Mittatilausmännät?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja saresks, 24.9.2016.

 1. saresks

  saresks Gearhead

  Tarvitsisin custom-männät V8:aan ja USA:n tekijöitä on vähän kartoitettu. CP, Wiseco, SRP, Mahle jne. kaikki enemmän tai vähemmän mainostaa tekevänsä, mutta enempi ja vähempi sekavaa on hinnoittelu ja käytännön tilaaminen eikä kaikilla ihan "halpaakaan". Tai sitten ei vaan ossoo tahi ymmärrä.. ja vähän kynnystä on soitella ameriikkaan puhumaan rallienglantia.

  RaceTec/AutoTec vaikuttaisi olevan järkevä taho teettää homma. Olen ymmärtänyt, että panostavat juurikin custom-mäntiin markkinarakoon kiilatessaan. Laadusta lukenut pelkkää hyvää ja hinta vähintään kohdallaan verrattuna em. brändeihin. Lupaavat kaikkien hyllymäntien mittamuutosten olevan ilmaisia kunhan ei joudu re-designaamaan.
  Ainoa vaan, että eivät ole vastailleet kun olen weppilomakkeella kysellyt miten homma käytännössä menee.

  Hoituisiko kotomaasta kokeneempaa heppua joka toimisi välimiehenä jos vaikka omaisi aiempia yhteyksiä..?

  Vai miten muut täällä ovat tänäpänä tällaista tilailua hoidelleet ja kokemuksia/ehdotuksia?

  Katuraatoon tässä konetta tekemässä ja männät 4032 matskusta, ei mitään high-endiä. Max 600 hv lievällä ilokaasutuksella
   
 2. XJR

  XJR 2nd gear

  Omassani CP:n customit 2618 seoksesta. Toimitusaika noin viisi viikkoa. Keraamit laitettiin pintoihin Suomessa. Mahle tekee lähinnä 4032:sta - ja ovat kovin kalliita sekä pitkillä toimitusajoilla. JE lupaa tehdä jopa alle viikossa.

  [​IMG]

  Futurez mainostaa toimittavansa eri valmistajien mittatilausmäntiä. http://www.futurez.fi/fi/shop/moottori/mantasarjat
   
 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ite tilannu yhen sarjan mittatilausmäntiä ja lukemattomat sarjat renkaita jenkeistä Top End Performancelta. JE:n mäntiä ja Total Sealin renkaita. Silloin oli ainakin kilpailukykyiset hinnat, nopeahkot toimitukset ja yhteydenpito onnistu täysin pelkän sähköpostin välityksellä.
  Viime kerrasta aikaa 3 vuotta, mutta en voi kuin suositella.
   
 4. ZxKimmo

  ZxKimmo Gearhead

  http:www.elmerracing.com Pärjää varmaan suomella , kun paja sijaitsee Kirkkonummella. Kaveri teetti tuolla ahdettuun roadsport Ladaan billetti männät, hinnasta en osaa sanoa.
   
 5. puna niska

  puna niska 3rd gear

  Just sunnuntaina kyselin mäntiä tais tuo racetec/autotec customina olla 650$ hylly mäntä 525$ .Nämä oli foortin 428:iin mahlen rengas setti 130$
   
 6. 930BiT

  930BiT 2nd gear

  JE:ltä suoraan oon tilannu ihan ite mittatilausmäntiä, viimeksi alkuvuodesta. Sähköposti riittää mainiosti yhteydenpitoon. Omalta osalta voin suositella.
   
 7. BBC

  BBC Guest

  Ariaksella olen teettänyt useita mittatilausmäntiä jos ollut erikoinen CH tai esim. tuplaturbomoottori,.... Eiköhän nuo kaikki EM. ja monet muutkin tee mittatyönä.

  Tietoja pitää olla ja mitä enemmän haluavat tietoja sen parempi.
   
 8. DD6

  DD6 Gearhead

  Millaisia kokemuksia parviälyllä on ollut custom-mäntätilauksista viime aikoina? Ryppiksen kanssa piti mennä .090 poraukseen, joten erikoistilata pitäisi.
  Laitoin jo kyselyä JE:lle ja RaceTecille, luonnollisesti kaiken pitäisi onnistua heillä kuin vettä vaan. Wiseco on vielä vastaamatta, tosin heillä on edustus US Partsilla.
   
