Mobilisti -Lehti

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Mercury_king, 24.5.2004.

 1. Mercury_king

  Mercury_king Gearhead

  ja tää pitää paikkansa :smile:
   
 2. TiGGer

  TiGGer 1st gear

  Tässakin talossa taitaa asua "muutama" romuholisti ja sen kyllä huomaa. Mobilisti on tullut niin kauan kun muistan. Eikä tosiaan valittamista. Kun alkaa lukea niin menee aika varsin nopeasti. Eikä luettava lopu ihan heti kesken.
   
 3. Peltirumpu

  Peltirumpu 1st gear

  Kyllä mobilisti on suomen paras autolehti sehän on selvää.
  Perheeseeni on Mobilisti tullut jo ensimmäisestä numerosta asti.. kyllä niitä numeroita on aikanaa lueskeltu runsaasti.

  Nykyään harraste lehtiä putkahtaa luukusta 2, Mobilisti sekä Kopteri.

  mitä v8:n ja Gti:hin tulee..

  lueskelin kirjastossa uutta kasia ja ehtiessäni lukea näyttely esittelyistä jo NELJÄNNEN PERÄKKÄISEN kuvatekstin jossa oli selvä asia virhe, (vuosimalleja, malleja, merkkejä, omistajia, palkittuja!) huokasin syvään ja suljin lehden.

  Huh... Gti:ssä oli kerran joku Sivikki jonka omistaja kertoi asiantuntevana, Vaihtamisen helpottuneen kun oli vaihtanut 18tuuman pyörät alle. et jooh..
   
 4. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  No jos autoo on madallettu niin paljon, et siirtäjä ottaa asfalttiin pienemmillä pyörillä?? :grin: :grin: :grin:
   
 5. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Ei o KLB:n voittanutta. Moblassa on ihan oma tyylinsä, pikkusekavasti sitä kai tehdään. V8 "loppui" siinä vaihees kun Fiskis ja kumpp. ottivat "löysät" pois...
   
 6. BonneMan60

  BonneMan60 Gearhead

  Moblassa riittää lukemista vaikka aiheet eivät aina osu oman kiinnostuksen kohteeseen, jutut ovat kuitenkin sen verran hyvin ja innolla kirjoitettuja ,että eurokinnereiden tarinatkin tulee kahlattua läpi.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Luuletteko, että KLB pärjää taas yksin, kun JE lähtee (leveämmän) leivän perään?
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mihin JE on menossa? Entä missä on HvS?
   
 9. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  HvS on nykyään V8:n toimitussihteeri. En tunne, mutta artikkelien perusteella sanoisin että mies paikallaan.
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  >Luuletteko, että KLB pärjää taas yksin

  Vanhapatu on eläkkeellä ja Mobilisti Oy:n hallituksen pj. Pt. tulee hakuseen, kuka olis hyvä ehdokas?
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Halmeenmäki vaikuttaa asiallisimmalta. tietoa ja käytännön viitseliäisyyttä vaikuttaa löytyvän! eli tietää myös ruohonjuuritasolla mikä vaiva autojen kunnostamisessa on.
   
 12. rusty rocket

  rusty rocket Gearhead

  Ei mitään valittamista minullakaan ole tuosta Moblasta, vaikkei se säännöllisesti postiluukusta tipahda, mutta onneksi appiukolle tulee se ja näin ollen tulee luettua se viikon parin viiveellä :) mielessä olisi kyllä,että jos lopettaisi tuon v8 ja siirtyisi tuohon Mobilistiin, mutta toisaalta, kun tuohonkin on jo niin tottunut, saattaisi tulla vieroitus oireita :p vaikka se nyt onkin tosissaan muuttunut enimmäkseen tuohon raharakennus linjaan...
   
 13. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Eipä sitä ihan joka lehdessä ehdoteta uustuotantokorin hankkimista juuri löytyneeseen alkuperäiskuntoiseen A-Fordiin eikä kysellä milloin törmäsit ensimmäisen kerran termiin Hot Rod, vaan Mobilististapa löytyy!

  [​IMG]
   
 14. Wolfheart

  Wolfheart 1st gear

  Kyyl Mobilisti on aika rautainen lehti joka tulee (kirjastosta lainattuna) luettua kannesta kanteen. Tämä siitäkin huolimatta ettei muut kuin jenkit oikeestaan kiinnosta paskan vertaa. Jotenkin vaan noin mobilistin jutut on mielenkiintoisia ja luettavia ja just se koeajonäkökulma on oikein hieno. Ja muutenkin Mobilistissa on kivasti vaihtelua, just nää jutut uponneista laivoista ja muista vastaavista, ne laajentaa sitä sisältöä kivasti. Tilaisin jos ois varaa, nyt saa Primer ja V8 riittää (Aku Ankasta (josta en luovu KOSKAAN) ja Mikrobitistä puhumattakaan...).
   
 15. BRC1

  BRC1 Gearhead


  Naulan kantaa!

