Mobilismin taso

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Eyetech, 7.3.2002.

  1. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Nyt alkoi sen verran v...., kun hioin paikoitellen 15 mm kittauksia pois takalokasuojista... :-x
    Mikähän on suomalaisen mobilismin taso Suomessa? :???:
    Toivottavasti Chevyni mobilistin tekemät peltityöt/korityöt ovat poikkeus, tässä alkaa tällaista rauhallistakin miestä ottamaan yläpäästä kun talli on niinkuin mylly (siis pölyä...).
    Tällähetkellä mietiskelen teenkö uusiksi vai oionko nykyiset räpellykset...
    Pr...le :-x
    Taidankin alkaa liikkumaan mobilititapahtumissa magneetin kanssa, niin näkee.... <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_evil.gif">

    Project Blue-Eye
    Eyeball Products


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2002-03-07 11:41 ]</font>
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    En tiedä noin yleisellä tasolla mutta kun tarkastutin omaa impalaani saivat jenkkiauton rakentajat runsaasti kehuja tarkastajalta, autot on hyvin tehty, ei mitään fuskukorjauksia eikä mitään kamalia huusseja edes yritetä tarjota tarkastukseen.
    Tuosta rivien välistä voisi siis lukea että jotkut muut ovat leväperäisempiä. Mitä ryhmää tuolla tarkoitettiin jää sitten jokaisen oman tulkinnan varaan.

    Onko korjaus muuten varmasti suomessa tehty? Jenkithän ovat oikeita pakkelileipureita.
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Vehje on aito Suomi-auto ja itseasiassa "korjaaja" on se henkilö jolta auton ostin :sad:
    No nyt on suurin osa jo oiottu, harmittaa vaan se, että joutuu tekemään uudestaan toisen jo kerran "tekemät" hommat.
    toinen juttu mikä ottaa pattiin on se, että kun meitä "custom ukkoja" syytetään aina autojen pilaamisesta. Väitän, että tämän Chevyn osalta pilaaja oli edellinen mobilisti, onneksi customukko korjaa Chevyn sille kuuluvaan arvoon...:grin:
     
  4. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tuosta jenkkien pakkelileipuroinnista, tosi on etttä jenkit vetävät kittiä surutta runsain mitoin, mutta korjauksen erottaa suomikorjauksesta siitä, että pellit on yleensä popniiteillä kiinni :lol:
    Tämä kikka oli Chevyni edelliseltä omistajalta jäänyt huomaamatta... :lol:
     
  5. 59

    59 Gearhead

    Suomessahan on nykyisin vaikka millä mitalla Mr-autoja ja täytyy kyllä välillä suuresti ihmetellä mitä tarkastajan päässä on pyörinyt kun on semmoisia huusseja läpi päästänyt. Tuossa kaverien kanssa jutustellessa todettiin, että ei kannata soittaa, jos myynti-ilmoituksessa sanotaan että museorekisteröity, joutuu nimittäin yleensä tekemään kaiken uudestaan... Useimmin hirveimmät räpellykset ovat juuri niiden "tosimobilistien" tekemiä, jotka haukkuvat custom- ja rodiukkoja auton pilaajiksi. Heidän mielestään on ainoa oikea tapa kunnostaa auto maalaamalla kone tummanvihreäksi ja vetästä pensselillä uusi väri pahimipien skeidojen päälle. (Esimerkkinä yksi paku-Volkkari jossa keula ja kylkien alaosat oli nätisti vetäisty pensselillä ja Mr-kilvethän siinä oli!)

    Useimmiten mr-kilpiset jenkit ovat ihan siistejä, kuten Impala68 totesi. Ehkäpä jenkkien rakentajilla on kynnys viedä auto tarkastettavaksi suurempi kuin euromiehilla??
     
  6. fisu

    fisu Gearhead

    mihinköhän kategoriaan tuo pioneer oikein kuuluu kun ei sitä ole vieläkään maalattu
    kokonaan uusiksi.
    entisöinninkin ajattelin aloittaa vasta kun on 250tkm mittarissa, nyt siellä on 176tkm ja tällä vauhdilla siihen menee n. 17v. lisää :smile:
     
  7. 59

    59 Gearhead

    Alkuperäiskuntoisina säilyneet autot on eri asia ja hyvään sellaiseen ei pidä liiaksi kajota. Hyvin ajan patinoima auto on omalla tavallaan hienompi kuin virheettömäksi entisöity, koska sellaista ei pysty itse tekemään.
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kaveri jolla oli oikein patinoitunut jenkki totesi että tällaista ei pysty kukaan itse tekemään. Näinhän se on. Älä maalaa sitä pioneeria ennenkuin on ihan pakko.

    59: Tuo on valitettavan totta, monille mobilisteille on ylitsepääsemätön juttu jos hyvä puskuri maksaa romutorilla satasen, mielummin hangataan vanhaa autosolilla jotta kiiltäisi jotenkin ja kyllä kelpaa. Samoin pensselillä maalaaminen on arvossaan. Sitten kitistään kuten hesassa, 69 (68?) satellite ei kelvannut kun hattuhyllyn verhoilu oli vääränlainen. Ja joku penslattu rutinoff menee läpi että heilahtaa.

    Just tuota hyvää laatua se tarkastaja tarkoitti kehuessaan jenkkiautoilijoita.
    Pahimpia on kuulemma vanhemmat ukot joilla on tallissa "viimeisen päälle hienoksi laitettu vanha auto". Kun menee tekemään tarkastusta voi melkein kääntyä ovelta pois. Sitten ukko vielä hermostuu kun ei muka ole hyvin tehty, "ihan itse ton pakosarjankin maalasin hornalla".

