Mobilismin taso

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Eyetech, 7.3.2002.

  1. Kukko

    Kukko 1st gear

    Ei tietenkään pidä tuomita mitään harrasteautoilun muotoa, paitsi ne kittipaakarit. Reikiä ja lommoja nyt vaan ei minun mielestäni saa korjata kitillä. Sinänsä mobilismi ei ole yhtään sen kummempi homma kuin customointikaan, mutta nämä ns. mobilistikorjaukset ovat sitä, mikä saa sapen kiehumaan. Niin kuin sanoin, jos tehdään, niin tehdään kunnolla. Museotavara on kyllä hyvin tehtynä todella mielekästä katseltavaa. Nöyrin anteeksipyyntöni, jos loukkasin jonkun herkkähipiäisen mobilistin tunteita.
     
  2. 59

    59 Gearhead

    Nimenomaan, hyvin pitää tehdä tekee sitten T-Foordia tai sampyläkustomia. Suomessa vain tuntuu olevan vallalla sellainen vähemmän perusteellinen ja huolellinen rakentaminen. Vaikuttaa myös siltä, ettei Suomessa olla valmiita sijoittamaan rahaa autoon vaan kaikki pitäisi saada ilmaiseksi. Maalaukset yms. tehdään itse vaikkei taidot hyvään lopputulokseen riitäkkään, kun se maalari ois ottanu monta tonnia...Totuus on kuitenkin se, että hyvin tehty auto maksaa aina, vaikka olisi kuinka taitava rakentamaan itse.
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Näin se on, hyvin tehty auto on kallis, itse tehty ehkä vähän vähemmän kallis kuin teetetty. Sitten kun myyt tällaista tulee joku tötteröpää selittämään että KePössä oli samanlainen puolet halvemmalla. Joopa, just samanlainen.

    Ehkä ongelmana on osaltaan just tuo. Monikaan ei ehkä tee autoa itselleen loppuiäksi (kuten mä) vaan siitä pitäis saada myydessäänkin jotain. Jos hyvin tehdyn ja pakkelikasan hintaero on 10% ei se tietysti innosta hiplaamiseen. Laatu maksaa mutta harvempi on siitä kuitenkaan halukas maksamaan?

    Monille kun tuntuu olevan kynnyskysymys tuo "hyvien kauppojen" tekeminen, jos maksat liikaa alkaa kaverit vinstuilemaan että maksoit ylihintaa, haa, haa, ja sitä ei kestetä. Samat kaverit ihmettelee sitten itse kun parin vuoden jälkeen alkaa oman auton helmat tippumaan tielle mutta siinä vaiheessa ei kukaan ole tehnyt mitään hölmöä, "nää vanhat letukat on vaan kato kaikki ihan paskoja, ikinä en enää osta tällästä".

    Menipä vähän sivuun aiheesta ....:smile:
     
  4. KTM

    KTM Gearhead

    Kuten ruukataan sanoa" Jos haluaa hyvän ja halvan joutuu ostamaan sitten kummatkin erikseen". Oli se aika tuskaa tuo oman harrasteauton myynti. Oli kaikenlaisia soittelijoita jotka tarjosi vaihdossa suunnilleen perunoista kattokouruihin asti ruosteisia 80-luvun Jaggeja. Kuulemma veroja ei ollut maksettu vielä ja ruostetta oli niin hemmetisti. Kyseinen läjä oli sitten omistajan mielestä yli 100 000,- Fim ja KP:ssä verotetut ja asialliset yksilöt oli 70-80 000,-. Lopulta onneksi saapui kaveri joka tiesi mitä etsi ja laski tuohet kontista tiskiin. Totesi vain, että jos haluaa rakentaa auton kunnolla tulee se kalliimmaksi kuin minulta valmiin ostaminen.

    No tämäkin meni yhtälailla kauas aiheesta kuin Impalalla :smile:
     
  5. 59

    59 Gearhead

    Hyviä esimerkkejä siitä mitä ollaan valmiita maksamaan autoista löytyy aina kun lukee KePö:n ostetaan palstaa. Yleisin taitaa olla tyyliä: ostetaan amerikkalainen avoauto, vm. 60 tai vanhempi, mielellään Mr-kilvissä ja muutenkin virheetön, hinta max. 5000 euroa.

    Tai sitten löytyy näitä otetaan lahjoituksena vastaan harrasteauto esim. Cadillac tai vastaava, oltava ajokunnossa.