  Koska kaikki maailam autot on esitelty sataan kertaan jää jäljelle juttujen ja AUTOJEN oman tarinan kerronta. Tässä Fiskis ja Kimi olivat huippuja . Samaa linjaa on viimevuosina vetänyt Mobla ,kiitos siistä JE ja KLB.Prätkä puolella saman osaa tosiaan kopteri.Ostan lehteä milenkiintoisten juttujen takia-ei mitään aikomusta ostaa koskaan hdtä.

  Myös nykyään olen oivaltanut kuinka oikeessa KLB on jauhaessa arkiharmaista käyttövessoista ,urheiluautoja riittää mutta mr kilpisiä normaali huusseja liian vähän.
   
 16. Crown57

  Crown57 Gearhead

  Nojoo..

  Olin Mobilistin tilaaja vuodesta '96/'97 (ei muista enää, mutta irtonumero-ostaja vuodesta '94). Peruutin lehden vuosi sitten ja peruuttamissähköpostini julkaistiin oikein lukijat palstalla.

  Kuten siellä jo mainitsin, Mobilisti oli SUOMEN(maailman?) paras vanha-autolehti, mutta jotain on tapahtunut 2:n - 3:n vuoden sisällä.

  Kuten varmasti kaikki huomaavat, on lehden ulkoasu(painojäli/paperi jne jne) parantunut hienolle tasolle.
  Ongelmana on se, että kun itse innostuin Mobilistista pääpaino oli '20-'50-lukujen euro/jenkki vehkeissä. Menneinä vuosina on aiheet siirtyneet lähes yksinomaan '60-'70-lukujen japsi/euroautoihin.

  Ei tätä muutosta ehkä uudet lukijat, jotka ovat itse ko. malleista kiinnotuneet, kuten esim. yllä mainittu pj ehdokas, allekirjoita. Mutta me vanhemmat(kauemmin lukeneet..siis) lukijat..

  Tottakai, onhan Senior- suunnattu ainoastaan näihin vanhempiin mobiileihin, mutta silti, ei se ole se Mobilisti, jota aikoinani aloin tilaamaan.

  Saan varmasti vihamiehiä tällä kommentilla, mutta mielestäni "Mobiili" on kaukana sellaisista autoista joita itse olen tottunut näkemään sinapinkeltaisina ja "sen" ruskeina, karvanopat peilissä.

  Missä ovat ne kaikki mielenkiintoiset Pomona/Hershey/Turlock -Swapmeet jutut? Entä Arizonan aavikkoromis tarinat? Entä tarinat siitä ja siitä ex-armeijan '40 Fordista?
  T. Palon ajamasta '39 Avo-Admiralista?

  Toki, tämä varmasti on ollut ihan tietoinen kehityssuunta. Mutta itsellä mitta tuli täyteen. Kuten myös monella (pitempään lehteä tilanneella/lukeneella)harrastaja-ystävällänikin.

  Eräs tuttu Pmäeltä kertoi juuri aloittaneensa tilauksen ja kertoi puhelimen päässä olleen neidin olleen iloinen, kun nykyään yleensä tulee vain peruutuksia?
  Noh, tämä saattaa olla hieman liioiteltua. Onhan niitä lehdestä pitäjiä paljon.

  Itse kaipaan KLB:tä Mobilistin riveissä, hän tekee mainiota työtä Seniorin kanssa, mutta silti.

  :cry:

  Tänä päivänä, tämänpäivän nuorelle Senior-Mobilisti(KLB + vanhemmat lukijat) on ainoa sellainen tietolähde, jossa tosiaan käydään läpi millaisia/miten asiat olivat ennen sotia/sodan jälkeen. Onhan toki aiheesta kirjotettu ties kuinka monta kirjaa jne jne, mutta niin ilmaistuna, miten ihmiset asiat näkivät. Se on ainakin minulle (25v) korvaamatonta tietoa!

  esim. Trustivapaa=kommunismi=TB(Trustivapaa Bensiini=Teboil)=pahajuttu :lol:
  Noh, vitsivitsi..
   
 17. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Mitenköhän pääsisin tutustumaan tuohon seniori-Mobilistiin? Lainaisko vaikka joku?
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  pussihousupiireissä huhutaan, että Mobilistin päätoimittaja J.E. olisi lyömässä hanskoja naulaan vuoden lopussa ja että Helsinki Media olisi aikeissa ostaa Mobilistin eläköityneeltä K.L.B.:ltä osaksi kasvavaa autolehtiensä valikoimaa? onko muut kuulleet vastaavaa?
   
 19. SamiL

  SamiL Gearhead

  Mobilisti

  Pahinta Mitä Mobilisti-lehdelle voi tapahtua, on joutua Helsinki Median tai vastaavan omistukseen. Siitä tulisi ajoittain "uudistuva" jokaista turhaan miellyttämään yrittävä huuhaa-lehti. Toivottavasti tämä kauhuskenario ei toteudu :-?
   
 20. Retem

  Retem Gearhead

  Herranjestas, toivottavasti tämä ei ole totta. :mad:
  Helsinki Media ostaa nykyään kaikki rahalla ostettavat.
  Lopputuloksena on, että irtonumero-, tilaus-, ja mainostilan hinnat nousevat reippaasti.
   

Kerro tästä muillekin!