Mobilisti -Lehti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Mercury_king, 24.5.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mobilistin yksi vahvuus on autoihin liittyvän elämänmenon tallentaminen ja taustojen tutkiminen. Kaikki nostalgia ei liity pelkästään pelteihin ja laakereihin vaan tarinoihin, ihmisiin ja olosuhteisiin.

    Jutuissa esiintyvät autotrokarit, piirimyyjät ja katsastusmiehet ovat tärkeä osa nostalgiaa. Viiskytluvun suomiautojen käyttöolosuhteiden erilaisuus ei meille nuoremmille muuten välittyisi.

    Hienoksi entisöidyllä pelillä risteily rantakadulla aurinkoisena kesäpäivänä on eri juttu kuin työmatka auraamattomalla tiellä pakkasessa. Autot ovat tallella, uittamalla saa ehkä lisää romutettujen tilalle, mutta mistä saa nykypäivänä loihdittua edes osin samanlaisia ajo-olosuhteita. Mäet on tasattu ja mutkat oiottu.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    joku kirjoitti " mä aloitin Mobilistin lukemisen kymmenvuotiaana..." Joo, mä lopetin Mobilistin lukemisen 10 -vuotiaana...
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pekka Leinohan kirjoitteli aikanaan Mobilistiin mm. lentokoneista.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    "Kaikki nostalgia ei liity pelkästään pelteihin ja laakereihin vaan tarinoihin, ihmisiin ja olosuhteisiin."

    Eli selvää kulttuurihistoriallista tallentamista.. koska kulttuuria on tapana Suomessa tukea taiteen, ryijyjen ja runojen osalta, niin S. Frangenin Ilta-Simossa näen uutisen, että tukeakseen vanha-autoilun jatkumoa Suomessa, kulttuuriministeriö patisti hallitusta poistamaan autoveron ja ajoneuvoveron yli 30-vuotialta ajoneuvoilta kokonaan.
     
  5. kärrypoika

    kärrypoika 3rd gear

    mobilisti on varsin hieno lehti!
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mobilisti on ainut autolehti, jota tämmönen 29-v. pussihousumobilistiroddarituunaaja jaksaa lukea vaikka 6 tuntia yhteen menoon.
     
  7. hyde

    hyde Gearhead

    Uusimman mobilistin pääkirjoitus 'romuholis-
    mista'on kyllä aivan mainio.Ehkä viellä joskus on oma yhdistys romuholisteille tyyliin AJC(Anonymous Junk Collectors) jossa rohkeasti tunnustetaan muille:'Hei oon Tapsa romuholisti'.
    Juttuun liittyvä kuva on takuulla kiinteistö-
    välittäjän painajainen kun 'holisti'joskus
    jättää tämän murheen laakson.
    'Myydään talo hyvällä paikalla jne...Lopussa sitten millin kirjaimin.
    P.S Pihassa muutama romuauto pois siirrettä-
    väksi.Ostaja vastaa kuluista.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: hyde 2004-05-30 12:00 ]</font>

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: hyde 2004-05-30 12:02 ]</font>
     
  8. Jimbo

    Jimbo 1st gear

    Mobilisti on ylivoimaisesti Suomen paras autolehti!!!

    Tottakai suhtautuminen on yli-innokasta, se kuuluu harrastelehteen. Mut kyllä kasin "600hv!!!" ja GTi:n "maavaraa 0.7mm!!!" -vaahtoamiset on musta hitosti kornimpia kuin KLB:n huolet loistavien aihioiden häviämisistä. :wink:

    Moblan koeajot ja mallihistoriikit on aivan verrattomia. Tuosta ajankuvien luomisesta ja muusta kulttuurihistoriallisesta opista puhumattakaan. Lehti osoittaa myös kiitettävän puolueetonta suhtautumista kaikkiin merkkeihin. Toimitus on kantanut huolta jopa Ladojen säilymisestä!

    Toki Mobla vähän syyllistyy itsensä toistamiseen, mutta...

    Ja KLB:stä - miten käy Moblan sen jälkeen, kun wanha herra lopettaa? En usko, että se ainakaan paranee...
     
  9. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Mobilisti on kehittynyt nykyisen päätoimittajan myötä todella hyväksi lehdeksi. Rakentelu vaiheista kuvat ovat todella hyviä.
    Heikkisj:n ottamat kuvat ovat rikastuttaneet myös lehden antia paljon. Myös nämä laiva, lentokone ja juna jutut on tullut luettua tarkkaan.
    Itse olen lehteä lukenut vuodesta 87 lähtien ja varmaan luen vastaisuudessakin. Tallille tulee myös Senior versio, jotka on kovasti luettavana myös.
     
  10. Tupis

    Tupis 3rd gear

    On tainnut KLB jo löystyä vuosien varrella, että hyväksyy jo asialliset muutetutkin autot.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    K L B on niin hajamielinen ettei erota rodia mobiilista.Mutta liekkejä ei saa maalata eikä katonmadalluksesta kertoa.Kuitenkin mobiilissa saa ja pitääkin olla modernit vyörenkaat turvallisen ajettavuuden nimissä.
     
  12. JR

    JR Gearhead

    No toivottavasti ei ainakaan paljoa muutu, kun nyt vihdoinkin siinä on ruvenut oleen vähän tuoreempiakin amerikan pelejä esittelyssä kun niitä puupyöräisiä...
     
  13. Nostan hattua KLB:lle. Uhkarohkeat yritykset ja riskinotot ovat kannattaneet. Silloin alussa tukijoita oli vähän, mutta nyt Moblaa kiittelee nekin, jotka ei oo ees mobilisteja. Samoin Seniili-Moblaa on kehuttu, mutta tilaajia sais olla enemmän. Kehotankin teitä kaikkia harkitsemaan senkin tilaamista. On nimittäin hienoja juttuja ja kuvia autoilun alkuajoilta Suomesta. Hyvä KLB KARJALA TAKAS! (Ei politiikkaa;)
     
  14. lennu

    lennu 1st gear

    viimeisimmän läpykän pääkirjoitus osu ja uppos meikäläisen kohdalla......
     
  15. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    K ustomit ja
    L intat
    B oikottiin

    :grin:
     
  16. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Molemmat mobilistit tulee himaan ja myydään palsta on melkein pelottavaa luettavaa, ois meinaan aina niiiin paljon ostettavaa ja niiiin vähän mahdollisuuksia ostaa mitään lisää. Suomen parhaat autolehdet ilman muuta!
    Vaikka Retro, V8, VM, Tuulilasi ja TM:kin tulee aina luettua heti, kun postilaatikkoon kolahtaa.
     
  17. lennu

    lennu 1st gear

    Onhan noita,muija paalautti pari kesää sitten kaikki ne,joita en saanut ajamalla turvaan,nyt niitä on taas kertynyt ja uhka leijuu ilmassa jälleen.
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pari kertaa JE:n tavanneena on jäänyt käsitys varsin skarpista tyypistä.
     
  19. Vemppu

    Vemppu 1st gear

    Moblari rulettaa :smile:

    Ankarassa harkinnassa on perua V8-tilaus ja ottaa Mobilisti tilalle. Moblarissa paljon enemmän ja käytännön läheisempää luettavaa....

    V8 rahalla ärvellysrakentelulinja ei kiinnosta :sad:
     
  20. Zakke

    Zakke 1st gear

    Tulee molemmat(M. ja V8), yhtä vähän kiinnostavaa luettavaa -spinnerissä vielä vähemmän.
     

Kerro tästä muillekin!