mitkä on fiilikset?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja slant six, 24.5.2008.

  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Talvella asennettu jakopää porsi alle 100km ajettuna. Venttiilit solmussa, keinuvipuja solmussa. Taisi tulla välikausi.
     
  2. MJF

    MJF Double Gearhead

    No hemmetti! Mikä sieltä porsi, kiila irti? Tarvis varmaan kohta ruveta kampeamaan pikkulohko pois keulalta ja slantti takaisin...
     
    jariha tykkää tästä.
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei ole vielä osina. Sammu kuin seinään pamahduksen jälkeen. Pääsi F-150 ja narun avulla kotia. Juniori sai suorittaa ensimmäisen hinattavan ajokin ohjauksensa. Oli jo venttiilikoppa auki. Sököjä keinuvipuja. Laitoin ruuvaria starttiin. Alakerta pyörii mutta rockerit ovat lakanneet rokkaamasta. Jakokoppakin ehjä. Epäilen, että olisi mennyt ketju poikki. Mulla oli ekaa kertaa myös dampperissa pultti joten ei pitänyt päästä "elämään".

    Kyseinen trukkislantti on hinattu aika monta kertaa radan laidasta. Öljypumpun ratas, kaks kolme kertaa pakoventtiilin tarttuminen pronssiohjuriin ja nyt täysosuma.

    Luottokorjaaja sano "raapase kansi irti. laitetaan kuntoon. tuskin sieltä montaa naulaa meni".

    Siellä on venttiilit "made in Finland" mallisia myös.

    Oli rullaketjulla mut ku epäilin sen laatua kun kylmänä kalkatti, niin pistin vakioketjun. Oli virhe. Rullaketjulla kävi joskus vaihdehölmöilyn ansiosta kiekkamittari ns tapissa. Nyt ei ollut kuin kuus ja jotakin.
     
    Muokattu: 23.3.2018
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    [​IMG]

    Nokka-axeli pyörii vain osan matkaa => jakajan ennakko-levy nousee ja laskee => jakajan alapää on ottanut kipeää. En viitsi kiskoa nokkaa pois nostamatta konetta. Kone ei nouse myöskään heti kun norsu on toisella tallilla. Arvaan, että öljypumpun/virranjakajan käyttöratas nokasta petti kuten vuonna 2004. Tällä kertaa pala meni sillä lailla väliin, että nokka jäi jumiin. Jakopää porsi ja sitten tuli venttiilivaurioita. Mun ajan kanssa kaivama ja asiantuntijain isoventtiiliseksi/ koville istukoille/ pronssiohjureille tehty kansi näyttäisi olevan aika ok. Venttiilitkin menivät kiinni kun keinuakselin poistin. Tämä viettää meidän yhteisen taipaleen 20v syntymäpäivää "lomalla". Oliskohan nyt aika tehdä se kiertävämpi 170 kuutioinen?

    Se oli joskus ajatuksena kun laitoin pikkuperään 4,10:1 ja lukon.
     
    Muokattu: 24.3.2018
    leksa tykkää tästä.
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kaikenlaiset slantin kauppiaat saa toki ilmaista itseään. Stanuporauksessa oleva 170cid/101hp olisi mielenkiintoinen...
     
  6. jaketin

    jaketin Gearhead

    Viikonloppuna oli kerhon vuosikokous. Homma jatkuu entiseen malliin, samat ihmiset jatkavat ruorissa :)
     
    jariha tykkää tästä.
  7. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Analysoitu. Nokan ja öljypumpun rattaat kunnossa. Nokka ei pyörinyt koska jakajan sisuskalut on vähän sekaisin. Jakajan yläpään rojut on pompanneet pois paikoiltaan. Saattoivat tulla kun vedin saarnaajan pois. On se pikku sokka hävinnyt jonnekin. Jakajan muovirataskin on ehjä eikä jakaja pysäytä jakopäätä tollaviisiin muutenkaan.

    Niin. Paskaksi meni noin 100 kilsaa ajettu jakopää ja loput tuhosta on seurausta.
     