 9. rb

  rb Double Gearhead

  JE:t saa myös tilattua US-Partsin kautta ja toimitusaika customeille oli jotain viisi viikkoa..
   
 10. simeoni

  simeoni Gearhead

  Mielenkiinnosta... paljonko custom satsi maksaa?
   
 11. DD6

  DD6 Gearhead

  Senhän luonnollisesti tietää vasta sitten, kun on täyttänyt tilauskaavakkeen, jossa on aika pirusti täytettävää. Kyseessä on aika maltillinen tapaus ja vastaavia on saatu $790-$850 hintaan. Ilmeisesti JE on "se" kalliimpi. Mutta pitää lähteä vkonloppuna mittailemaan vakiomännät, palotilat, kannentiivisteen tilavuus, paksuus ja mitähän vielä...
   
 12. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Tänä vuonna jostain syystä noi aikataulut oikeen pitäneet, kuulemma ollut ruuhkaa..., mä oon tilannu moenl eri tavalla ja monelt eri valmistajalta, enimmäkseen ROSSia. Kaikki sinänsä olleet hyviä tuotteita. Hinnoissa ei oo hirmu heittoja ollu.
   
 13. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Tässä hinta CP-carilloille mittatilauksena. Tasalakiset männät siis mitä kysytty.

  Futurezilta
  Hintaa jäisi näille 270eur renkaineen tappineen sokkineen per kpl. :) toimitettuna.

  8 mäntää siis 2170€ siinä tiedoksi hintaa kyseleville. (Itsellä 6 kone niin 1620€ siis olisi ollut paketti)

  Rossilta 6kpl saman tyypisiä mäntiä maksoi
  noin 1100$ + alv + postit.
   
 14. sbm396

  sbm396 Gearhead

  Vuosia sitten tilasin JE customit 8 mäntää +renkaat tapit ja sokat 1500e
   
 15. vajaa 10satsia olen teettänyt custom mitoilla mäntiä. On ollut SB mopar moottoriin, BB mopar tuplaturboon, Euro kinneriin ja jotain GM isolohkoonkin kun on ollut hieman outo iskunmitta/veibi kombinaatio. JE, ROSS ja ARIAS. Eikä ne maltaita maksa, mutta jos joku ottaa 40% katetta välissä niin tuleehan ne hintoihinsa....
   
 16. urho3

  urho3 Gearhead

  Maksaa kelkan ja Crossin männätkin helposti sen 150e kpl. Ei nuo mittatilaustyönä tehdyt ole ees kalliita.
   
 17. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Sellanen tuli vielä mieleen että entä jos koneen putkittaisi, vois käyttää vaikka stanumäntää.
  Ainakin joissain tapauksissa on ollut toi putkitus taloudellisempi vaihtoehto(kalliit männät tai niiden huono saatavuus). Varmaan taupauksissa jos on saatavilla sopivaa korjausputkiaihioo kustannustehokkaasti se putkitus on ollut kannattaavaa?
  Tai sit paremman lohkon etsintä, löytyskö ryppistä jossa olis vielä porausvaraa?
   
  DD6 ja rb tykkäävät tästä.
 18. DD6

  DD6 Gearhead

  Kyllähän noitakin ratkaisuja on tullut pyöriteltyä mielessä. Putkituksen hintaa en koneistamolta kysellyt, mutta joidenkin hinnastojen perusteella kait satkun per(s) reikä. Toinen lohko on aina vaihtoehto, sen avulla voi säästää muutaman satkun. Muttamutta, pitää käydä mittaamassa asioita ja laittaa tilauskaavakkeet sisään, sen jälkeenhän sen loppuhinnan tietää. Kiitokset vastauksista!
   
 19. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Heit sinne 360 kampura ja 360 stanumännät...
  Jaa, jos kuvan auto ni sit se ei onnistukaan mikäli on automaatti ja orkkisloota.
   
  Muokattu: 27.8.2018
 20. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Alumiinikasin uudelleenputkitus makso 2200€ .
  Vanhat putket porattiin kokonaan pois ja uudet isommat tilalle.
  Letukan pikkulohkoon yksi uusi putki makso viimeksi 400€ ja siihen sisälty toisen dekin ajo samaan korkeuteen .
  Suositelen kysymään ja pyytämään "pitävän" hinnan jos meinaat putkituttaa koko pannun.
   

Kerro tästä muillekin!