Mobilisti -Lehti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Mercury_king, 24.5.2004.

  1. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    ja tää pitää paikkansa :smile:
     
  2. TiGGer

    TiGGer 1st gear

    Tässakin talossa taitaa asua "muutama" romuholisti ja sen kyllä huomaa. Mobilisti on tullut niin kauan kun muistan. Eikä tosiaan valittamista. Kun alkaa lukea niin menee aika varsin nopeasti. Eikä luettava lopu ihan heti kesken.
     
  3. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    Kyllä mobilisti on suomen paras autolehti sehän on selvää.
    Perheeseeni on Mobilisti tullut jo ensimmäisestä numerosta asti.. kyllä niitä numeroita on aikanaa lueskeltu runsaasti.

    Nykyään harraste lehtiä putkahtaa luukusta 2, Mobilisti sekä Kopteri.

    mitä v8:n ja Gti:hin tulee..

    lueskelin kirjastossa uutta kasia ja ehtiessäni lukea näyttely esittelyistä jo NELJÄNNEN PERÄKKÄISEN kuvatekstin jossa oli selvä asia virhe, (vuosimalleja, malleja, merkkejä, omistajia, palkittuja!) huokasin syvään ja suljin lehden.

    Huh... Gti:ssä oli kerran joku Sivikki jonka omistaja kertoi asiantuntevana, Vaihtamisen helpottuneen kun oli vaihtanut 18tuuman pyörät alle. et jooh..
     
  4. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    No jos autoo on madallettu niin paljon, et siirtäjä ottaa asfalttiin pienemmillä pyörillä?? :grin: :grin: :grin:
     
  5. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Ei o KLB:n voittanutta. Moblassa on ihan oma tyylinsä, pikkusekavasti sitä kai tehdään. V8 "loppui" siinä vaihees kun Fiskis ja kumpp. ottivat "löysät" pois...
     
  6. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

    Moblassa riittää lukemista vaikka aiheet eivät aina osu oman kiinnostuksen kohteeseen, jutut ovat kuitenkin sen verran hyvin ja innolla kirjoitettuja ,että eurokinnereiden tarinatkin tulee kahlattua läpi.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Luuletteko, että KLB pärjää taas yksin, kun JE lähtee (leveämmän) leivän perään?
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mihin JE on menossa? Entä missä on HvS?
     
  9. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    HvS on nykyään V8:n toimitussihteeri. En tunne, mutta artikkelien perusteella sanoisin että mies paikallaan.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    >Luuletteko, että KLB pärjää taas yksin

    Vanhapatu on eläkkeellä ja Mobilisti Oy:n hallituksen pj. Pt. tulee hakuseen, kuka olis hyvä ehdokas?
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Halmeenmäki vaikuttaa asiallisimmalta. tietoa ja käytännön viitseliäisyyttä vaikuttaa löytyvän! eli tietää myös ruohonjuuritasolla mikä vaiva autojen kunnostamisessa on.
     
  12. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Ei mitään valittamista minullakaan ole tuosta Moblasta, vaikkei se säännöllisesti postiluukusta tipahda, mutta onneksi appiukolle tulee se ja näin ollen tulee luettua se viikon parin viiveellä :) mielessä olisi kyllä,että jos lopettaisi tuon v8 ja siirtyisi tuohon Mobilistiin, mutta toisaalta, kun tuohonkin on jo niin tottunut, saattaisi tulla vieroitus oireita :p vaikka se nyt onkin tosissaan muuttunut enimmäkseen tuohon raharakennus linjaan...
     
  13. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Eipä sitä ihan joka lehdessä ehdoteta uustuotantokorin hankkimista juuri löytyneeseen alkuperäiskuntoiseen A-Fordiin eikä kysellä milloin törmäsit ensimmäisen kerran termiin Hot Rod, vaan Mobilististapa löytyy!

    [​IMG]
     
  14. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    Kyyl Mobilisti on aika rautainen lehti joka tulee (kirjastosta lainattuna) luettua kannesta kanteen. Tämä siitäkin huolimatta ettei muut kuin jenkit oikeestaan kiinnosta paskan vertaa. Jotenkin vaan noin mobilistin jutut on mielenkiintoisia ja luettavia ja just se koeajonäkökulma on oikein hieno. Ja muutenkin Mobilistissa on kivasti vaihtelua, just nää jutut uponneista laivoista ja muista vastaavista, ne laajentaa sitä sisältöä kivasti. Tilaisin jos ois varaa, nyt saa Primer ja V8 riittää (Aku Ankasta (josta en luovu KOSKAAN) ja Mikrobitistä puhumattakaan...).
     
  15. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Naulan kantaa!

    Koska kaikki maailam autot on esitelty sataan kertaan jää jäljelle juttujen ja AUTOJEN oman tarinan kerronta. Tässä Fiskis ja Kimi olivat huippuja . Samaa linjaa on viimevuosina vetänyt Mobla ,kiitos siistä JE ja KLB.Prätkä puolella saman osaa tosiaan kopteri.Ostan lehteä milenkiintoisten juttujen takia-ei mitään aikomusta ostaa koskaan hdtä.

