Miten hurahdit jenkki-autoihin?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jaggi, 24.3.2007.

 1. velocette

  velocette 1st gear

  Tuo samainen Buickki taisi olla mullakin hetken aikaa, olikohan se sininen värjäykseltään? Hieno peli oli vieläkin, tosin tekniikka jo väsynyttä. Meni Kangasalan suuntaan minulta. Ja V8-magazine se kaiken pahan alku ja juuri täälläkin oli. Nappulana oli paita jossa teksti "old Fords never die" ja sattumalta jenkkivoordilla tässä nytkin ajellaan...
   
 2. NaiNeN

  NaiNeN 1st gear

  Ääni.
  Muuta ei tarvittu :D
   
 3. viliz

  viliz 3rd gear

  Sukuvika :D
   
 4. taunusstyle

  taunusstyle 2nd gear

  kaverin painostuksesta ja vinoilusta siitä nissanista millä ajelin ennen ekaa jenkkiä.ja nyt tullu kolmisen vuotta ajeltua jenkillä tai oikeestaan enimmäkseen korjattua
   
 5. ESMCB

  ESMCB Gearhead

  Sain joskus 9v ikäsenä isän kaverilta pari v8 lehteä. Niitä selailin ja jo ennestään ollu kipinä alko vähä poltella... Pari vuotta meni ja ostin lisää kaseja ja aloin rakentaa pienoismalleja. Nyt vajaat 10v pienoismalleja pyöriteltyäni sain hieman rahaa kasaan ja ostin aspenin. Ja pienoismalli harrastus pysyy tos rinnalla. Yli 800kpl malli kokoelman takia sitä vähä niiku "pitää" jatkaa. Mut kivaah se on, niiku tuo oikeittenki romujen rassaus... :odroll:
   
 6. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  -Piti kysyä, oletko saanut jo lompakon hommattua :D ?
   
 7. chevy76

  chevy76 1st gear

  Ala-aste ikäsenä skidinä Parikkalassa (n:5000t asukasta) oli korttelin päässä himasta parkissa -59 Chevy Impala isoinen kissansilmä valoineen. Värinä erottuva vaalenapunainen. Sitä monesti ihailin kouluun tepastellessa ja pari kertaa näin kun vanhempi setä cruisaili sillä. Hiljaista matalaa murinaa ja se vaan lipui niin siististi kylän raitilla. Toinen Jenkki mikä jäi mieleen oli paikallisen vaate liikkeen "teema" päivien esittely auto. Joku farkku mainos oli kyljissä ja konepellissä. Autona -80 luvun lopun Viininpunainen Camaro. Vieläköhän liikkuu jossain..? Myös keltainen "Banaanilaiva" jäi mieleen. En muista merkkiä, mutta muistaakseni Moparin muskeli -70luvun alusta..Näistä ei vielä himoa tullut, mutta mieleen jäi.

  Valaistuksen koin vasta kun ostin "työautoksi" -85 kolhuisen GMC Vanduran 350+350 tekniikalla. Perävälityksellä 4.11 oli yllättävän ripeä ja bensa maistui. Putkisto tehtiin uusiksi ja kuskin puolelle takarenkaan tuli 2,5" hormi. Vaikka hifilaitteitakin oli, niin välillä piti ne sammuttaa ja ajella ikkuna auki kuunnellen kasin höpinää..ja kaasu pohjasssa kasin mylvintää..Siitä se sitten lähti.. ;) Seuraava oli Astro johon pultattiin pikkulohko kasi ja seuraavana keltainen -76 sport van jonka muutama on varmaan nähnyt ja jopa KUULLUT :poff: :rotfl: :rotfl: 8) GMC Savanna kävi välissä ja sitten kaverin lievästä painostuksesta -76 nappisilmä myytiin ja tilalle tuli DIESEL van.. :eek: :eek: ja taas mä kattelen bensavania tai Astroa johon pulttais pikkulohkon..Oli se vaan niin hauska käkkylä.. ;)
   
 8. J.M

  J.M 1st gear

  Se warrikki camaro vai mikä se oli on?? kajaanissa.en oo kyllä tälle kesälle nähnyt?
   
