Modernit muskeliautot Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ata, 31.3.2009.

  1. ata

    ata Gearhead

    Paljonkohan ja mitä kaikkea Suomesta löytyy, jos nyt modernilla tarkoitetaan vaikka tämän vuosituhannen nykymuskeleita (=tehokas V8-moottori, takaveto, mielellään 2-ovinen coupe ym)

    Noita Australiassa tehtyjä Pontiac GTO:ita on tietääkseni 2 kappaletta, omani keltainen sekä toinen musta yksilö, molemmat vuosimallia 2004 käsittääkseni.

    Kuulin että jossain Lahdessa päin pyörii uusikoppainen keltainen Dodge Charger Daytona R/T HEMI? Tämä on tosin 4-ovinen, mutta muuten aika asiallinen ja täyttää muskeliauton olemuksen ainakin.

    Mustangeja lienee aika monta? Kaikki ei taida olla kasilla kuitenkaan. Muutamia Cobra/Shelby ym. mallejakin löytyy, mutta montako?

    Chrysler 300C Hemejäkin on kai aika monta, se on tosin vähän pappamaisempi auto, ja tuosta ei osaa sanoa voiko sitä muskeliautoksi välttämättä kutsua.

    Uusia Challengereja tai Camaroita ei taida olla ainakaan vielä yhtään?

    Viimeisiä F-bodyjä tietysti on myös liikenteessä.

    Corvetteja löytyy, mutta se taas on enemmän urheiluauto kuin muskeliauto.

    Eli mitä on näkynyt tai tiedossa? Ei niitä kovin montaa kuitenkaan taida löytyä?
    Mitä unhohtui? Kiinnostaako tällaiset yleensä ketään... :)
     
  2. juro the dog

    juro the dog 1st gear

  3. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Juu ryömi takas koloos vaan .. :odroll:


    Tainnut verotus ja ihmeelliset määräykset E-hyväksyttyjen lasien ym vaihtamisista pitäneet ihan sen uusimman kärjen pois maanteiltä. Onneksi on muutama uusi Mustang ainakin kilvissä. Kait ihan mallisarjan kovimmastakin päästä.

    Ilolla odotan uutta Camaroa. Myös SRT Challenger ois ihan tolkuttoman hieno. Orastava huhu kertoo myös 630 hv ZR1 veten maahan tulosta - mutta se ei kait ihan "muskeliauto" kategoriaan osu. Tarvii jo varmaan tehokkaimpana koskaan amerikan maasta tulleena ihan oman kategorian 8)


    Mutta tietenkin ne jeesuksen vanhat muskeliautot on varmasti parempia kaikessa :wink:

    http://www.youtube.com/watch?v=as2erdrkQbI
     
  4. ata

    ata Gearhead

    Hyvä video.

    Mutta kuulemma 1960-luvullakaan "aidot" hot rod-miehet eivät pitäneet uusia muskeliautoja minään... :)

    Viime vuosina on tehty ja tehdään ainakin omasta mielestä uuden aikakauden muskeleita, lienevätkö tälläkin kertaa viimeisiä pitkään aikaan.
     
  5. ptpt

    ptpt 1st gear

    Uusia Challengereja tai Camaroita ei taida olla ainakaan vielä yhtään?

    challengerin oon nähny muttei ei ollu kilvissä!
     
  6. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Täällä Savonlinnassa kaverilla myös tuommonen R/T Daytona Hemi Charger, just muutama viikko sitten rakenteli tuossa minun pajassa siihen 3" RST-putkiston. Aika huomaamattomasti siihen on nuo e-hyväksytyt valot rakenneltu, tosin tuntuu jokseenkin tyhmältä että valojen "huonontaminen" omilla virityksillä on ainut hyväksyttävä vaihtoehto katsastukseen. :-?
    300c hemi Stw löytyy myös kaveripiiristä, kuten myös CRD- versio.
    Eikös Suomeen ole tullut muutama uusi Challengerkin? Liekkö vielä saanut kilpiä yksikään. Hieno peli, tuli kuolattua Amerikan matkalla moisia pariin kertaan, Vegasissa musta hiilikuitu somisteinen SRT yksilö huuteli niin houkuttelevasti ikkunaan kiinnitetyllä lapullaan että WIN ME! En voittanut...
    Milloinhan uuskoppa Camaroita näkee ens kerran.
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ja tokihan muskeliautoista kuuluu jo perinteiden mukaan olla köyhänpojan karvalakkiversiot. Muistetaan nyt ne kutoskone Challengerit ja poniautot.

    Mullapa onkin nykyajan karvalakkimuskeliauto :rotfl: Avenger neloskoneella. No, mieluummin sellainen kuin Audi tai vastaava joita parkkialueet on niin täynnä että omansa tunnistaa vaan rekisterinumerosta.
     
  8. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

  9. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Mahtaakohan toi paljon puhuttu ja kehuttu huhtikuun ensimmäinen olla menossa?

    "Challenger-malliston hintataso tulee olemaan kohtuullinen, edullisimmillaan uusmuskelin ratin taakse pääsee jo 29 990 eurolla"

    Ei millään jaksa uskoa että Suomessa pääsis ajamaan millään erikoisemmalla autolla tavan perheauton hinnalla. Ellei tohon tule sitten 200% veroa päälle... (plus lasi- ja valomuutokset)
     
  10. gmc63

    gmc63 1st gear

    Olisko kuiteski APRILLIPILA kun kattoo ton artikkelin päiväystä :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     

  11. 10:lle ensimmäiselle erikoistarjouksena 1.4.1970 hinnaston mukaisilla hinnoilla :rotfl:
     
  12. Jasca

    Jasca 1st gear

    En mä sit tiedä. Challengerin hinnat alkaa Jenkkilässä 22495 dollarista eli vajaast 17500 eurosta.
     
  13. Aiheesta olisi varmaan lisätietoa http://www.dodge.fi ja http://www.aro.fi/lehdisto jos...

    Hintakin on :lol:
    _
     
  14. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

    Syö silliä ja jne jne, jep jep :D

    Laitoin dodge.fi kyselyä, että olisiko mitään mahdollisuuksia alkaa tuomaan Suomeen uutta Challengeria, ostajia varmaan löytyisi.
    Saa nähdä tuleeko minkään näköistä vastausta...
     
  15. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Eipä nuo uusien Mustangienkaan hinnat jenkeissä päätä huimaa mutta eipä tahdo tuolla mainitulla 30 tonnilla saada edes muutaman vuoden vanhaa täällä...
     
  16. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

  17. mikamaalainen

    mikamaalainen 1st gear

    Toim.Huom. Aprillia, syö silliä, jne… Kuten useimmat teistä jo arvasivatkin niin tämä uutinen menee pääpiirteissään aprillipäivän piikkiin. Ainoa malli, jonka virallisesta maahatuonnista on ollut puhetta on Chevrolet Camaro, mutta sekään ei ole tietojemme mukaan toteutumassa lähiaikoina - GM:n nykytilanteen huomioiden kuka tietää milloin. Ja sikäli kun näitä uusia muskelimalleja Suomeen virallisia teitä tulisi, hintataso olisi takuuvarmasti kaukana esittämistämme luvuista. <---- tommoinen ilmestyi tänään perään :D
     

Kerro tästä muillekin!