Mittarivalot?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja AJ, 25.1.2004.

  1. AJ

    AJ Gearhead

    Onko kellekään tullut tälläistä vikaa vastaan: kaikki mittarivalot pimenivät kerralla, varoitusvalot ja mittarit toimivat. Samalla pimenivät keskikonsolin valot. Kaikki muut saman sulakkeen takaa tulevat sähkölaitteet toimivat, esim. toinen takaparkki, kilpivalot ym. Laitoin auton käyntiin ja valot päälle, mutta mittarivalot eivät syttyneet, paria tuntia aikaisemmin kaikki toimi normaalisti. Mitään mittarivalojen himmennintä en ole löytänyt.
    Niin ja auto on W201 korimallin pikkumersu.
     
  2. Toitsu

    Toitsu 3rd gear

    Voisi olla että joku on laittanut liian tehokkaat polttimot mittarivaloihin ja mittariston takana oleva piirilevykalvo on sopivasti sulanut jostain oikeasta kohtaa... Audissani oli kerran tämäntapainen vika. :smile:
     
  3. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Mulla on sama vika Capricessa, epäilisin valon katkaisijaa tai himmennin tsydeemiä.
    Mulla meni vähän aikaa sit kaikki valot veks, nyt toimii jo muut paitsi parkit....
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Siinä katkaisimessa on se himmennintsydeemi, joka maadoittaa kaikki himmentimellä toimivat valot. Se näkyy rikkoutuvan aika usein. Eli se on se valokatakisijan ulommaisena näkyvä reikäleivän muotoinen jousi, jota seuraa lärpätin valokytkintä kiertäessa. Siinä on myös sisävalojen maadoituslärpykkä joka osuu katkaisimen runkoon kun kiertää katkaisjan nupin kaakkoon.

    Sähkö on savua, älä päästä sitä ulos.
     
  5. camaroo

    camaroo 1st gear

    mullakin oli mittarivalot hukassa kun olin kaikki hehkut vaihtanut uusiin eikä vieläkään valot syttyneet huomasin että valokatkaisijassa on himmennin kun sitä pyörittää :grin:
     
  6. TNT

    TNT 1st gear

    Mulla vissiin kolmas romukasa, jossa tuo himmennin p*skana. Että taitaa olla melko yleinen, merkkiin mulukoilematta.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mersun mittarivaloja voi säätää trippimittarin nollausnapista. Säätöruuvi voi olla jo aikansa elänyt ja sen takia värkkää... pyöritä hitaasti sitä ruuvia, jos vaikka valot syttyisivät taas...
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Juurikin niin, mittariston kirkkautta säädetään trippimittarin nollausnapista. Vika on siinä 100%:sti.
     
  9. neppari

    neppari Gearhead

    Meillä myös mittarin valot pimeänä kuten myös parkit. Nyt parkit toimii. Oli hieman sulakkeet palaneet. Ja kun mittariston valoja oli korjattu niin korjattu väärin. Nyt sitten pitäsi etsiä uusi virtapaikka, kun tod. näk. mittarivalojen piuha on poikki jostain bensamittarin ja veden lämpömittarin välitä. Mutta se taitaa odottaa kesää.

    Mutta pitäkää huoli kun laitatte mittaristolle uusia virtapiuhoja että ne tulevat himmentimen kautta. Muuten palaa sulakkeet kuin uutena vuonna raketit.
     

Kerro tästä muillekin!