    Ja näihin ilmoituksiin täsmääviä autojahan löytyy joka nurkalta. :smile:
     
  6. xtremer

    xtremer 1st gear

    Näinpähän yhden ilman kilpiä olevan kötön Hankasalmella huoltoasema jaripekan pihalla.
    -52 Popeda, oli maalattu mustalla puskureita myöten ja tietenkin ruosteen ja pakkelin päälle.
    En tiedä onko auto pelkästään koristeena vai mikä on idea ? Mutta nätti autohan Popeda on alkuperäisenä tai kustomina.
     
  7. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Sarja tosimobilistin(?) tekosia jatkuu....
    Eli tosimobilisti jättää alkuperäisyyteen (Made in Canada) vedoten alkuperäiset iskaritkin paikalleen, putsaus ja maalaus riittää. Nehän on siellä jo 50 v mennyt, kyllä ne vielä ihan hyvät on....
    Kallistuksenvakaajan pultit sen sijaan uusitaan, mutta kun ei löydy oikeita tuumasia, niin jatketaan hitsaamalla halkaisijaltaan pikkuisen pienemmistä millisistä sopivat. Se, että pultit hölskyvät puslissa tai se, että pultit voivat hitsauksesta katketa ei mitään meinaa...
    Takajousien U pultit teemme myös kätevästi taivuttamalla pari pulttia 90 asteen kulmaan ja hitsaamalla ne kuonahitsillä toisiinsa... maali päälle ja kädet ristiin, että taka-akseli pysyy mukana.

    Oletettavasti tosimobilistin tarinat jatkuvat...customukko ainakin jatkaa varmasti "pilaamista"...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2004-01-21 15:05 ]</font>
     
  8. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Mielenkiintoista tuo mobilismi: Autooni oli vaihdettu uudemmasta (-65) Chevystä koko tekniikka, päällä oli -83 vedetty Candypunamulta, helmat oli tehty sinkitystä, pakkelia oli leivottu päälle urakalla. Sitten minä leikkasin takasiivet huitin tuuttiin ja laitoin Caddyn takavalot, niin johan oli mobilistit kimpussa että nyt on hyvä ja alkuperäinen auto pilattu...

    Tosin Mobilisti-lehden KLB:lläkin näkyy jotain vanhenemisen tms. oireita, kun on vähän tuo himomobilistiote lipsunut. Liekö olevan yleinen suunta pussihousujen keskuudessa? <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  9. koni

    koni 1st gear

    Tulipa käytyä tuossa Satakunnan Mobilistien järjestämässä Tappuritapahtumassa Nakkilassa.
    Itselle ainakin jäi hiukan kyseenalainen kuva harrastuksen tästä lajista. Jos itse olisin museoajoneuvotarkastaja, en olisi päästänyt YHTÄKÄÄN siellä olleista MR/MA -kilpisistä autoista tarkastuksesta läpi. Hirveitä romuja, täytyy oikein ihmetellä mitenkä joku on edes kehdannut tyrkyttää moisia museoajoneuvoiksi. Moni autoista oli maalattu listat ja tiivisteet paikoillaan sen näköisesti, että mahtoiko olla ees teipattu maalauksen ajaksi.
    Yhdessäkin 20-luvun vehkeessä oli lokasuoja revennyt 5cm reunasta, mutta siitä vaan sutilla maalia yli.
    Pistää pikkuisen vihaksi kun sitten yritin tuossa tarjota omaa autoani museorekisteriin, niin nipotettiin ovenkahvan ja ovipellin välisen kumin kunnosta ja raidallisen listan raitojen maalin kuluneisuudesta! Tulee vaan taas kerran mieleen, ettei hyväkuntoinen 50-luvun siipiauto ole pussihousumopilistin mielestä minkään arvoinen jonkun ruosteisen 20-luvun koppiauton rinnalla.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: koni 2002-08-12 08:13 ]</font>
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Museoajoneuvoiksi hyväksyttyjen ajoneuvojen taso tosiaan vaihtelee todella rankasti.

    Itsekin olen nähnyt mitä ihmeellisimpiä viritelmiä, jotka kantaa museokilpiä ja samaan aikaan toisaalla tarkastajat hylkäsi kaverin 60-luvun Chrysler-tuotteen, vedoten mm.konepellin sisäpuolen likaisuuteen. Muuten mielestäni täyttä MR-tasoa.

