Miten suhtautua harrastajaa pissittäneeseen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mb508, 2.10.2009.

  1. mb508

    mb508 Gearhead

    Päätin kääntyä OD:n puoleen ratkaistakseni erään ongelmallisen tilanteen. Tämä ongelma itsessään on lähtöisin OD:ltä ja koskettaa lähes kaikkia näitä sivuja lukevia, joten sen takia ajattelin kysyä neuvoa viisaammilta.
    Tarina alkoi viime marraskuussa, jolloin parin kaverini kanssa löysimme tuolta myyntipalstan puolelta erään tuotteen jota tarvitsimme tämän jalon autoharrastuksen edesauttamiseksi. Em. tuotteen myyjä oli linkittänyt tuotteesta linkin Huutonettiin, jonka kautta hän sitä kauppasi. No, huusimme tuotteen ja meidän lisäksemme vain yksi toinen huutaja kilpaili kanssamme nostaen tuotteen hinta noin 50 euroa kalliimmaksi, kuin meidän alkuperäinen tarjouksemme. Kilpaileva huutaja käytti nimimerkkinä silloin ja käyttää nykyäänkin toimialansa erittäin tunnettua brändiä, jonka takia hän myös jäi mieleemme.
    Jokin aika sitten tämä em. brändi, siis kilpailijamme huutokaupassa, kauppasi myös samanlaista tuotetta ja samoin tavoin, kuin tuo viime marraskuinen myyjä. Ja siinä vaiheessa hitaissa aivoissamme sytytti. P-le, tuo marraskuinen myyjä ja vastahuutajamme olivat sama persoona. Soitimme kaverille ja hän selitteli, että kyllähän myyjä saa määrätä myymänsä tuotteen hinnan.
    Mielestämme saakin, muttei huutokaupassa muuta kuin pohjahinnan jolla hän tavaran myy. Jos hän alkaa toisen nimimerkin suojassa vedättämään tuotteen hintaa ylöspäin, silloin on kysymys kusettamisesta. Eikö vain? Ja kaveri väittää vielä olevansa reilu autoharrastaja. Hänen tekstejään näkyy aika usein OD:n palstoilla.
    Hieman kuumaverinen kaverini oli niiltä sijoiltaan lähteä muotoilemaan kaverin naamataulua uuteen uskoon, varsinkin kun löysimme kauppiaan edustaman toimialan nettisivuilta hänen kuvansa. Mikäli tuohon ratkaisuun päädymme sen voi hoitaa myöhemminkin, sain selitettyä kaverilleni.
    Nyt kysymykseni kuuluukin mikä on oikeudenmukainen rangaistus em. vedättäjälle. Hän tarjosi 50:n palautusta myyntihinnasta, mutta se ei oikein saanut meitä innostumaan. Mielessämme on käynyt, ja se ei vieläkään ole poissuljettu, että ottaisimme yhteyden myyjän työnantajaan, joka ei varmaankaan tykkäisi toimialan brändin ”suojissa” tapahtuvaa epäreilua silmiin kusemista.
    Tuntuu myös, että kaverin nimimerkki ja nimi pitäisi saattaa kaikkien harrastajien tietoon, ettei hän ainakaan tulevaisuudessa harrastaisi tämän tapaista hommaa. Mainittakoon, että hänellä on suht. paljon muutakin tavaraa esim. huutonetissä myytävänä ja tuntuu,ettemme varmasti ole ainoita, jotka ovat joutuneet vedätyksen kohteeksi.
    Nauhoitin puhelun hänen kanssaan, joten olemme ainakin siinä mielessä vahvoilla että hän on tunnustanut epäreilun kaupankäynnin. Toisaalta voimmeko mennä saattamaan kundia kovin vaikeaan asemaan, eihän kyse ole kuitenkaan mistään murhamiehestä (oletettavasti), joka leimaisi hänet loppuiäkseen. Kuitenkin, kun ajattelee hänen ammattiaan, olisi ehdoton nuhteettomuus aivan välttämätöntä siinä toimessa. Kertokaapa hyvät kanssaharrastajat miten ratkaisemme ko. pulman
     
  2. 660

    660 1st gear

    jos on todisteet ni soita poliisille jos tossa täyttys petoksen tunnusmerkit, ei kai toi ihan täysin laillista voi olla :eek:
     
  3. tammercity

    tammercity Gearhead

    Luultavasti kannattaisi sinne huuto.netin ylläpitäjään nyt ihan ensin olla yhteyksissä että tutkivat hiukan asiaa.
    Muistaakseni siellä säännöissä jotain lukee että hintoja ei saa nostella itselle rekisteröidyillä muilla nimimerkeillä tai jotain sellaista.
    Luulisi niiden nyt saavan juttua vietyä eteenpäin poliisille ainakin näin ensi alkuun (tulee huomattavasti halvemmaksi se kuin että lyö myyjältä leegot kurkkuun ja makselee uudet sitten käräjillä).

