"Möhkö" Lincolnit 58...60

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja vernando de hoto, 21.2.2007.

  1. apukuski

    apukuski Gearhead

  2. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Muistaakos Tapsa sitä valkosta (vai beige...vai vaaleenkeltainen??) vinosilmä-Linkki mikä oli Pyhäsalmessa ajossa 80-/90-luvulla? Se on ilmeisesti vieläkin jossain tallissa täällä suunnalla?
     
  3. J10

    J10 1st gear

    Se Lappeenrannassa majaileva -60 Continental Convertible on ollut samalla omistajalla maahantulostaan -87(?) lähtien. Liikkui aikoinaan paljon kesäaikaan ainakin lähiseudulla. Itsellä oli -87 syksyllä Kaijalaiselta ostettu -59 Continental Coupe eli 2d ht. Sain auton kilpiin syksyllä -88 mutta ajot jäivät aika vähiin koska paikka toisensa jälkeen hajosi. Auto oli kuten kirjassa The Cars of Lincoln-Mercury todetaan tämän vuosimallin kohdalla: Absolute dream to drive, but an absolute nightmare to maintain, with virtually anything liable to go wrong without warning. Olihan yli kahdenkymmenen aavikon laidalla seisotuksellakin oma osansa ongelmiin.. Jatkuvien ongelmien takia lossi otettiin työn alle ja saatiin tehtyä aika pitkälle ennen rahojen ja innostuksen totaalista loppumista. Säilytin sitä vielä -94 asti jolloin myin sen naapurikaupunkiin, odottelee nyt siellä säilössä loppukokoamista. Ystäväni toi -88 keväällä Californiasta -58 Lincoln Capri Coupen, auto oli alkujaan Oregonista ja väriltään vaaleanvihreä. Se oli lähipiirissä omistuksessa n.-90 asti jolloin se myytiin Helsinkiin ja sieltä perimätiedon mukaan Siilinjärvelle. Voisiko olla sama kuin Kuopion yksilö? Vinolamppuja on varmaan tullut maahan uustuontina varmaan kymmeniä, koska vanhoissa tapahtumien valokuvissa niitä näkyy aika paljon. Upeita autoja, irti ei ole päässyt vieläkään. Mielessä kytee yhä ajatus että jos vielä joskus.
     
  4. mercman

    mercman Gearhead

    Forssan suunnalla oli ainakin vuosi sitten vielä punainen 60 avo joka esiteltiin v8:ssa, se on myös Kaijalaisen tuoma auto.. ollut sen jälkeen samalla omistajalla/perhellä..
     
  5. MadMike

    MadMike Gearhead

    Vähä-hämeenkatu...mäki on Uudenmaankatu eli sama auto siis.
     
  6. pommari

    pommari Gearhead

    Tossa kun ihmeteltiin noitten viisysien puutetta niin mahtaako Iitun linkku olla hengissä vielä?NPL-59.
    Eipä ole näkynyt vuosiin.
     
  7. dart65

    dart65 1st gear

    Capri

    Ystäväni toi -88 keväällä Californiasta -58 Lincoln Capri Coupen, auto oli alkujaan Oregonista ja väriltään vaaleanvihreä. Se oli lähipiirissä omistuksessa n.-90 asti jolloin se myytiin Helsinkiin ja sieltä perimätiedon mukaan Siilinjärvelle. Voisiko olla sama kuin Kuopion yksilö?
    On kuopion suunnalta.

    Tuo veljen auto on varmaan just sama 2dHT capri eikö lie ainoa suomessa, koska on köyhin malli.

    Ja on valkoinen nykypäivänä ja edellinen, alkuperäinen maali on vaalean vihreä.

    Tämäkin tarina oli pörsänmäestä.
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear


    Joo. Emännän isoäiti asuu somerolla ja Lincolni oli usein mamman pihalla.
     
  9. apukuski

    apukuski Gearhead

    Re: Capri

    Tätä teitin autoo mie tuossa aiemmin tarkotinkin. Lienee sama kun tässä kuvassa http://kuvablogi.com/nayta/28086/
    Mie vaan tosiaan oon ollu aina tuiskeessa ku oon sen nähny..
     
  10. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Kyllä muistaa.Tais olla -59 2dht!?Omistaja muistaakseni sukujaan Saastamoinen?Tais monta vuotta seistä ulkosallakin.Hyvä jos päässy tallin suojaan.
     
  11. blt4spd

    blt4spd Gearhead


    Tuli muuten mieleen tapaus joskus takavuosilta. Olin tulossa Ylivieskaa kohti aamuyöstä jumalattomassa lumituiskussa. Jossain Haapajärven ja Pyhäsalmen välillä ei liikennettä ollut juuri mitään. Vastaan tuli auto, vaihto lyhyille, vastaantuleva samoin. Huomio kiinnittyi valojen leveyteen. Se vastaantuleva auto näytti 58-60 Lincolnilta sen sekunnin aikana, jolloin autot kohtasi (valot/kylkilinja/takavalot). Se oli niitä hetkiä, kun ei usko silmiään.
     
  12. E.P.

    E.P. 1st gear

  13. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

  14. pommari

    pommari Gearhead

    Mun kirjallisuus kertoo että kuuskymppisiä kaksovisia olis tehty seuraavasti:
    -Premiere 1354 kpl.
    -Continental 1461 kpl.

    Kumpaa sitten on enemmän täälläpäin,well...
     
  15. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    '58 on ehdoton suosikki noista ja olipa vähällä päätyä konttinenttaali omistuukseenkin joskus...Viiskasin naamataulu miellyttää kun siinä valot on eritelty omaan ''koteloonsa''.
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Veljeni aikoinaan aloittelevana roddarina 80-luvun alussa kyseli tuota autoa. Oli tosiaan dieselöity (Bedfordin myllyllä?), entinen omistaja eli Kuopio-Joensuu-tien varrella olleen korjaamon omistaja kertoi että auto oli myyty. Sanoi että se oli saanut (bensakoneellisena!) ykköspalkinnon näyttelyssä (Kouvolassa?) ja kertoi että kasissa on kuvakin. En nyt valitettavasti muista numeroa..

    Noin samoihin aikoihin (eli ennen uustuontihaaveitakaan) Bre-Vir-autossa oli musta -60 Premiere 4d HT, oli vielä suhteellisen edullinen firman yleiseen hintatasoon verrattuna. Lienee tallessa??
     
  17. mercman

    mercman Gearhead

    Brevir autossa oli -60 Premier suomi-auto joka oli monessa autoliikkeessä niihin aikoihin eli ns.kiertopalkinto.Se oli jonkun aikaa Newhill cruisers kerholaisten omistuksessa ja hinta taisi alimmillaan käydä jossain 12-13 tmk.Viimeinen havainto 85 vuodelta Tikkurilassa.
     
  18. el_loco

    el_loco Gearhead

  19. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Joo, entinen dieselöity pitäisi oleman just´ tuo. Missä nykyään?
     
  20. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Kouvolassa on jo 80-luvun lopusta asti ollut viininpunainen mr ´60 2d ht. Oliko Kaijalaisella joskus 58-60 limousine? Muistaako joku kauan sitten Veekasissa ollen jutun veljeksistä joilla oli 58-60 avot? Taisi olla punanen ja valkoinen? Ainakin toinen autoista oli karmea raato ja ne molemmat oli kunnostettu perinpohjaisesti muistaakseni yhden talven aikana. Vieläköhän nämä on Suomessa?
     

Kerro tästä muillekin!