Miten viallinen paineasetelma oirehtii?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Spitfire, 28.5.2008.

 1. Spitfire

  Spitfire Gearhead

  Nestekytkimellä varustetun kulkimen kytkin lakkas irrottamasta yllätten ja pitäis syytä selvitellä. Miten tuo paineasetelman kuluminen oirehtii. Aiemmin on vaan levy loppunu kesken, niin ei ole kokemusta paineasetelmasta. Työsylinteri liikkuu ja sinne heitn varuille uudet tiivisteetkin. Ei nestevuotoja.
   
 2. jonski

  jonski 3rd gear

  ootko koittanu pumpata poljinta vai saako sitä irrotamaan mitenkään?? jos vaikka sitten irrotas ni on ilmaa järj. muuten sieltä on aika varmasti asetelma kulahtanu
   
 3. SamiL

  SamiL Gearhead

  Joskus myös irroitushaarukka voi mennä rikki, tai irrota toisen pään kiinnityksestään. Tuntuuko haarukkaa käsin painaessa, että vastassa olisi jousivoimaa?
   
 4. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Tai jos on asetelma käpälämallia ja on yksi niistä silmukkaruuveista poikki, silloinkaan ei irrota!

  Tässäkin auttais vähän enemmän, kun tietäisi mistä autosta on kyse??
   
 5. Spitfire

  Spitfire Gearhead

  Auto on Triumph Spitfire-63

  Ei ole vaikutusta vaikka kuinka pumppais. Haarukka liikkuu kuitenkin, sen pääsee näkemään. Toisen pään kiinnityksestä senverran, että ainakin pidätinakseli on paikallaan. Senverta on jousivoimaa, että mäntäpainuu takasin sisälle ja palauttaa sen haarukan. Myös polkimessa tuntuu vastusta.

  Koitan nyt vielä painattaa kytkinhaarukkaa pullotunkilla(jos mahtuu) ja koittaa, et irrottaako.

  Kaikki kytkimeen vähänkin liittyvät komponentit on uusittu about 25tkm sitten. Oisko sit jo osilla kilsat täynnä....
   
 6. SamiL

  SamiL Gearhead

  Tuonikäisessä brittiautossa voisi kuvitella olevan nimenomaan käpälämallinen kytkin. Jos yhdessä käpälässä on vikaa tai se on eri tavalla säädetty kuin muut, painelevy liikkuu vinosti, eikä irrota. Haarukan reiästä ehkä näkee, ovatko kaikki käpälät samannäköisiä.
   
  slant six tykkää tästä.
 7. Spitfire

  Spitfire Gearhead

  Ei saa pullotunkilla painettua.

  Tämmönen kytkin:http://www.rimmerbros.co.uk/spitfire/images/20a.gif

  Ei valitettavasti reiästä pääse näkee. Ei kai auta kun repiä loota irti...
   
 8. SamiL

  SamiL Gearhead

  Lautasjousikytkin siis kuitenkin. Onko auto ollut missään pidemmässä seisonnassa juuri ennen tätä vikaa? Joskus kytkinlevy vain tarttuu kiinni akselin rihloihin ja irtoaa, kun ajelee ykkösellä ja kytkin pohjassa nyittelee kaasulla. Yhdessä omassa autossa levy oli tarttunut jo reilun viikon seisonnan aikana.
   
 9. Spitfire

  Spitfire Gearhead

  Olihan tuo talven seisonnassa. Toimi kuitenkin moitteettomasti, kun otin ajoon. On seosonnan jälkeen ajettu muutama sata kilsaa. Ei aiemmin ole talviseisonnan jäljiltä moisia ongelmia ollut. Täytyy väkästellä loota irti, niin on viisampi. Helkkari kun kaikki AUTOT on telakalla. Mänöö hyvät kelit hukkaan.
   
 10. Antti P

  Antti P 3rd gear

  Mulla tarttu/ruostu kytkinlevy paineasetelmaan kiinni aikoinaan kuplassa. Eikä irronnut muuten kuin purkamalla ja puhdistamalla.
   
 11. multsi

  multsi 2nd gear

  Lainataas tällaista vanhaa ketjua, ja olisiko jollain arvauksia mitä on voinut tapahtua?

  vaihdoin corollaan (1.3 12v-87)kytkimen ja paineasetelman noin 30tkm sitten.

  Nyt tuo perkele on taas alkanut luistamaan, enkä todellakaan käytä kytkintä kuin eläkeläinen. Jännää on vielä se, että se alkaa luistamaan yleensä vasta hetken ajon jälkeen ja tekee sitä enimmäkseen pienillä vaihteilla, eli 1-2 ja 2-3. Kytkimen otepinta tuntuu joskus ihan normaalilta, mutta kun tuo aloittaa luistamisen, niin silloin ottaa vasta aivan ylhäällä.

  Yleensähän kytkin luistaa isoilla vaihteilla, mutta eilenkin ajoin motarilla ongelmita ja tein vitosella ohituksia ilman mitään luistoa

  Eli onko jotain missä kytkimen vaihdon voi möhliä kuten se, että en ruuvannut paineasetelmaa mihinkään momenttiin, vaan mielestäni räikällä "riittävän kireälle". Olisiko tuo esim voinut kuitenkin löystyä sitten koneen käydessä..Noh aukihan tuo täytyy ottaa joka tapauksessa taas, jotta näkee.
   
 12. Karpov

  Karpov Gearhead

  Momentti on aika tärkeä tai ainakin pulttien käyminen läpi huolella ettei joku löysty kun toista kirraa. Minkä merkkinen paketti?


  Halpoja oudon merkkisiä on kajahtanut nopeastikin.
   
 13. Sierra

  Sierra Gearhead

  Tulis myös mieleen sisäinen letku rikko tai jotain häiriötä nestepuolella(poljinsylinterissä? ) eli jäisi hieman paineet päälle työsylinteriin, tuo selittäisi kuvaamasi poljintuntumankin. Pikkuvaihteilla kiihdytysaika lyhyempi eli ei kerkeä ahdas letku vapauttaa paineita, mutta isolla vaihteella kun ajetaan pidempään polkematta kytkintä niin kerkeää jo palautua työsylinteriltä paineet pois pääsylinterille ja kytkin pitää.
  Jos siellä levyssä tai asetelmassa jotain esim. kulumisesta johtuvaa ois niin kyllä se isolla vaihteella eka luistaa, ei noin päin kuvailemallasi tavalla.
   
  Muokattu: 17.10.2019
 14. multsi

  multsi 2nd gear

  kiitos vastauksista. paketti on motonetista, mutta kyllä siinä jonkun tunnetun valmistajan logot olivat, en tosin muista mikä.

  taas ajoin puoli tuntia ja sitten vika iski päälle.

  tutkin tosiaan hieman järjestelmää ja alan uskomaan, että vika on tosiaan työsylinterissä. Pääsin koittamaan vastaavaa corollaa ja siinä jo paikallaan ollessa kytkin tuntui paljon kevyemmältä kuin omassani, jossa on tuntuma on melko "tahmainen". itse olen kai tottunut hiljalleen siihen.

  epäilen, että siinä jää se painelaakerin haarukkaa työntävä rautatikku jumiin, eli se ei palaudu kuten pitäisi ja sylinteri on sisältä jumissa. täytyypä lähteä tuon vaihdosta, kun onneksi noihin osat ei mitään maksa. pääsylinterin vaihdoin vuodon takia äskettäin
   

Kerro tästä muillekin!