Miten suhtautua harrastajaa pissittäneeseen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mb508, 2.10.2009.

 1. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Onhan tuolla HuutoNetissä selityksiä, kun tavara tulee uudestaan huudettavaksi, vaikka jo huuto ylitti hintavarauksen esim. huutaja teki oharit ym!
  - Tuossa olen seurannut yhtä kohdetta, jota on myyty jo ainakin kaksi kertaa, ja myyjä käyttää vielä samaa kuvaa. Ilmeisesti hinta ei ole vieläkään kohdallaan!
  - Kai tuohon kaverin käyttämiseen apuna ei voi mitään.
  Täällä annetut neuvot ovat hyviä eli eipä sille mitään voi...
  -Olen itse ostanut lähemmas 300 tuotetta HuuutoNetistä, vain kaksi oli viallista, muuten pelannut hyvin.

  ...vähän vielä lisää.
  Itselläni on murrosikäisiä lapsia ja bändien keikoille pitäisi päästä....
  Mustanpörssin ostajat varaavat/ostavat itselleen nuorten ns. huippubändien liput nopeasti ja myyvät sitten helevetinmoiseen ylihintaan HuutoNetissä.
  - Kumma , kun HuutoNetin ylläpitäjä ei ole puuttunut asiaan ja lipunmyyjille se ei tietenkään kuulu...
  - Katsokaapa vaikka jollakin haulla esim. paramore, ja
  myyjien saama palaute: eräälläkin valtava määrä, kaikki vain lipunmyynnistä, yleensä ainakin kaksinkertaiseen hintaan.
  -Tietenkin tyhmä on se, joka ostaa, mutta nuoret fanit haluaisivat todella nähdä "omat" bändinsä, eikä kaikilla vanhemmilla ole varaa tuohon kiskontaan.
  -Eli kiristys siirtyy koteihin noiden huijareiden takia...
   
 2. Fireball

  Fireball Gearhead

  Kutsuvat tota markkinataloudeksi.
   
 3. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Varkaita ja vilunkintekijöitä mielellään välttää, että sikäli yhteisö toimiessaan voi auttaa harrastajaakin...

  Oikeastaan markkinatalouteen on aika turha vedota kun haluaa puolustella mustanpörssin kauppaa... :rotfl:
   
 4. vespa68

  vespa68 Gearhead

  Ei nettikauppa oo hanurista.
  Mutta nettihuutokauppa, jos myyjä nostattaa hintaa silloin kun on mahdollisuus asettaa hinta, jonka alle ei myy.

  Perinteisessä romuswapissa voi tuijotella ulkonäköö puolin tai toisin ja arvioida ostajan maksukykyä ja myyjän rahantarvetta.
  Mut netissä pitäis myyjän osata laittaa se hintavaraus kerralla kohdalleen, ilman vedätyksiä.
   
 5. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Tajutkaa nyt että se on normaali käytäntö, niinkuin sanoin ekassa vastauksessa. Ihan sama onko nettihuutokauppa vai oikea live huutokauppa. Laillisuus tai laittomuus on sivuseikka.

  Pohjahinta on matalin millä myydään, ja siihen yritetään saada extraa. Sillä selviää maksukyky ja rahantarve, ei pärstäkertoimella, tuijottelulla ja paskapuheella.
  Eli ostaja ajattelee: "tonni olis sopuhinta, 1300 maksan jos on pakko, 1500 on liikaa". Myyjä ajattelee: "otan tonnin (pohja), 1300 olis kiva jos saan (vaikka sitten vedättämällä), 1500 huippuhinta".

  Oikeassa huutokaupassa saattaa meklarikin korotella että saa kaupan käyntiin, eli sama kuin ebay itse heittelisi korotuksia väliin. Mitähän täällä sanottaisi siihen? Tappouhkaus ebaylle?

  Miksi netissä pitäisi "osata laittaa hintavaraus kerralla kohdalleen"? Nettihuutiksien myötä tullut kuvaan porukkaa ketkä ei ole koskaan olleet oikeassa huutokaupassa, ja se näkyy kirjoituksista. Naurettavaa puhua turpasaunoista ja poliisista.

  Jos huutokauppa ei ole itselle sopiva tapa käydä kauppaa, ettekä ymmärrä sitä kauppatapaa, niin älkää menkö huutokauppaan tai nettihuutokauppaan.

  Itse olen ostanut rojua huutokaupasta ennekuin internettiä oli edes keksitty, ja varmaan moni muukin täällä.
   
 6. Town Car

  Town Car 1st gear

  Minkälainen meininki huutokaupoissa oli sillon 60-luvulla??
   
