mites teen?

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja juhapih, 27.1.2008.

 1. juhapih

  juhapih Gearhead

  Jos nyt joskus pääsisi tuon iäisyys projektini pariin. Siis Rambler American F/EX replica...
  Minkä mukaan teen turvakaaret/kehikon? Ne olisi seuraavana edessä. Tähän asti olen edennyt lähinnä kopioiden vanhoista 60-luvun kilpureista, mutta jos aikoisi oikeasti radalle, niin ei kai sinne voi ihan millä tahansa putkihässäkällä lähteä. Minkä sääntöjen mukaan alan nikkaroimaan?

  Nim. "Saako toisen tontille rakentaa?"
   
 2. Landaulette

  Landaulette 3rd gear

  Sääntökirjaa esille nyt kaikki "asiantuntijat" :lol: FHRA:n säännöt on mulla vuodelta jostain 1990-luvun alusta :rotfl: joten en uskalla edes aloittaa neuvontaa - entäs muut nostalgiaukot/sääntötietäjät?
  Tee NHRA/FHRA sääntöjä mukaillen, sillä meidän toiminta tuskin alkaa ihan lähivuosina ainakaan sääntökirjojen kannalta ajatellen, tai mistäs minä tiedän??
   
 3. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Ehdottamasti FHRA:n sääntökirja lataukseen ja printit talliin. Myös katsastusmiehet auttavat avoimissa kysymyksissä.
   
 4. juhapih

  juhapih Gearhead

  Onko muuten ylipäänsä mahdollista saada tuollaista altered wheelbase vehjettä sopimaan mihinkään nykyisistä luokista? Saati sääntöjen mukaiseksi muutenkaan, eikö koppa-autoissa akseleiden pidä olla "oikeilla" paikoillaan? Ja toinen seikka, saako pakoputket tulla ulos eturenkaan ja lokarin välistä? :eek: Tässäpä pari perustavaa laatua olevaa juttua?
   
 5. gremlin

  gremlin 3rd gear

  Kylla maa ainakin ajoin Valiantilla FHRAn ja WCC kisoissa aikoinaan C-luokasssa ja Outlawissa. Aksilat oli 17cm liukuneet etteepain.
  Putket saa kait tulla ulos mista vaan kunhan ei kummit kauheesti sula lammosta. Monethan kayttaa ''fenderwell'' sarjoja ja ne loppuu lokasuojan sisaan.
   
 6. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Joo, ja äänenvaimennushan joissakin ryhmissä vaaditaan, samaten kollektorit, eli mitään "xoomieta" ei välttämättä voi käyttää. Jotain oli joskus säännöissä mainittu akselistoistakin streetin osalta, mutt en nyt muista oliks akselien siirtoa vai akselivälin muuttamista rajoitettu?
   
 7. gremlin

  gremlin 3rd gear

  Se varmaan sitten juantaa streetti puolella siihen kun ne ''pitaa'' olla katsastus kelposia ja muutoset ''merkittyna'' otteeseen :rotfl:
  Lakikirjan mukaan jos akselivali muuttuu niin pitaa tehda hirvittavat selvitykset jollain jarjellisella syylla varustettuna miksi olet muuttanut akselivalia. (Ei taida mitaan jarjellista syyta ihan heti loytya)
  MUTTA, mikali akselivali EI muutu, kun akseleita siirrellaan niin siihen ei loytynytkaan mitaan vaatimusta lupien hakemiselle :wink:
  Eli auto meni kilpiin niine hyvineen joskus vuosia sitten, mitenkahan tanapaivana?
   