  8. Catiska

    Catiska Gearhead

    Mitkä on fiilikset?? Jotenkin en saa puhallettua itseeni intoa ottaa Dusteria ajoon. Ei vain oikein kiinnosta ja rahapulakin vie viimeiset ajohalut...
    Paljoa ei autolle tarvitsisi tehdä niin se olisi ajokunnossa. Pyörän laakerit vaihtaa ja vähän sähköhommia jotta valot saa syttymään. Osat on jo valmiina. Pakoputkisto olisi mukava saada hiljaisemmaksi, siis laittaa vaimentajat. Nekin odottelisi auton vieressä, samoin sähköisesti ohjattavat läpät vaimentajien ohitukseen.

    Ei vain jostain syystä kiinnosta. Ei koko talvena. Onko muilla samoja ongelmia ikinä?? Pitäisikö myydä halvalla koko rakkine pois häiritsemästä ja keskittyä kaksipyöräisiin...
     
  9. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Eipä se motivaatio siihen "mopoonkaan" löydy jos halut hukassa. Hommissahan usein on vaikeinta se "ensimmäisen paperin laittaminen koneeseen".

    Eli aloittaminen, siispä PÄÄTÖS aloita viikonloppuna vaikka laakereista ja laita kuntoon. Homma kerrallaan isotkin työt tehdään.

    Siis töihin ja siitä se lähtee. Tsemppiä!!
     
  10. Catiska

    Catiska Gearhead

    Mopoon on hyvin löytynyt intoa. Sen rakentelin jo valmiiksi ja on jo ollut viikon ajossa. No, pitää punnertaa tuo taas ajoon kun kerta laitoin sen myyntiinkin.
     
  11. rokapilirepeli

    rokapilirepeli Gearhead

    Hyvät fiilikset, valiantti katsastuksesta taas läpi huomautuksitta.
     
  12. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    ...kaikenlaisia pussukoita ja laatikoita tulee postin kautta ja välillä jopa tullin ohi. Sisällöt näyttävät slanttiin sopivilta! Ens vuodeksi ajoon!
     
    MJF tykkää tästä.
  13. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Eilen tuli hyvät fiilikset kun kävin Riihimäellä. Sakon valoissa tuli vastaan -64 Valiantti ja kabiinissa nuoria sällejä ja taisi takapenkillä muutama mimmi istua.
    Hieno homma kun nuoret ovat alkaneet harrastamaan tätä jaloa hommaa!!
     
    FuryIII '71, MJF ja wilburi tykkäävät tästä.
  14. MJF

    MJF Double Gearhead

    Ihan nuoruusfiilikset on, tulee vuosi 2001 mieleen kun on taas slantin peltisarjat työnalla :rotfl:

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    foxkiller, jariha ja wilburi tykkäävät tästä.
  15. tevo

    tevo Gearhead

    Hienot. Mulla o tallin orrella mallia" Puolanka", meleko karkeeta jäläkee.
     
  16. jariha

    jariha Double Gearhead

    Wittu rotat on löytäny tallin jossa dartti on viimeset 10v ollu, oli syöneet takahattuhyllyyn reiän ja vänkärin penkkiä närppineet! Prkl mää ne rotat kohta myrkytän:mad: lähti kuitenni käyntiin ja paukku niinku ennenki ku lämpimäks käyttelin? Edellinen kohtaaminen olikin joulukuussao_O
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Se on rottienkin mielestä HYVÄ auto.
     
  18. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Taisin eilen sopia kaupat moparista... o_O
     
    maxvo2, FuryIII '71, wilburi ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Siis olitko pöhnässä ja kyselet nyt jotta mites se ilta meni....

    On sitä huomattavasti tymperämpiäkin tempauksia tehty pöhnässä. Siitä se riemu olisi revennyt kun olisit ostanut voortin...:D:D:D:D
     
  20. dart -66

    dart -66 Gearhead

    En ollut pöhnässä ja auto on varauksessa. Projektin noutoajankohta jäi hieman avoimeksi, mutta kyllä se haetaan, kunhan keksitään miten...

    Mitä vikaa fjordissa, yhtä fjord stw:täkin katselin... On tosin tuo taivaspaikka jo varma, kun etanoli-Fordilla ajelee :)
     

Kerro tästä muillekin!