 7. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Kyllä tässä tapauksessa oikea tapa puuttua asiaan on ottaa yhteyttä Huuto.netin ylläpitoon, koska käsittääkseni huutojen keinotekoinen korottaminen on heidän käyttöehdoissaan kielletty.

  Virkavaltaa asia tuskin kiinnostaa, koska vaikka tuollainen toiminta on moraalisesti arveluttavaa niin käsittääkseni se ei kuitenkaan ole varsinaisesti lain vastaista, koska tuotteen ostaminen sillä "vedätetyllä" hinnalla on kuitenkin loppujen lopuksi tapahtunut omasta vapaasta tahdosta.

  Myyjän mustamaalaaminen netissä voi puolestaan poikia lisäharmeja sinulle itsellesi. Suosittelen siis kääntymistä Huuto.netin ylläpidon puoleen, sillä ongelmat kannattaa ratkaista siellä missä ne ovat syntyneet.

  Oma juttunsa on se, että jos myyjä on luvatta käyttänyt työnantajansa toiminimeä yksityisessä myyntitoiminnassaan. Se on asia, josta kannattanee informoida kyseisen toiminimen virallista haltijaa.

  Ja yleensä kannattaa netissä muistaa olla varovainen. Kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää.
   
 8. Legioona

  Legioona 1st gear

  Vuodatuksesta tulee hieman mieleen kauan sitten se oma kylän naapurin flikka, joka oli ensimmäisessä kesätyöpaikassan leipomossa. Muutamassa päivässä se huomasi, että kyläkaupassa myytiin leipomon tuotteita korkeammalla hinnalla kuin mitä maksoivat leipomolle. Flikka itki katkerasti tätä "vääryyttä" montapäivää. :rotfl: Nimismiestä eikä joukkotappelua tytön mielipahan vuoksi ei kuitenkaan koskaan järjestetty...
   
 9. virta

  virta Gearhead

  .

  Jos huutokauppa ei ole itselle sopiva tapa käydä kauppaa, ettekä ymmärrä sitä kauppatapaa, niin älkää menkö huutokauppaan tai nettihuutokauppaan.


  Minun mielestäni "OSTA HETI" tyylinen kauppa on helppoa ja nopeaa.Kuka jaksaa muka odotella kohteen sulkeutumista ja vedätyksiä yms,,,Suosittelen :D
   
 10. Holley

  Holley Gearhead

  Alkuperäiskysyjä: Eikö ole sama lopputulos, jos vetää tosi korkean hintavarauksen tai sitten nostaa itse toisella nimellä nettihuutokaupan hintaa? Suosittelen tosiaan muita tapoja kuin huutonettiä, jos ei maistu. Tarkennuksena, etten ole ikinä myynyt Huutonetissä, joten ei ole oma lehmä ojassa. Mietipä perinteistä kauppaa: mistä sen tietää, kuinka halvalla myyjä lopulta voisi myydä just sen auton, jota olet katsomassa? Ehkä sen näkee pärstäkertoimesta ja siksi toiset ovatkin ammattilaisia, toiset eivät. Jotkut maksavat myös siten liikaa eikä myyjää haasteta käräjille. Vanhoilla yksittäistuotteilla kun ei ikinä ole "oikeaa hintaa".
   
 11. Detroit steel

  Detroit steel 1st gear

  Tätä komppaan.
  Monissa oikeissa huutokaupoissa vedättäjä oli isännän tuttu ja perkeeleen päissään. Yhessä parraista huutokaupoista -ei tosin kaupankäynnin suhteen- vedättäjä muuttu päissään niin reppavaksi että alko huutaa vähän joka tavarasta perkeleesti. Kun tavaraa oli kannettu tarpeeksi syrjään kannettiin vedättäjäkin syrjään.

  Naurettavaa tosiaan edes ajatella mitään turpaanvetoja, ei huutokauppaan tarvihe osallistua.

  Mutta toisaalta noin "ammattimaisesti" toimineen kauppiaan nimimerkin täällä voi hyvin julkaista, kun on tuohon hommaan kerran lähtenyt.
  Jos tuntuu että se helpottaa enemmän kun se viiskymppinen jota vissihin oli jo tarjottu takasin.
   