    Kakarathan tuota taitavat harrastaa aika paljonkin kun myyvät jotain pokemon korttejaan siellä netissä niin pistävät kavereitaan nostamaan sitä hintaa keinotekoisesti ylöspäin :-?
    Luultavasti samaa löytyy myös aikuisväestöstä.
     
  4. poikelin

    poikelin Gearhead

    Englannin ebayssa oli ihan sama kuvio yhdessä huudossa. Viime minuuteilla kävin nostelemaan hintaa ja nousi hurjasti mutta tämä joku jantteri oli aikaisemmin tekemillään maksimitarjouksilla aina muutaman punnan edellä. No - tavara meni enkä sitä saanut kunnes tuli viesti että mulla kävi säkä ja sain second chancen kun toinen huutaja ei ollutkaan ostanut tuotetta. Kävis päinsä ok mutta kun alkuperäinen hinta nousi varmasti yli 10-kertaiseksi niin luulisi toisenkin ostajan olleen tosimielellä liikkeellä. En ostanu enkä edes enää muista mikä roju se oli.
     
  5. Masa71

    Masa71 Gearhead

    JOS sinulla on pitävät todisteet vedätyksestä huuto.netissä JA olet varma että sama kaveri on jollain tietyllä nimimerkillä OD:llä, mielestäni sinulla on täysi oikeus (tai jopa "velvollisuus" ...)varoittaa muita foorumilaisia " mahdollisesti epäilyttäviä menetelmiä käyttävästä" kauppiaasta.

    Onhan hänellä silloin mahdollisuus tuoda tarinan toinen puoli julki jolloin (ehkä)selviää kuka teki ja mitä.
     
  6. Damned

    Damned Gearhead

    Niin, turha kai nyky-Suomessa on odottaa minkäänlaista selkärankaa keneltäkään. Vastuuta ei kanneta, ja muita ei ajatella; kunhan oma perse pelastuu, niin kaikki on hyvin. Poliitikot näyttävät mallia, miten kuuluu toimia.
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Normaali käytäntö, myös "live" huutokaupoissa. Ei se kivaa ole, mutta turha repiä kalsareitaan, se nyt vaan on noin. Laillisuus taasen riippuu paikallisista laeista, enpäs tiedä mikä se on suomessa. Pitää itse tietää just tasan mitä on valmis maksamaan, ja pysyä siinä.
    Ja en ole koskaan myynyt mitään huutokaupassa, ostanut kyllä :poff:
     
  8. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Varmaankin ensin yhteys poliisiin ( ja/tai sinne huuto.netin ylläpitoon, niin kuin edellä ehdotettiin). Ja jos poliisit ns. "nostaa kädet pystyyn", niin sit varmaan ite harkitsisin sitä kaverisi vaihtoehtoa. :poff: Onneks omalla kohdallani on tähän mennessä (ne harvat) kaupat sujuneet kitkattomasti, molempiin suuntiin... 8) Tosin oon ostanut/myynyt ainoastaan od:n kautta. Itekin olen ns. kroonisesti persaukinen vaikka töissä käynkin, mut ei tollanen kusettaminen ole missään tapauksessa hyväksyttävää.
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Olettaisin että todistustaakka on "ostajalla", ja tosta ei pysty todistamaan mitään. Kenties myyjä oli saanut joltain tarjouksen etukäteen ja huusi tämän toisen ostajan puolesta, koska niin oli kerran sovittu. end of story. Ihan turha puhua poliisista, mun mielipide.
    Niin ja jos nyt meette hakkaamaan sen myyjän kun ajatus on täällä fiksusti tuotu julki, on poliisit teidän ovellanne :odroll:
     
  10. Masa71

    Masa71 Gearhead

    Ja tämä "toinen ostaja" ei vaan osaa käyttää korotusautomaattia joka on tarkoitettu nimenomaan "olemaan pelissä mukana" valittuun rajaan asti?? :odroll:

    Jos tuo omien myytävien tuotteiden hinnannosto ei ole laitonta, on se vähintäänkin arveluttava kauppatapa...
     
