielen syövereihin. Toivotaan että heille myös 8)
     
  16. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    En mitenkään. Taisi tulla verenperintönä faijalta ja mutsilta äidinmaidosta?
    Olisikohan tuo ollut itsestään selvä jatkumo? Jenkkejä ollut aina perheessä.
    Mutta se lopullinen iso kick oli kyllä oma valinta milloin meidän DeSoto milloin mä näin ison valon eikä muuta vaihtoehtoa ollut. Tai olisihan niitä ollut..
    Tää on mun juttu. Amen.
     
  17. Holley

    Holley Gearhead

    Joo, just siltä väliltä oli itsellä homma, kun oli viriviri 4D, koko ajan jonkin sortin projekti ja v8-kirjoitusta mukaillen siihen meni silti sen ikkunanpesijän vuosipalkan verran rahaa, ihan pohjaton kaivo. Vaan tekemällähän sitä oppi ja oppii ja arvostaa kun laitteet joskus jopa toimii.
     
  18. Aasi

    Aasi 3rd gear

    Isä ukolta on kipinä tainnu tarttua, sillä oli jos jonku näköstä jenkkiä ja on vieläki muutama. Ensimmäinen jenkki (81 Custom Cruiser) tuli ostettua ammattikoulu aikaan opintolainalla ja olihan se hienoa.. Nyt vasta toinen jenkki menossa...
     
  19. Yuri

    Yuri 1st gear

    Ukko löysi sattumalta vuonna 90 myymänsä Aspenin. Tais olla kesällä 06. Ja se osti sen takasi. Sitte ku kortin sain samana syksynä, nii sillähän sitä tuli vaan ajeltua. Ja siitä se ajatus lähti. Nyt pitää sitäkin rueta laittaa kunnolla kuntoon. 8)
     
  20. Stance

    Stance Gearhead

    Isäukko (toyota/skoda miehiä) kommentoi vuosia sitten kun tuumailin että jenkkiauto se olisi mukava peli: "Pitää olla paksu lompakko jotta sellaisella voi ajella, parempi kuin unohdat". Siitä se sitten lähti. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!