 12. rötvä

  rötvä 1st gear

  ei taida enää tarvita nimimerkkejä julkaista.. selvis näköjään jo kaks
   
 13. mb508

  mb508 Gearhead

  Tuossa Darpen heitti ajatuksen, että tämä myyjä tulisi nimimerkillään esille ja kertoisi perusteensa em. kaupankäyntiin, jota hän (eikä näköjään jotkut muutkaan) pidä moraalisesti arveluttavana. Yritänpä ottaa yhteyden häneen. Tosiasia on kuitenkin, että toiminta kahdella nimimerkillä, sekä ostajana että myyjänä on Huuto.netin sääntöjen vastaista. Ja pelisääntöjen mukaan meidän täytyy toimia myös elämässämme, eihän voida ajatella, että jos tutsi ottaa hengen pois hutulta, meillä on myös oikeus tehdä niin.
  Voidaan mietiskellä myös, että jos ei tavaroistaan rohkene pyytää tarpeeksi korkeaa hintaa rehellisesti, ei niitä kannata kaupatakaan.
  En oikein, ainakaan tällä hetkellä, lämpene ajatukselle kyseessä olevan kauppiaan julkisesta ristiinnaulitsemisestakaan, kaikkihan me teemme virheitä ja jos otamme niistä opiksi ja ehkä pystymme elämään fiksummin tulevaisuudessa. Toivottavasti hänestä löytyy miestä osallistua keskusteluun.
   
 14. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Itse en ole tainnut ikinä ostaa tai myydä mitään nettihuutokaupasta...? Oikeista huutokaupoista kyllä joskus jotain täysin tarpeetonta rojua mielestäni halvalal nurkkiin pölyä keräämään ennen kaatopaikalle joutumista. Mut netissä, liian hankalan oloista, jenkkien eebayta olen kyllä kovasti autokuumeisena seurannut jokusen kuukauden ja IMO ihme sähläystä koko touhu.

  Ja ymmärrän että tuollainen hinnan keinotekoinen vedättäminen on vähintään arveluttavaa.

  Mutta sitä en ymmärrä mistä topikin aloittajalla moinen mielipaha ja halu myyjän lynkkaamiseen. Oletetaan että tuotteen myyntihinta oli vaikka 250e ja ilman vedätystä hinta olisi stopannut 200e kohdille. Kuitenkin ostaja on vapaaehtoisesti tuotteesta sen huutohinnan maksanut ja nähtävästi sellaisen tarvinnut. Halusit tavaran ja sait sen sillä hintaa mitä olit valmis maksamaan.

  Eli jos tuote olisi ollut eebayssa/huutonetissä tällä kuvitellulla kauppahinnalla, olkoot vaikka 250e, byu-it-now hinnalla ja samalla hintavarauksella, olisitko jättänyt sen ostamatta?
   
 15. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tuolla eebayn ihmemaailmassa toi vedättäminen on ihan arkipäivää eikä ole ainakaan mulle aiheuttanut ahdistusta.

  Naurettavin yritys tais olla jollakin Illinoisin "autokaupalla" kun n. 2 tuntia(!!!) huutokaupan päättymisen jälkeen (aikaisin aamulla sikäläistä aikaa) laittoivat second chance offeria että voittanut ei saakkaa rahoistusta kuntoon ($2500 autoon!!). Eipä kelvannut enää mullekaan.
   
 16. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  jos oikein muistan niin topikin aloittajalle juurikin sit tarjottiin tota ns toista mahdollisuutta mut ei sit siihen suostunut. :odroll:
   
 17. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  ^^ jäi pää vetävän käteen em esimerkeissä :lol: .

  Tuli vielä mieleen että nää erilaiset nettihuutokaupathan on suoraan verrattavissa oikeaan ns. hiljaiseen huutokauppaan:

  Meklaria ei ole, tavara on jossain esillä, vieressä paperilappu mihin saa kirjata tarjouksensa edellisen pienemmän perään ja toivoa ettei kukaan ei mene yli. Tietyllä kellonlyömällä katsotaan kuka voitti. Jaa että kuka voi korotella? No kuka vaan tietenkin. Eli jos korottaja olikin myyjä itse, niin hän toivoo että joku menee yli...

  Mutta tosiaankin huutokauppa voi olla kehno tapa ostaa mitään omaan välittömään tarpeeseen. Parempi harrastuksena, tai sitten ammattitrokareille ketkä ostaa ja myy mitä eteen sattuu.
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Olen samaa mieltä.
   
 19. Mokaman

  Mokaman Double Gearhead

  Näin on. Tällä lailla on monet osat ja pari autonroppanaakin jäänyt käteen ebaysta, eikä ole tarvinnut ihmetellä vedättääkö joku vai ei kun lopullinen hinta on ollut jo valmiina. Jos on valmis buy it now -hinnan tuotteesta maksamaan, sen kun painaa nappia, muuten voi jännätä voittaako oma tarjous vai painaako joku muu sitä samaista nappia... :odroll:
   
 20. halitoosi

  halitoosi 1st gear

  pitäshän ny jokasen joka lähtee tohon huutokauppa pelleilyyn mukaan tajuta että se koko touhu on pelkkää vedätystä...kannattaa ostaa rojunsa semmoselta joka kertoo hinnan heti...
   

Kerro tästä muillekin!