 9. Stance

  Stance 3rd gear

  Joo, lompakko hommattu, sisustan kanssa vielä tekemistä. :D
   
 10. atteman

  atteman 1st gear

  päästiin joskus aikoinaan roudariruisingissa kaverin kanssa -65 dartin kyytiin ja siitä se ajatus sitten lähti ! kiitos kuskille :D toivottvasti luet tän :D
   
 11. kma68

  kma68 Gearhead

  Minua on varmaankin aina kiinnostaneet amerikan autot ja jo 80-luvulla lueskelin V-kaseja ja varsinkin moottoritekniikka kiinnosti. :) Joskus reilu parikympisenä pääsinkin koeajamaan yhtä uutta dieselvania (starcraft), mikä ei tietenkään ollut mikään raketti mutta vaikuttava kuitenkin. Ajelin siihen aikaan taunuksella, joka oli hyvä kulkine ja meinasinkin sitten ostaa vakuutusyhtiön hajottamolta edullisen (lue varastetun) camaron v-8:lla. Päädyin kuitenkin ostamaan sukulaiselta hyväkuntoisen japonin dieselin, jolla ajelinkin sitten melkoisen tovin. :rotfl: :poff: :-? Vaihdoin sen sitten toiseen samanlaiseen kun sain välirahaa ja taas ajua. :eek: Välillä kuitenkin tein kauppoja yhdestä dakotasta, sitten rankusta ja viimeisimmäksi nykyisestä F-250, jolla edelleen ajelen. :D

  Pitänee vielä lisätä, että tietenkin näin aina silloin tällöin liikenteessä jenkkejä, joista vaikuttavin lienee ollut fullsize avo Catalina jossain ostoshelkutin parkkipaikalla 90-luvulla. Muistan sen hyvin, kun muut autot vaikuttivat lähinnä kääpiöautoilta ja kuskin ajokin oli arvokkaan rauhallista. 8)
   
 12. VSQ

  VSQ 1st gear

  Yli 8 f..in´ sataa... !? :eek:
   
 13. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  mulla toi meni niin että rakensin pihalleni autotallin kun ei oikeen ollut mitään paikkaa työkaluille,pesuvehkeille,ym.sitten mieleen tuli että jos kerran on talli niin sinnehän pitäs hommata joku harrastepelikin jota ois kiva ropata iltaisin eikä tarttis istua koko iltaa sohvalla telkkaria katsellen,sitten kävin keväällä-08 american showssa kattelemassa ja siellä näin -67 avokäkkylän ajattelin että tollanen pitää saada sit myöhemmin keväällä löyty -63 avokäkkylä jonka hain pois ja nyt se on tallissa ropattavaa on riittänyt ja hyvä niin,paitsi että nyt ei ropata nyt ajetaan.
   
 14. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Varmaan puolella faijan suvusta on ollu aikanaan 64-65 valluja sekä barracudia, ukilla oli joskus vissiin myös '67 vallu, faijalla itellään oli new yorkereita ym. täyskokoisia lahnoja jostain 70-luvun puolivälistä eteenpäin. Faija myös kertoili joskus, et ku se ajoi korttia joskus -olisko ollu 60-luvun puolenvälin jälkeen- niin hän hommas '65 valiantin ekaks omaks autoks. Ja niin hommasin minäkin, tosin kasilla ja tomaatilla. :D

  Tosin faijalla oli tapana vähän väritellä noita kertomuksiaan, joten en tiedä miten juuri täysi-ikäiseksi tullut jolppi on muka voinut hommata 60-luvun suomessa lähes uuden jenkin , varsinkaan ku faija ei todellakaan syntynyt kulta- tai edes hopealusikka suussa... :odroll: Sen sijaan noista täyskokoisista lahnoista on faijan broideilla kuvia ja kertomuksiakin muutama.

  Yks mikä on jäänyt mieleen oli se ku faija pyysi veljeään viemään hänet ensin töihin, ja sen jälkeen tankkaamaan. Faija käski tankata 10litraa (köyhä kun oli vaikka full sizellä ajelikin, tai sit sen takia, tiedä häntä :poff: ), ja siihen aikaanhan huoltoasemilla oli nää tyypit jotka lorutteli bensaa tankkiin ku vaan kerto et miten paljon laitetaan. No, faijan broidi sit pysähty mittarin eteen, ja sanoi vähän häpeissään hiljaa et; "10litraa kiitos." Johon "mittarimies" sitten vastas kysymällä et; "anteeks paljonko?" Johon faijan broidi sit toisti vastauksensa hieman kuuluvammalla äänellä. Sen jälkeen tää "mittarimies" mittaili hetken aikaa autoa kuulemma katseellaan ja tokas et; "ootsä varma et tankkiin mahtuu...?" Ja lorotteli sit sen kymmenen litraa sinne... :poff:
   
 15. Noci

  Noci 3rd gear

  Alko vissiin kun veli osti '59 Impalan ja kolahti oikein kunnolla kun mutsi osti '58 Fleetwoodin
   
 16. pikkupiru

  pikkupiru Gearhead

  ihailin jo pentuna mustavalkovalokuvaa faijan nuoruudesta. 90-luvun lopul kattelin mieheni jenkkiä liikenteessä (jopa muutaman kerran pääs kyydis kotia ku kuski oli tuttu), sillon ei viel tietoa kenen kyseinen coronetti oli. monta vuotta tuli oltua kuskina milloin kenenkin jenkil. V8:t tuli luettua yleensä alusta loppuun( pitäs alottaa uudelleen säännöllinen luku ku poika sen verran iso jo). se on totta et kerran ku hurahtaa, paluuta ei ole :lol: .
   
