mitkä on fiilikset?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja slant six, 24.5.2008.

  1. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Halpoja kilometrejä Valiantilla

    Nyt esiteltävä A5-kokoinen kouluvihko teki tehtävänsä kasariautoni päiväkirjana.

    [​IMG]

    Vesivaurioisen näköinen vihko on uinut aikoinaan palosammutusvesissä, mikä on yksi muisto sekin. Vihkoon on kirjattu Valiantin AAD-58 kaikki kustannukset alkaen kauppahinnasta ja rekisteröinnistä. Vihkon takapäässä on päiväkirja merkittävimpien korjauksien toteutuksesta, siitä miten ne on tehty ja onnistuiko remontti.

    Valdo tuli meille 1984 ja lähti onnelliselle uudelle omistajalleen suunnilleen kolme vuotta myöhemmin. Sillä tehtiin kaksi kertaa keskieuroopan reissu ja kerran koneen vaihto. Orkkisslant oli alle sata tuhatta ajettu, mutta autobahn vedot kaasu pohjassa olivat silti liikaa. Vaihtokoneet näyttävät kirjanpidon mukaan olleen "ilmaisia". Eli olin jo tuossa vaiheessa kehittänyt omavaraisuuden A-body moparien raatojen suhteen.

    Halpa hankintahinta, pieni kulutus (keskim 13l/100km), paljon kaupunkiajoa) ja edulliset huollot yhdessä aikaan saivat sen, että 24500km tarkastelujakson käyttökulut olivat alle 80p/km. Laskelma sisälsi auton ostohinnan!

    Ja tässä alla malliksi sitä TI-meininkiä. Kansipahvijumppaa St Prex, Sveitsi. Parkkikselle jäänyt öljytahra jätti pysyvän muistijäljen, sillä edelleenkin olen tuolla käydessäni se Suomalainen, joka teki korjaukset parkkipaikalla...

    [​IMG]
     
  3. Tero2

    Tero2 Double Gearhead

    hiano fiilis kun isolohko pörähti ekaa kertaa tänään Dartin keulilla
     
  4. jariha

    jariha Double Gearhead

    ...tu ku joskus sais... koneistukseen??
     
  5. timo.h

    timo.h Gearhead

    Ei kai tohon tekosyytä tarvita. Liikenteeseen vaan!
     
  6. jariha

    jariha Double Gearhead

    kauan kaiwattu kytkin löytyi :wink: koneistus kutsuu :D ja lompakko kevenee kuten kytkinpaketti :rotfl:
     
  7. kinde

    kinde Gearhead

    Ehkä hiukan kutittelee ajatus omasta A.sta mutta koetan kestää.
     
  8. MJF

    MJF Double Gearhead

    Mikä kytkin tuli?

    Kohtahan tuota pääsis jo kesärenkailla ajeleen, pitäisköhän tuo ottaa Valiantti liikenteeseen...
     
  9. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Pitäisi pitäisi.. perskules kun Valdon tallin edessä lunta enemmän kuin laki sallii ja verkku jaksaa työntää :mad:

    Jäänee keväämmälle...
     
  10. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Kolmisen viikkoa vielä ja sitten pitäisi oma A-koppa hakea talvisäilöstä. Sielläkin on lunta sen verran, että riittää...
     
  11. MJF

    MJF Double Gearhead

    Vähä on oven eessä lunta, mutta muutaman minuutin lapiohommilla selviää. Tammikuun lopulla tuli viimeksi väännettyä avaimesta käyntiin ja ulkoilutettua :) Tuli leimattuakin juuri ennen seisontaan laittoa, ei oo muuta kun ottaa netin kautta liikenteeseen ja lähtee ajeleen :)
     
  12. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Toissa päivänä tuli netissä otettua liikennekäyttöön, ja tänään tuli herkisteltyä jarrut muutamalla tiukalla lukkojarrutuksella, hallin vieressä olleella hiekkasuoralla. Niin ja pelkääjänpuolen takavalon polttimo tuli vaihdettua ja laiteltu renkaisiin ilmanpaineet kohdilleen. Muuta ei vaatinu. Toimii ja tänään ajeltu kevään ekat kilsat. 8)

    Toki kytkimen vaihto kyllä helpottais vähän ajamista, ja takajousiin pitäis vielä laittaa lati tai kaks et sais auton perseen vaateriin... Mut eipä oo paljoa ajonautintoa latistanu. :D
     
  13. jariha

    jariha Double Gearhead

    osta kytkin :poff: tiiän yhen edullisen :wink: jousethan sulla jo onkin :wink:
     
  14. jariha

    jariha Double Gearhead


    ap racingin 2:lla kuparilevyllä :eek: suattaap olla vähä liian race mut ainahi kestää läpi viijä nyyttoneita :rotfl:

    fiilikset muuten kone vieläkin koneistamolla ja hommat ei etene muutenkaan luumun suhteen mut levyn lähetän mjf:lle lähiaikoina takas?
     
  15. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Ostan ostan, ja oisin jo ostanu jos yks ooppelin paska ei ois vieny omia, lainattuja ja varastettuja... :x :poff:
     
  16. MJF

    MJF Double Gearhead

    Luulis toppaavan :D Joku Bemarin SRE olis voinu olla ihan asiallinen kytkin, itte ainakin laittasin nyt semmosen. Paikallaan on turbo-koneeseen ostettu Specin kuparilevypaketti.

    Levyllä ei oo mittään kiirettä, lähettele sitten kun et tarvi enää.
     
  17. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Vähän aikaa oli jo kivaa kun sain eestä pitkittäisen runkopalkin korjattua ja luulin et uuden tankin asennusella viel pääsis ajelemaan. Tulipahan kuitenkin vähän tutkittua tarkemmin etujousien kiinnikkeitä ja totesin et kuskin puoli on läpi mätä ja jouset putovaa kohta jos ei mitään tee. Nyt vaan ei saa jousia millään irti et pääsis hitsaamaan. Ite tuli tehtyä irrotus työkalukin mut eipähän huonoilla tarvikkeilla hyvää saanu ja jous on kiinni ja pysyy.

    Oiskohan siis kellään lainata semmosta vääntösauyva jousen irrotus työkalua? Mielellään Imatra-Savonlinna-Joensuu välillä ni voisin tulla lainaamaan...? Varmaan niitä uusiakin ebaysta sais mut ei nyt tekis mieli viikko tolkulla mailmalta ootella. Tai sit jos joku tietää jonkun paikan suomesta mistä tuommosta työkalua vois järki hintaan saaha ni saapi ilmottaa.
     
  18. MJF

    MJF Double Gearhead

    Ei malttanut oottaa lumien sulamista, joutui lapiohommiin tallin oven eestä. Valiantti ulos ja talviharrasteauto tilalle sisälle :) Avaimesta vaan käyntiin ja menoksi.
     
  19. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Fiilikset kohti kesää, Valdon käynnistin tänään. Benssiinin kun sai kaasuttimelle niin heti hörähti pikkulohko käymään. Luotettavaa tekniikkaa. Wurthin klemmari vain antautunut ylävesiletkusta ja tihuttaa nestettä ulos. Noo uutta tilalle. Jos vaikka Tampereelle Valdolla ensi viikonloppuna. 8)
     
  20. timo.h

    timo.h Gearhead

    Barracuda sai eilen uuden vaihdelootan. Vielä uudet takarummut paikoilleen ja sitten maantietä.
     

Kerro tästä muillekin!