Monaco-dokkari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Flathead, 23.5.2004.

  1. Flathead

    Flathead 1st gear

    Katsoitteko kyseisen ohjelman ykköseltä? Upeita pätkiä vanhoista formuloista ym.

    Yleensäkin hurjia laitteita nuo entisaikojen kilpavehkeet. Täytyy vaan hattua nostaa kuskeille jotka ovat niillä tyyranneet aikoinaan. Heppoja parhaimmillaan yli tuhat ja ajo-ominaisuudet taatusti ihan jotain muuta kuin nykyisillä sieluttomilla F1 autoilla :smile:
     
  2. JKL Raggars ry

    JKL Raggars ry Gearhead

    nehän näytti ihan et pitäny tosissaa ajaa, toisin ku nykysillä, jalat vaan vispas ja keppi heilu ;D
     
  3. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    joo hurjan näköistä oli meininki. Oli hitusen erilainen ajotyyli ja ajolinjat mitä nykyformuloilla. Pienessä sievässä luistossa meni kokoajan.

    Hattua täytyy kyllä nostaa..!
    BMW:llä ja Hondalla tais olla 1.5l aika ajo moottoreissaan parhaillaan 1500hv:n kun ajettiin portit ummessa.

    Toista se oli ennen...
     
  4. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Oli muuten todella hyvä dokkari. Noi vanhat kisapätkät on kyllä tyylikkäitä. Ja autotkin kuulosti vielä silloin 60-70-luvulla bensamoottoreilta. Sladissa mentiin keppimanuaalilla.
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Harmi kun en nähnyt! Discoverylla tuli jokin aika sitten juttua 20-luvunkilpa-autoilusta ja erityisesti Bentleyn ja MB:n välisestä kamppailusta. Hurjaa ollut kisailu silloin! Haastattelin jotain entistä F1-kuskia joka kertoi ettei uskaltaisi ajaa moisilla kilpaa...
     
  6. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Katsoin lopun tosta dokumentista. Komeesti kaverit on vedelly niillä laitoksilla, sekin pätkä missä ne veti läpimärällä radalla ja vehkeet hillittömässä sladissa, kaunista katseltavaa!
     
  7. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

    Kyllä nuo 50- ja 60-lukujen formulat oli aivan toista luokkaa kuin nykypäivänä, ihan kuin sen ajan autot vs. nykypäivän kinnerit. Ja silloin kuskit oli todellisia gladiaattoreita, kunnon tappisladeja, ei ollut autoissa turvavöitä eikä mitään kaiteita ym. turvallisuutta lisääviä juttuja radoilla ja pisimmät radatkin oli yli 20km/kierros :-o Henk. kohtaisesti aina mieluummin katselen videolta jotain F1 historiikkiä kuin tuijotan tv:stä tän päivän jonossa ajelua...
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joskus haastattelivat muistaakseni Stirling Mossia noista vanhoista ajoista ja tuli puhetta turvallisuudesta. Moss kertoi hänen aikoinaan autoihin tulleen lannevyöt mutta hän ei koskaan pitänyt sitä. Heti kuskin penkin takana oli 120l tankki ja jos jotain sattuisi hän mielummin lentäisi mahdollisimman kauas autosta kun jäisi jumiin moiseen palopommiin.

    Ne sadekelipätkät oli huimia, pelit meni kuin jääradalla, kaikki kurvit kahva edellä.
     
  9. KTM

    KTM Gearhead

    Näin se Mr Moss tosiaan yhdessä dokkarissa kertoi. Muistaakseni silloin alla oli D-type Jaguar ja Moss lähti toimittajan kanssa heittämään rundin ympäri rataa. Eikös juttu alkanut siitä, kun toimittaja kiskoi turvavyötä kiinni ja Moss ei. Sitten tuli tämä tarina parempi lentää kaaressa ulos, kuin palaa vöissä hengiltä. Tomittaja oli jotenkin vaisun oloinen sillä hetkellä, kun lähtivät kierrokselle.

    Huomasiko kukaan sitä, että käytännössä kaikki vanhat starat olivat hillittömiä perunaneniä. Siis niin kuin kunnolla turpiin saaneita. Eräässä Classic & Sport Carin artikkelissa jälleen Moss kertoi asiasta. Kun ei ollut vöitä, niin nenä tuppasi kolhuissa ruhjoontumaan aina ratinkehään. Joka jampalla nenä on murtunut niin monesti, että se on ihan muodoton. Moss kertoi artikkelissa, että hänen tyttärensä ei uskonut isällään olleen suhteellisen pieni ja asiallisen näköinen nenä. Vasta nuoruuden valokuvalla Moss sai tyttärensä vakuuttumaan, että tyttären nenän profiili on sama kuin isällään nuorena (ei postimieheltä perittyjä piirteitä).
     
  10. herrakani

    herrakani 1st gear

    Oli kyllä katsomisen arvoinen ohjelma. Heti tuli taas mieleen vanha haave neppisauton näköisestä kilpurista.
     
  11. Nappula

    Nappula Gearhead

    Hianosti siinä yhessä autossa oli varmaan tusina niitä kaasareita&pystyimu tötteröt
     
  12. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Hienon näköistä menoa noilla vehkeillä:

    [​IMG]
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tää muuten tulee huomenna uusintana klo 14 :wink:
     
  14. JKL Raggars ry

    JKL Raggars ry Gearhead

  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Yep,kerrankin todella laadukkaasti tehty dokkari.Lisää näitä YLE!
     
  16. HEMI

    HEMI 1st gear

    Kohta varmaan ajetaan kilpaa polkuautoilla ettei kenekään vaan sattuisi. Henk.kohtasesti en oo oikein "lussuilun" ystävä naisssä autourheilu asioissa siis että tehoja lasketaan ja muuta sellaista skeidaa vaikka ainahan noi pyrkii menemään kovempaa vaikka tehoja lasketaan.

    Eikä rallissakaan voi oikeastaan syyttää muita kun itseään jos mutkasta laskee kankaalle mitäs ajoin liian kovaa mutkaan ei se ole auton tehojen vika nuo vanhat b-ryhmäläiset kun sais takas tän päivän hienouksilla vaikka ne kyllä enemmin muistutti kyllä lentokoneita.
     
  17. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Niinkuin se entinen kuski siinä dokkarissa sanoikin että on hyvä että moottoriurheilu on turvallista mutta se on samalla munattomampaa touhua. Ärsyttävä juttu noissa nykyformuloissa on noi kuviorenkaat.
     

Kerro tästä muillekin!