 17. Vecculi78

  Vecculi78 1st gear

  Hmm..

  Joskus vaahtosammuttimen kokosena havahduin ja tajusin tuijottaneeni useita minuutteja kirkkaan punaisen, keulakolaroidun, ekavuosikertojen Mustangin laukkaavaa hevosta eräällä parkkipaikalla.

  Siitä se sitten lähti :odroll:
   
 18. juko7

  juko7 Gearhead

  Hurahdus

  Ihan ekat muistot varmaan itä-Helsingistä 70-luvun loppupuolelta, muutamat yksittäiset autot jääneet mieleen ja punavalkoinen hieno De Soto-farkku Vuosaaressa bensiksellä.

  Pahempaa tapahtui kun matkalla mummon luo nassikkana Liisankadun paperikaupan ikkunasta bongasin ekan V8:n vuonna 1978, ja ihmettelin kuinka Suomessa voi olla NOIN HIENOJA autoja!

  Ja sitten 1979 Tikkurilan näyttelyssä, kävelin faijan kanssa käytävää eteenpäin ja yhtäkkiä edessä irvisteli sininen flake-maalattu Oldsi, BLING! ja se oli sitten sillä selvä.
   
 19. capri30S

  capri30S 1st gear

  Ekan kerran varmaan ihailin jenkkiautoa, kun muksuna löysin vintiltä jonkun vanhan matkalaukun, mistä löysin isäukon ottaman ison mustavalkokuvan jostain sen nuoruuden kaverin chevroletista, oli oikein kromivanteet, etu- ja takaspoileri, scoopit konepellissä.. Todella "hienoon" tyyliin rakennettu 1967 isokorinen neliovitolppa-chevy.. No, sitten saunassa juteltiin vähän jenkkiautoista, kävi ilmi, että jollain sen kaverilla oli ollut Dart Swinger, ja olivat sillä sitten kumia poltelleet ja moottoritiellä kilpaakin ajelleet (vapaat nopeudet).. No, sitten 80-luvun puolivälissä samaan kerrostaloon muutti äiti ja poika, joka oli mua 8 vuotta vanhempi, ite en ollut vielä kymmentäkään. Jostain kumman syystä se ei ajanut mua pois, vaan antoi mun seurailla sen touhuja mopon kimpussa, ja näytti mulle jopa videoitansakin, kanuunankuula rallia, konna&koukku ym..

  JA SILLE TULI VEEKASI! minkä sain jopa aina lukea. No, oma jenkki tuli hankittua vasta 2001, kyseisellä kaverilla ei vieä tähän päivään mennessä ole ollut jenkkiautoa. Hyviä kavereita ollaan edelleen, ja tapahtumia kierrellään. Lisäksi samassa talossa asui vanhapoika äitinsä kanssa, ja sillä oli 1974 Gran Torino, metallivihreä, vihreällä vinyylikatolla ja sisustalla, täysin orkkis. Voi ristus se oli hieno auto! Mihinkähän lienee joutunut, toivottavasti ei ole laulettu pilalle.

  Lisäksi omaan jenkkimyönteisyyteen vaikutti varmaan ihan naapurissa asunut perhe, jonka isäukolla oli aina jotain wagoneereja, ja pojalla camaroita ja firebirdejä, myöhemmin corvetteja. Ja sitten tietysti se 3-tien varrella ollut 1960-Dodge Pioneer, joka oli samoilla sijoilla varmaan sen kymmenen vuotta, jostain 80-luvun alusta. Hitto, että tuli muutamat kerrat poljettua melkein 10 kilsaa vaan katsomaan ja ihailemaan sitä, vaikka ihan raato olikin. Rikos on varmaan jo vanhentunut, mutta kerran jopa aukaisin oven ja istuin sohvalle, painelin napeista pykäliä päälle ja kuvittelin ajavani suoralla kutosella auringonlaskuun.. 8)
   
 20. Frösä

  Frösä 2nd gear

  Kai se on lähteny siitä, kun joskus on ohi ajanut joku amerikanrauta ja kasin soundi iski luihin ja ytimiin.
   

Kerro tästä muillekin!