Mites se nyt oli ton pakkelin kanssa?

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Anonymous, 11.10.2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tästä on jauhettu, mutta selkeetä vastausta en ole nähnyt.. Vedetäänkö pakkeli puhtaalle pellille vai pohjamaalin päälle? kumpi tapa siis on parempi ruostumisen ja pysymisen kannalta? (sorry, mutku ei vaan tiiä :x )
   
 2. Fairlane69

  Fairlane69 1st gear

  Oon vetäny aina maalin eka. Pysyny tähän asti pakkeli ja maali.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Järkihomma kysyä uudestaan.
   
 4. janzamar

  janzamar 1st gear

  jotkut vannoo että puhtaalle pellille?
  itsekkin oon kyllä laittanut sinkkimaalin alle..
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  No voi sen pellilleki laittaa mutta suosittelen että ensin pohjamaali kyseiseen tarkotukseen, esim standoxilla on tota 2k primeria punasta tais olla jonka pääle voi pakkeloida.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  ai paklattaviin kohtiin on oma pohjamaali..
   
 7. junnu78

  junnu78 1st gear

  jep

  happomaali alle ja sit pakkeli. terv. maalari
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ei vaan välttämättä pysy kaikkien happomaalien päällä.
   
 9. SportVan-75

  SportVan-75 3rd gear

  Pakkelia pellille vai pohjamaalin päälle

  Juu ei todellakaan pysy kaikkien happopohjamaalien päällä, oma kaappini on siitä esimerkillinen todiste. Jo maalausta seuraavan talven kovilla pakkasilla alkoi muovikitit repeillä. En harmi kyllä tiedä mikä se happoväri oli, mut tällä kokemuksella en laittaisi ainakaan mitätahansa maalia pakkelin alle. suosittelen suoraan karkeaksipuhalletulle pellille kittaamista.
  Paras olis kun peltityöt (+tinaus) tehtäis niin hyvin ettei pakkelia tarttis ollenkaan...mut se lienee monesti liikaa vaadittu.
   
 10. timoknihti

  timoknihti 1st gear

  no meillä on kitattu puhtaalle pellille epoksin tai vanhojen kerrosten päälle ei koskaan happovärille.2k hapon päällä saattas pysyäkki mutta meillä käytettyjen maalien valmistajat ei suosittele...
   
 11. arpati

  arpati 1st gear

  Ääni epoksille ja sitten vasta kittiä... Pohjamaalia ei tarvi kauheeta kerrosta laittaa se kun taas heikentää liitosta... Eli ohut kerros 2k epoksipohjamaalia ja kitti siihen niin pakkeli pysyy ja kosteus ei pääse peltiin asti jos tulee kiveniskemiä kittiin asti... 1K pohjamaalien päälle ei kannata kitata.

  EDIT: Tuo Epoksikin täytyy toki vetää "märkänä" muuten tarttuvuus peltiin voi heiketä.

  Sitten vielä selitystä tuohon miksi kitin alle niin -> kun pintamaaliin tulee reikä (ei jos vaan kun, ei koske allshownogo-laitteita :lol: ) hienokitti imee kosteuden kuten sieni ja imee sen niin syvälle ja leveälle kuin kittiä on vedetty. Mikäli kitti on vedetty pellille kosteus pääsee suoraan tekemisiin pellin kanssa ja pian on kitti irti ja seurauksena on laaja kupla tai kitin irtoaminen pellistä, pahimmillaan pelti ehtii toki hapantua ennenkuin vahva kittikerros hajoaa/irtoaa jonkin ulkopuolisen voiman vaikutuksesta...

  Mikäli kitin alla on epoksipohja tai happotartuntamaali + sopiva primeri ja sitten vasta kittiä ei kosteus pääse peltiin kiinni laajemmalle, kuin mihin vaurio kohdistuu ja näin säästytään ainakin suuremmilta peltikorjauksilta vaikka maalipinta kuplisikin... Kupliakaan ei välttämättä tule koska kitti pysyy paremmin kiinni maalissa kuin ruosteessa, pakkanen voi toki aiheuttaa ongelmia märkään kittikerrokseen.

  Täältä tähän...
   
 12. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Ensin kitti ja sitten vasta maali!
  Kitti tarttuu peltiin paremmin kuin maaliin!
  Maali voi "elää" vielä pitkään maalauksen jälkeen ja tuoda kitatun kohdan näkyviin tai jopa irroittaa kittauksen! PISTE!
   
 13. Erkkios

  Erkkios 1st gear

  Olen tehnyt sekä että, ihan puhtaalle pellille ja hitsipohjamaalin, jonkun halppis spraypohjamaalin ja hiontavärin päälle. Vinkkejä kuuntelin sieltä täältä ammattilaisilta ja vähemmän ammattilaisilta ja kaikki tuntu olevan jollain tavalla ristiriidassa keskenään.

  En ole ammattimies ja kyseinen auto oli ensimmäinen mihin olen pohjat tehnyt joten mitään faktaa ei ole tarjota. Auto ei ole vielä valmis eikä ole vuottakaan maalattuna ollut joten kestosta en tiedä, vähän ehkä jännittääkin. :-? Noh, jos se ei jostain syystä pysy niin ainahan sen voi tehdä uusiksi, sitähän tämä harrastaminen on. :D
   
 14. Stargraft-91

  Stargraft-91 1st gear

  Itsekin olen tehnyt maalaushommia ammatikseni, ja voin sanoa että molemmat ovat oikeassa, riippuu vain minkä valmistajan kittiä käyttää.

  Esim. Sikkens suosittelee paljaalle pellille ja "paitsekkeri" taas pohjamaalin päälle.

  Kaikkein viisainta on kysyä kitin myyjältä ohjeita. Ja jos vetää pohjamaalin alle, niin se tietenkin pitää olla siihen tarkoitukseen sopiva.
   

Kerro tästä muillekin!