"Möhkö" Lincolnit 58...60

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja vernando de hoto, 21.2.2007.

  1. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Mitenkähän paljon noita on maahamme jäänyt. Yksi kai on tullut alkujaan maahan taisi olla 60 4D Premiere. Ns uustuontina tuli kai aika paljonkin. Itselläni 60 avo projektina. Noista avoista taisi 59 olla vähiten Suomeen tuotu ja 60 eniten. Avo 58:ja ainakin yksi valkoinen hesassa ja yks pinkki oli ainakin Oulussa.
     
  2. Buddy

    Buddy 1st gear

    Appiukon velipojalla on melko hienokuntoinen -60 avo. Musta auto, punasella sisustalla ja valkosella rätillä. Se kattosysteemi on aikas hieno, ku rätti menee luukun alle piiloon. Takalasikin on sähkötoiminen! Olen ajanu sitä joskus ja ajo-ominaisuudet on huippuluokkaa. Bensaa se tosin haukkas parikertaa senverran, mitä samankokosella moottorilla oleva caddy.
     
  3. Lassard

    Lassard Gearhead

    Tää ei taida valitettavasti olla urbaanilegendaa...Lappeenrannassa makaa -58-60 avo, johonka talvella sataa sivuikkunasta lunta sisään!

    Vaikka jokainen saa tehdä omallaan, mitä haluaa, jne. plaaplaaplaa, mutta:

    Kyl mää vaan niin palj kauhiast hämmästelen :-?
     
  4. blt4spd

    blt4spd Gearhead

    Joskus aikoinaan kävin kuolaamassa Kälviän Erikoisautossa 58 Lincolnia. Se oli 2D HT ja erikoista siinä oli, että auto oli oranssi. Näytti siltä että se oli alkuperäisväri. Missähän sekin on nykyään?
     
  5. Ahis

    Ahis Gearhead

    Muistaakseni porissakin oli oranssi -58 muutama vuosi sitten? Olisko lähteny maailmalle Fleetlinen kautta?

    Nyt täällä ainakin on valkoinen -58, erittäin orkkis ja hieno, kovakattoinen kylläkin. Nimimerkki sportfury59 voinee kertoa appiukkonsa autosta enemmänkin...
     
  6. MH

    MH 3rd gear

    Oranssi -58 oli "konilla" ja tais mennä Somerolle, vai missä se leirintäalue on missä ennen Forssan pick-nick tapahtumaa oli jotain usa-caravan meininkiä? Jokatapauksessa sen leirintäalueen omistaja sen muistaakseni osti.

    On muuten kadehdittavat takajalkatilat tuollaisessa laitteessa, siinä TM tähdet loppuisi kesken tuota ominaisuutta arvosteltaessa. :eek:
     
  7. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Tuota Lincolnia olin aikoinaan ostamassa ihan valokuvan perusteella. Oli muuten aika erikoinen ja hien väri tuo oranssi ja sisustus oli oranssi/musta. Eivät saaneet sitä vaan maahan aikanaan. Vuonna -87 Tuli sitten ostettua tuo 60 avo punaisella kiiltävällä katolla Kaijalaiselta. Oranssi tuli aikanaan Kokkolaan ja näin sen ihan livenä, mutta ei ollut silloin varoja toiseen Lincolniin. Mallihan on Premiere. Taisi mennä tuolta Kokkolasta Kaijalaiselle. Ja myöhemmin olin sen näkevinään joskus mattaharmaana.
     
  8. mercman

    mercman Gearhead

    Meidän perheessä oli 2 Continental 60-avoa ,molemmat valkoisia. Toinen mustalla sisustalla meni Kaijalaisen kautta Hollantiin ja tämä viimeinen Helsingin kautta Ruotsiin.
    Ihan tavallisia ajella eikä vieneet bensaa yhtään enempää kuin käkkylätkään.
    Toisella heiteltiin hääkeikkoja useampiakin. Järvenpäässä oli myös vihreä -60 avo/
    projekti 90-luvun alussa..
    joka meni johonkin Forssan suuntaan, missä lie nyt..Nämä kaikki ovat Kaijalaisen maahantuomia.Suomi Premiere -60 oli ainakin 3kpl (jopa 5 kpl?)
     
  9. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Kaverilla on '58 avo, oranssi, erittäin hienossa kunnossa. Omistanut muistaakseni yli kymmenen vuotta jo. Pitkään stadissa tallissa ja harvoin ulkoilutettu, nykyään siirretty jonnekin landelle säilöön.
     
  10. surmanajaja

    surmanajaja 1st gear

    kaverin tallissa on ikuisuusprojekti, muistaakseni 60-vm, 2d luiskalla katolla eli ei ole sellainen juustohöylämalli. on myynnissäkin mutta en ole löytänyt 2500e ylimääräistä eikä tuo mahtuisi talliinikaan..
     
  11. pommari

    pommari Gearhead

    Muistaakseni niitä kuuskymppisiä Premierejä tuli uutena 4 kappaletta.Joku niistä on silloin tällöin näkynytkin liikenteessä...
     
  12. MadMike

    MadMike Gearhead

    Turussa majaili noin 10v sitten uudenmaankadun rinteessä musta avo valkoisella rätillä ja taisi olla valko musta sisusta?
     
  13. apukuski

    apukuski Gearhead

    Täällä Kuopion suunnassa majailee parikin valkoista -58 Lincolnia Continentalia molemmat taitaa olla 4Dht mallisia..
     
  14. sportfury59

    sportfury59 Gearhead

    juu appiukolta löytyy 58 valkoinen yksilö.se on 4-ovi tolppa ,joku erikoisversio se oli mutta en muista mikä ,ei ollut paljon valmistettu aikanaan . hesasta päin haettu kesällä.
    on komia laiva mr-kilvissä ja kaikkee, jopa 63 lincolni näyttää pikku autolta sen vierellä.
    ps.63 lincoln olis kaupan..yv:tä jos kiinnostusta löytyy...
     
  15. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Näköjään 3 020 000 markkaa maksanut uutena, kertoo Autotuojat ry:n julkaisema Autokäsikirja 1960. :wink: Muita malleja ei tuossa kirjassa ole hinnoiteltu.

    Vertailun vuoksi: Kupla tuolloin 575 000 mk, Ford Fairlane 1 532 000 mk, Mersu 300 Automatic 3 480 000 mk.
     
  16. Juggernaut

    Juggernaut 1st gear

    Kyllä tuollaisesta tosiaan on näköhavainto tältäkin talvelta, tai viime syksyltä ainakin. Korimallista ei ole tietoa kun auto on sen verran pressun alla piilossa.
     
  17. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kyllä siinä toisessa on ovia puolet vähemmän ja ainakin eroja siihen toiseen on sen verran, että väittäisin sen olevan 59? Katselin omia kuva arkistoja. Joka tapauksessa hyvän kokoisia laivoja ovat.
     
  18. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joku tämmönen Lincoln on aikanaan laikattu Espoossa meidän tallilla, tosin en ollut tallissa vielä tuolloin... Oli myöskin musta väriltään, liekö sama laite?
     

Kerro tästä muillekin!