 8. Landaulette

  Landaulette 3rd gear

  FHRA:n kanssa tullee keskustelua aikanaan OMASTA nostalgiaryhmästä, sillä meillä on nyt jo kannatusjäsenenä henkilöitä kuten Putte ja Luppe... Joten eiköhän sinnepäin mene tietoa tipoittain ja fiilispohjaltahan me sitten vaan kisailtaisiin 8) 8) - ei niin tosissaan, vai mitä sanoisi AULIZ?? ja muut "TOSIKOT" (lue:tosi ukot)

  EQ
   
 9. Putte

  Putte 1st gear

  Ainakin alkuun kannattaa ajaa muiden ryhmien mukana, SPET saattaisi olla näille nostalgia vehkeille järkevin ryhmä toistaiuseksi.

  Mun mielestä ryhmiä on jo liiankin kanssa. periaatteessa Suomessa voi ajaa 20 ryhmää, joista tosin pariin ei ole löytynyt autoja muutamat ryhmät on yhdistetty kuten Stock ja Super Stock sekä Pro ja Sportsman ET. Paremminkin pitäisi pohtia, millä saadaan tätä ryhmäkirjoja vähemmäksi ja kaavioita isommiksi = mielenkiintoisemmiksi. Tietysti jos joka ryhmään löytyy siinä määrin autoja, että kaikissa saadaan kunnon kaaviot aikaiseksi nin eihän silloin tietenkään ryhmiäkään ole liikaa.
   
 10. Landaulette

  Landaulette 3rd gear

  Eiköhän meitä parin vuoden sisään ole jo aika iso kaavio, jos kaikki alteredit, funnyt ja fedit ajaa omassa nostalgiaryhmässään??! :-?
  Pro Modit line-upissa meitä ennen... vähän kuin varoituksena hulluista nostalgiahörhöistä :poff: :rotfl: :rotfl: - - - tietää yleisö siirtyä lähemmäs/kauemmas lähtöalueella. Nic.
   
 11. Landaulette

  Landaulette 3rd gear

  Kaksipyöräisille omat kekkerit, niin ei tarvii niitä katsella/kuunnella lainkaan;) - niitä on jo kuultu ihan tarpeeksi, ainakin minä olen :poff: :rotfl: ... Street-kalusto ei myöskään kuuluu isoihin kisoihin. Stock/Super Stock ihan ok ratkaisu (keulivat kivasti..)
   
 12. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Jos ei nostalgiaspedet mahdu olemassaoleviin ryhmiin, pysyköön himassaaan tai ajakoon jossain suolla omissa tapahtumissaan. :rotfl:
  t; street-kaluston vastaisku :rotfl:
   
 13. juhapih

  juhapih Gearhead

  Joo, mää taidankin ostaa sellaiset lavoilla varustetut sliksit tavallisten tilalle... Suota onkin omasta takaa. Kiitos hyvästä ideasta. :rotfl:
   
 14. Landaulette

  Landaulette 3rd gear

  :rotfl: :rotfl: :poff: :argue: Swamprat nationals??
   
 15. Putte

  Putte 1st gear

  Niin tää 20 oli vaan autoryhmät. Mopoilla on sitten vielä kymmenen ryhmään ja lisäksi on kolme juniorryhmää eli kyllä niitä ryhmiä riittää.
   
 16. Landaulette

  Landaulette 3rd gear

  FHRA hoitaa "riisipussit" mp:t "ulos" nätisti omiin kisoihinsa, eikös? :lol: 8)
   
 17. gremlin

  gremlin 3rd gear

  Siinahan on tosissaan nostalkiaa etta heivataan pyorat ulos. Niilla nyt kuitenkaan ei ole montaa vuotta aikasemmin kilpailtu kuin autoilla. :soosoo:
  http://www.hotrodsbikeworks.com/events/ ... index.html
  Tuolta voi esimerkiks kattella -60 luvun kuvatuksia missa ei nayttas olevan mitaan nostalkiaa.
   
 18. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

 19. gremlin

  gremlin 3rd gear

  Sielta on muuten yks vanha ''Truett Tanker'' mallinen nitro-rautapaa saapumassa nailla nakymin kohti suomea ruottista 8)
   
 20. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

Kerro tästä muillekin!