  11. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Finlexissä lukee näin:

    Tuosta "joku muu kuin myyjä itse on tehnyt korkeimman tarjouksen" voi vetää johtopäätöksen, että myyjällä on lain mukaan oikeus tehdä tarjouksia. Ei kannattane vaivata virkavaltaa, huutonetin ylläpitoon voi tietysti ottaa yhteyttä, mut ei nekään luultavasti asialle mitään mahda. Ja ostajahan loppupelissä päättää paljonko tavarasta on valmis maksamaan.
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Huutokauppa on kaiken kaikkiaan arveluttava kauppatapa :lol: Tässä tapauksessa "toinen ostaja" ei ehkä hallitse tietokoneen käyttöä, ja suullisessa toimeksiannossa ei ole mitään laitonta. Tai ehkä "toinen ostaja" onkin firma, esim. toiminimi, jonka toimeksiannosta myyjä huutaa, ja sattuu itse olemaan tuo toiminimi :eek: . Kuten sanottua, itse unohtaisin koko jutun, ja parempi onni ensi kerralla.
    Ja tuon lakitekstin mukaan myyjä saa valita samanarvoisista tarjouksista mielensä mukaan. Siinähän on sitten lain mukaan mahdollisuus tehdä ihan mitä tahansa valintoja. Muiden huudothan on varmaankin kauppasalaisuus.
     
  13. darpen

    darpen Gearhead

    Laita YV:tä sille myyjälle kun kerta tiedät nimimerkin ja kysy mitä mieltä se on jos julkaiset sen nimen. Jos se tuntee olevansa oikeassa, niin antaa julkaissa nimensä ja täällä voi sit jokainen päättää luottaako enää tyyppiin.
     
  14. kippis

    kippis Gearhead

    en usko että on niin vaikeaa laittaa rasti korotusautomaattiin ja sen jälkeen laittaa se korkein hinta minkä on valmis maksamaan tuotteesta.
    eli pelkkää bullshittiä koko "toinen ostaja" juttu. höpöhöpö...
     
  15. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tottakai bullshittiä :eek: :odroll:. Mutta todista se. Siitähän oli kysymys, mitä voidaan todistaa.
    Emmä jaksa enää, jatkakaa, moi.
     
  16. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Jos viet tuon asian virallista tietä niin saat itse syytteen jostain yksityisyyden loukkaamisesta?? Kai muistit kertoa puhelun alussa että se menee nauhalle? :poff:
     
  17. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Itse olen aikoinaan tehnyt kauppaa Huuto.netissä melko paljonkin. Sekä myyjänä että ostajana. Silloin tuli seurattua muiden nimimerkkien huutoja ja myynnissä olevia tuotteita. Muutamia sellaisia nimimerkkejä erottui selvästi jotka huusivat aina samojen myyjien tavaroita ja myivät samaa tavaraa sitten omista nimistään muutamaa tuntia huutokaupan sulkeutumisen jälkeen. Käyttivät jopa samaa kuvaa tuottesta. Kiellettyä se on ainakin huuto.netin sääntöjen mukaan mutta enpä usko että lainmukaan mitään rikettä tuossa tapahtuu.

    Ja itse ostajana ainakin ajattelen asian niin että ostajahan päättää itse mitä on valmis maksamaan. Jos lopullinen hinta tuntuu sopivalta niin mitä sen on loppujenlopuksi väliä että kuka sitä hintaa on nostattanut. Ja jos taas tuntuu liian kalliilta niin on helppoa jättää huutamatta ja antaa jonkun muun tai `myyjän toisen persoonan` pitää tavarat.
     
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kyllä omat puhelut saa nauhottaa ilman että niistä mitään ilmottelee
     
  19. rötvä

    rötvä 1st gear

    kunnon turpasauna on ikivanha ja hyväksitodettu lääke tuommoiseen kusetukseen
     
  20. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Nettikauppa on hanurista! Kunnon perinteiset romuswäpit kunniaan, missä naamatusten ihmetellään omituisia teknisiä kappaleita! 8)
     

Kerro tästä muillekin!