    Kotikylässä taas on '65 PV544 ekalla omistajalla, olisi museorekisteröity mutta kun "on niin iso homma, konehuoneessakaan kun ei kuulemma saa olla abikoliittimiä". Paljon muuta ei siihen tarttis sitten tehdäkään. Kyllä, olen ostamassa pois heti jos myydään.

    Eyetech: sen lisäksi että popniiteillä on hyvä kiinnittää peltejä ovat vanhat jenkkirekkarit (vaihdetaan joka vuosi joten niitä riittää) ovat hyviä korjauspaloja!
     
  9. rellu

    rellu 1st gear

    niin mutta kun kerran on saanut mr kilvet niin niitä ei oteta pois vaikka auto muutuisi kuinka (seisoo ulkosalla noin 5v käyttämättä) sitten palautetaan ajoon niin näistä tulee niitä romu versioita ,itselläni on tallisaa viimeisen päälle tehty rellu floride -64 ja se ei tule koskaan museo rekisteriin koska se on harraste auto johon korjataan johdot abikoila jos tulee vikaa ja johdot ei ole muutenkaan alkuperäiset vaan muovi päälysteiset ja itse tehdyt!
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ei liity aiheeseen mutta eikö ole käsittämätöntä että auto, johon on tehty uudet toimivat ja paloturvalliset johdotukset ei ehkä kelpaa museotarkastukseen. Pitäisi käyttää jotain rättijohtoja tai jättää vanhat huonot piuhat paikoilleen. Tässä olisi kyllä järjen käytön paikka tarkastajalle.
     
  11. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Konstina lienee käytetty yhdistelmää; uusi johto + kengännauha (sehän on ontto...)

    Mikäs tuo Pioneer mistä höpistään? Olen jossakin vaiheessa pudonnut kelkasta...
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Väärän värinen kengännauha kumminkin.. Pioneer on Dodge Pioneer.

    Eikö ne MA-tarkastajat näe muka metsää puilta? Kyllä mun US-autossa oli jotain pientä huomautettavaakin, mutta yleisilme siisti ja alkuperäisenoloinen, joten läpi meni.
     
  13. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Juuu...tämän tiesin, mutta....
     
  14. fisu

    fisu Gearhead

  15. Kukko

    Kukko 1st gear

    Juuri tällaisten pelleharrastajien takia mobilistien arvostus on minun simissäni täysi nolla. Custom-hemmot ovat juuri sitä harrastajien aatelia. Omana mottona on, että jos tehdään, niin tehdään kunnolla, eikä rääpitä. Ihmettelen vaan miten joku voi kittipelle voi itseään kutsua harrastajaksi, jos autoa ollaan joka tilanteessa korjaamassa kitillä? "joo tossahan on ihan mokomamoinen reikä... no kilo plasticpaddingia vaan, ja hyvä tulee!" Tuntuu olevan ylitsepääsemätön tehtävä ottaa se vasara kauniiseen käteen, ja tasoittaa ruttuiset pellit ennen kittausta. Tietenkin on helppo muotoilla puoli autoa kitillä, mutta ketä sillä huijaa, kysynpä vaan? Ihailen hemmoja, jotka eivät siedä kittiä ollenkaan, vaan tekevät tinkimätöntä pelti- ja tinatyötä. Hatunnnosto. Minulta moinen ei tule sujumaan todennäköisesti koskaan.
     
  16. 59

    59 Gearhead

    Tuohon Kukon kommenttiin kustomukkojen aatelisuudesta voisin sen verran kommentoida, että eipä niitä todella hienosti tehtyjä kustomejakaan ihan vilisemällä ole vastaan tullut...Kyllä sellainen viimisenpäälle rakentaminen esim. Ruotsin malliin on Suomessa melko vähäistä, riippumatta mihin rakentelukategoriaan auto sijoittuu. Itse nostaisin hattua rodiukoille, heillä tuntuu olevan kokonaisuudessaan parhaiten viimeistellyt laitteet.
     
  17. fisu

    fisu Gearhead

    mitäköhän mr.kukko mahtanee tarkoittaa tuolla
    tulikiven katkuisella kommentillaan ?
    onkos täällä joku sanonut että korjailee mr-autoaan kitillä ja lasarilla.
    käsittääkseni kukin harrastaa mistä itse pitää ja omalla tyylillään luovien perhe-ja työelämän lisäksi myös harrasteensa parissa.
    mielipiteitähän pitää/saa olla mutta kannattaako kuitenkaan noin jyrkästi tuomita
    toisten touhuja :odroll:
     
  18. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kyllä kait niitä pakkelileipureita löytyy joka porukasta. Olen kyllä samaa mieltä että jos autoa rakentaa pitää se tehdä kunnolla pellistä (sorry vetteukot) eikä muovailla savesta. Oma ylpeys ei ainakaan anna myöten täyttää reikiä ja lommoja kitillä, siis mihinkään oikeaan autoon, johonkin käyttöritsaan on näin tullut tehtyäkin.


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: impala1968 2002-03-25 10:03 ]</font>
     
  19. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tämä pitää 100%:sesti paikkaansa.
    Aloitin aiheen lähinnä siksi, että yleensä mobiileiden oletetaan (siis annetaan suuren yleisön ymmärtää) olevan hienosti entisöityjä, aikaa ja rahaa säästämättä tehtyjä, ilman mitään fuskuja jne... ja vastaavasti customit on tehty kitillä, kaikki on pilattu jne...

    Oman projektini kohdalla tällainen käsitys heittää häränpyllyä...
     
  20. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Jeps, näinhän se usein nähdään.
    Joitain vuosia sitten oli huhu että erään ammattimaisesti rakennetun customin määrättyihin kohtiin ei magneetti tartu, en tiedä oliko näin vai kateellisetko ne valehtelee...
     

Kerro tästä muillekin!