Mittariston korjaajaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja FinnCold, 27.1.2018.

  1. FinnCold

    FinnCold 3rd gear

    Kuka tai mikä firma korjaisi mittariston? Vm -70 Chargerin mittaristossa useampikin vika: lämpötila ja tankin viisarit toimii vain osalla asteikkoa (jää vasemmalle), kello ei toimi lainkaan ja kierroslukumittarikin hyppii.



    [​IMG]
     
  2. Camari

    Camari 1st gear

    Mittarikorjaamo Palanto Tampereella hallitsee nuo hommat.
     
  3. autoilija

    autoilija Gearhead

    Juuri korjailin Le Baronin mittareita muutaman illan, oli neulaa jumissa, mittaria pimeänä jne. Tuossa oli jännä se RPM- mittarin korjaus, se neula pyörii vapaasti ympäri, neulan keskiön sisällä on messinkipaino joka tasapainottaa sen niin että virrat pois se jää 0-kohtaan. Tässä se jäi 3000- kohtaan. Painoa siirtelemällä sen sai tasapainotettua kuin kuuluukin. Oli mielenkiintoinen suurennuslasilla ja pinseteillä asetella- ja kokeilla menetelmällä ehjätä..

    Itsekin voi yrittää siis, jos on aikaa ja malttia. Lähtee ensin siitä liikkeelle että tinaa kaikki tinaukset uusiksi, siis aivan kaikki.
    Purkaa palasiksi ja rupeaa tutkimaan miksi viisarit on jumiutuneet jne. Kello voikin olla jo haastavampi juttu, mutta yleensä puolet vioista häviää jo tuolla kun tinaa kaikki uusiksi. Parhaassa tapauksessa kaikki korjaantuu sillä.

    Toinen vaihtoehto on sitten tietenkin se mittarikorjaamo. Tietenkin jos joku mittari on korjaamaton, uuden hankinta tulee eteeen.
     
  4. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    ^^ Palannolle laitoin postia muutama vuosi sitten yhdestä mittarista, ei ole vielä vastannut.
     
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Poikkeet tuossa Hervannassa, niin homma hoituu.:)
     
  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Löysin ehjän mittarin halavalla.
     
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Hyvä vaihtoehto.
     
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kellon (ja varmaan mittareidenkin) kanssa pidetään sitten WD40- ja CRC-purkit toisessa huoneessa. Niiden käyttö lisää korjaajan työmäärä reippasti, kun kaikki mömmö pitää saada pois. Sähkömekaanisen kellon korjaukseen käytin kello-öljyä (ebaysta), jonka annostelin kohteisiinsa neulan kärjellä. Ei siis varsinaista korjausta, vaan 45 vuotta vanhojen rasvojen päivitys uudella.
     
    pimeroolis ja DX tykkäävät tästä.
  9. valpas

    valpas Gearhead

    Varmaan vähän saman tapanen juttu, kun silikoonilla kyllästetty auto maalauskaapissa!
     

Kerro tästä muillekin!