    Ehkä joku mieltää, että sen museoajoneuvon pitää olla se perinteinen kanttiauto, uudemmat on vain vanhoja käyttöautoja?
    Pitäisi vaan muistaa että esim. vm.-62 on jo tälläkin hetkellä 40v, eikä siitä nuoremmaksi muutu...
     
  11. harri60

    harri60 Gearhead

    Sanonpahan vaan. Oli se fisun Pioneeri todella hienon näköinen räpeltämättömässä ulkoasussaan. Mistä hemmetistä tollainen on löytynyt. Noitahan etsittiin jo about 25 vuotta sitten ihan tosissaan, eikä löydetty (saattoi olla parempikin). Mitähän sille Hesassa aikoinaan olleelle 62 Chrysler HT arkku farkulle kuuluu.
     
  12. fisu

    fisu Gearhead

    tässä pyörii nurkissa jokapäivisessä ajossa -61 plyma savoy 2d stw, siistissä kunnossa ja varmasti pysyykin sellaisena, ja tietenkin suomiauto mustilla kilvillä :smile:
     
  13. harri60

    harri60 Gearhead

    Taitaa olla Jussin Plymari. Kerro Mikkelistä terveisiä.
     
  14. fisu

    fisu Gearhead

    jepp, sama auto.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hyvä puoli siinä, ettei Suomessa kukaan maksa mitään on, että Suomessa vanhat autot ovat halvimmat koko maailmassa. Täytyy vain etsiä ne. Ja vihjeeksi viiden vuoden päästä niistä saa Suomestakin, kun tavara alkaa olla vähissä.
    MA-piireissä kyllä on tiedostettu laadun vaihtelusta. Monet rimanalitukset ovat kuitenkin villien kerhojen hyväksymät. Toiset ovat tarkastajien omia tai tuttujen autoja. Tiedän koska tuttu tarkastaja hyväksyi minunkin autoni, vaikka siinä oli joitakin puutteita kuten penkin päällinen. Sovittiin, että minulla on vuosi aikaa, mikä oli reilua. Käyttömaksuissa ja vakuutuksessa säästin puolet korjauksesta. Eli oli reilut pussihousut. Olisin voinut olla konna ja pistää auton KP:hen otsik9olla "JUURI MUSEOTARKASTETTU# Mutta on niitä kyrpiäkin.
    Valtuutettuja yhdistyksiä on SA-HK, WMPK (Weteraanimoottoripyöräkerho) ja pienempi AHS (Autohistoriallinen Seura)
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    onko kukaan nähnyt turun mobilistien "viimesen päälle" olevaa T-Fordia?
     
  17. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Ei kittileipureita saa tuomita! Minkä pelti heittää, sen kitti peittää! Kitin keksijälle pitäis antaa Nobel palkinto, sillä saa loihidittuahienot muodot vähällä vaivalla. Itse ainakin käytän kittiä ihan surutta eikä siitä toistaseksi ole juuri haittaa ollut jos sen kunnolla tekee.
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kittiä käytetään tasoittamiseen ei muotojen tekemiseen. Omassa autossa joku taitava kyläseppä on loihtinu kolarikorjauksien yhteydessä kunnon "bondot" lokasuojiin:evil: ..Kyllä ne kittikasat rupee ajan kanssa halkeilemaan, you'll see..
     
  19. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Mobilismin tasosta kertonee myös tämä tarina. Jossain vaiheessa olin myymässä projekti-vedetteäni(päätin kuitenkin pitää itsellä). Eräs katsomaan tullut keski-ikäinen "pussihousumobilisti" vaahtosi puuttuvien pisteosien perään, mutta samalla sitten esitelmöi kuinka lokasujat , konepelti, takaluukku yms. osat on ihan helppo tehdä lasikuidusta läpimätien peltisten tilalle... Sitten vain maalit pintaan ja museokatsastamaan...
     
  20. Matti

    Matti Gearhead

    pakkelikasat kyllä halkeilee,se on totta mutta vain jos et viitsi nähdä hiukan operaatiossa vaivaa! itse muotoilin 69 darttiin takakyljet kun en saanut peltiä muuten muotoonsa,oli rutattu pahasti!
    mutta pikkuhiljaa kittaamalla ja käyttämällä oikeita hyviä kittejä siitä saa halkeilemattoman ja pysyvän! monet tekevät vain sen virheen että sekoittavat kerralla 2 kilon paakun ja mössäävät sen paikkakohtaan jolloin siihen ei tule kerroksia->vain yksi köntti joka poksahtaa irti:)
     

Kerro tästä muillekin!