    Myös nykyään olen oivaltanut kuinka oikeessa KLB on jauhaessa arkiharmaista käyttövessoista ,urheiluautoja riittää mutta mr kilpisiä normaali huusseja liian vähän.
     
  16. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Nojoo..

    Olin Mobilistin tilaaja vuodesta '96/'97 (ei muista enää, mutta irtonumero-ostaja vuodesta '94). Peruutin lehden vuosi sitten ja peruuttamissähköpostini julkaistiin oikein lukijat palstalla.

    Kuten siellä jo mainitsin, Mobilisti oli SUOMEN(maailman?) paras vanha-autolehti, mutta jotain on tapahtunut 2:n - 3:n vuoden sisällä.

    Kuten varmasti kaikki huomaavat, on lehden ulkoasu(painojäli/paperi jne jne) parantunut hienolle tasolle.
    Ongelmana on se, että kun itse innostuin Mobilistista pääpaino oli '20-'50-lukujen euro/jenkki vehkeissä. Menneinä vuosina on aiheet siirtyneet lähes yksinomaan '60-'70-lukujen japsi/euroautoihin.

    Ei tätä muutosta ehkä uudet lukijat, jotka ovat itse ko. malleista kiinnotuneet, kuten esim. yllä mainittu pj ehdokas, allekirjoita. Mutta me vanhemmat(kauemmin lukeneet..siis) lukijat..

    Tottakai, onhan Senior- suunnattu ainoastaan näihin vanhempiin mobiileihin, mutta silti, ei se ole se Mobilisti, jota aikoinani aloin tilaamaan.

    Saan varmasti vihamiehiä tällä kommentilla, mutta mielestäni "Mobiili" on kaukana sellaisista autoista joita itse olen tottunut näkemään sinapinkeltaisina ja "sen" ruskeina, karvanopat peilissä.

    Missä ovat ne kaikki mielenkiintoiset Pomona/Hershey/Turlock -Swapmeet jutut? Entä Arizonan aavikkoromis tarinat? Entä tarinat siitä ja siitä ex-armeijan '40 Fordista?
    T. Palon ajamasta '39 Avo-Admiralista?

    Toki, tämä varmasti on ollut ihan tietoinen kehityssuunta. Mutta itsellä mitta tuli täyteen. Kuten myös monella (pitempään lehteä tilanneella/lukeneella)harrastaja-ystävällänikin.

    Eräs tuttu Pmäeltä kertoi juuri aloittaneensa tilauksen ja kertoi puhelimen päässä olleen neidin olleen iloinen, kun nykyään yleensä tulee vain peruutuksia?
    Noh, tämä saattaa olla hieman liioiteltua. Onhan niitä lehdestä pitäjiä paljon.

    Itse kaipaan KLB:tä Mobilistin riveissä, hän tekee mainiota työtä Seniorin kanssa, mutta silti.

    :cry:

    Tänä päivänä, tämänpäivän nuorelle Senior-Mobilisti(KLB + vanhemmat lukijat) on ainoa sellainen tietolähde, jossa tosiaan käydään läpi millaisia/miten asiat olivat ennen sotia/sodan jälkeen. Onhan toki aiheesta kirjotettu ties kuinka monta kirjaa jne jne, mutta niin ilmaistuna, miten ihmiset asiat näkivät. Se on ainakin minulle (25v) korvaamatonta tietoa!

    esim. Trustivapaa=kommunismi=TB(Trustivapaa Bensiini=Teboil)=pahajuttu :lol:
    Noh, vitsivitsi..
     
  17. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Mitenköhän pääsisin tutustumaan tuohon seniori-Mobilistiin? Lainaisko vaikka joku?
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    pussihousupiireissä huhutaan, että Mobilistin päätoimittaja J.E. olisi lyömässä hanskoja naulaan vuoden lopussa ja että Helsinki Media olisi aikeissa ostaa Mobilistin eläköityneeltä K.L.B.:ltä osaksi kasvavaa autolehtiensä valikoimaa? onko muut kuulleet vastaavaa?
     
  19. SamiL

    SamiL Gearhead

    Mobilisti

    Pahinta Mitä Mobilisti-lehdelle voi tapahtua, on joutua Helsinki Median tai vastaavan omistukseen. Siitä tulisi ajoittain "uudistuva" jokaista turhaan miellyttämään yrittävä huuhaa-lehti. Toivottavasti tämä kauhuskenario ei toteudu :-?
     
  20. Retem

    Retem Gearhead

    Herranjestas, toivottavasti tämä ei ole totta. :mad:
    Helsinki Media ostaa nykyään kaikki rahalla ostettavat.
    Lopputuloksena on, että irtonumero-, tilaus-, ja mainostilan hinnat nousevat reippaasti.
     

Kerro tästä muillekin!