Montako autoa saa myydä vuoden aikana?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Toke, 20.11.2005.

  1. Toke

    Toke Gearhead

    eli onko joku tietty kappalemäärä jonka jälkeen verottaja ym. alkaa kyselemään?
     
  2. Alvari

    Alvari Gearhead

    Mun mielestä niitä sais olla 6 vuodessa??en kyllä ole ihan varma asiasta :oops: tuskin noista kukaan alkaa kyselemään jos ei kukaan ilmoita veroherralle,että harrastat pimeää autokauppaa.
     
  3. Toke

    Toke Gearhead

    no tuskin, ainakin jos vaihtaa aina huonompaan niinku meikäläinen, mutta muistelin että se ois ollu vaan joku 3 autoa per vuosi, jonka jälkeen se olis jo katsottu sivutoimeen tuloksi, tiedä häntä...
     
  4. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ei se noin vähän ole kuin 3 kpl, sen verranhan nyt autoja vaihtuu useimmilla tosiharrastajilla :wink:
    Joskus se oli jotain 6 autoa mut eiköhän tossakin verottaja käytä sitä kuuluisaa harkintakykyään milloin se alkaa ehdotella tommosesta saatavia :odroll:
     
  5. lotjonen

    lotjonen 1st gear

    Kuusi se muistaakseni oli. Työttömiä jotka on jo 18 kertaa kieltäytyneet kaikesta tekemisestä katsellaan vähän tarkemmin. Säännöllisiä tuloja nauttiva voi huoletta ainakin sen 6 kertaa vuodessa autoaan vaihtaa.
     
  6. MudMax

    MudMax Gearhead

    Eikös se luovutusvoiton verotus mene jotenkin tyyliin: Kaikki vuoden luovutusvoitot lasketaan yhteen, jos yhteissumma jää alle 1000 euron, se katsotaan vähäiseksi ja sitä ei veroteta, mutta jos yli 1000e, verot menee joka eurosta?????
     
  7. tammercity

    tammercity Gearhead

    Sillä ei pitäis olla merkitystä kuinka monta autoa sä vuoden sisällä otat nimiisi.
    Eri asia on sitten se että teetkö sä voittoa niilä autoilla jos myyt ne eteenpäin.
    Muistaakseni verottomana saa tehdä autoista voittoa 2.500 euroo ilman että sitä tarvii verottajalle ilmottaa.
     
  8. MudMax

    MudMax Gearhead

    Lainaus> http://www.vero.fi/nc/doc/download.asp?id=655;258944 :

    3. Tavanomaisen koti-irtaimiston luovutuksesta saatu voitto on verovapaata tuloa, jos– omaisuus on ollut verovelvollisen omassa tai hänen perheensä käytössä ja verovuoden aikanasaadut luovutusvoitot ovat yhteensä enintään 5000 euroa. Tämän määrän ylittävä osa on veron-alaista tuloa.
    Autoja ja veneitä sekä arvokkaita tauluja ja taide-esineitä tai muita sijoituskohteita ei pidetä tavano-maiseen koti-irtaimistoon kuuluvina. Niistä saadut luovutusvoitot ovat kokonaan veronalaista tuloa.
    4. Pienet luovutusvoitot. Luonnollisen henkilön tai kuolinpesän saama omaisuuden luovutusvoitto ei oleveronalaista tuloa, jos verovuonna luovutetun muun omaisuuden kuin tavanomaisen koti-irtaimistonyhteenlasketut luovutushinnat ovat enintään 1 000 euroa.
    --------------------------------------------------------------------------------

    En osaa sanoa mistä summasta/kappalemäärästä alkavat ehdottelemaan yrittäjäksi ryhtymistä :odroll:
     
  9. signet

    signet Gearhead

    TOdistettavasti veroherra seuraa myös KEPÖä ja arvioi voitot PYYNTIHINTOJEN perusteella.
    Tapauksessa jonka tiedän,oli kysymyksessä ammattijobbari joka ei muistanut kirjoitella kuitteja.Verottajalla oli aken tietojen lisäksi myös kepön tiedot.Varmuuden vuoksi muutama auto oli verotettu moneen kertaan tässä verottajan lähettämässä "veroehdotuksessa".Todisteluvelvollisuus verotuksen oikeellisuudesta on verotettavalla. :argue:
     
  10. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Riippuu verotoimistosta, minkälaisia kyylääjiä siellä istuu. Jos ehdottelevat, niin pistää vaan laskelman, jossa ostot - myynnit ovat +-0, jos kerta olet vain autoja vaihdellut harrastepohjaisesti? Noinhan siinä yleensä lopulta käy? Vähentää sitten vielä päältä mahdollisten autolainojen korot, vakuutusmaksut, ilmoituskulut yms. ansiotulonhankintamenona..

    Veroa maksetaan vain voitosta. Voitto tuloverolain mukaan on; myyntihinta - hankintahinta (eli voi olla plussaa tai miinusta) siitä sitten voit vähentää kiinteästi tuon tulon hankinnasta aiheutuneet kulut, eli lainan korot, maksut, kuten esim. auton katsastus, vakuutus jos auto on ollut sinulla vain myymistä varten, myynti-ilmoituskulut, puhelinkulut autoa ostaessa, kilometrikulut, kun olet käynyt autoa ostamassa (esim. toiselta paikkakunnalta) yms. yms.

    Jos lopulta viivan alle jää plussaa yli tuon 1000 € maksat sitten veroa siitä summasta pääomatuloverolain mukaiset 28% luovutusvoitosta .
    Jos syntyy miinusta, niin verottaja vähentää sen sinu muista pääomatuloistasi, jos niitä on tai siirtää sen vahvistettuna luovutustappiona seuraavalle verovuodelle, jossa se vähennetään sinä vuonna mahdollisesti tulevista pääomatuloista ennen verottamista. Jos pääomatuloja ei ole, niin vähennys säilyy vielä seuraavat kaksi vuotta, eli yhteensä 3 vuotta tappion synnystä, kunnes se on vähennetty kokonaan pääomatuloista tai se vanhenee (3v.).

    Autojen myyminen sivutoimisesti silloin tällöin EI OLE ammatillista toimintaa. Määrien pitää olla kymmeniä autoja vuodessa, ennen kuin se menisi hallinto-oikeudessa läpi.

    Ja PS. jos autoista ei ole tehty kuitteja , vaan pelkästään luovarit on täytetty, niin voit ilmoittaa autojen hankinta ja luovutus (myynti)hinnoiksi ihan mitä muistat. Yksityishenkilön ei tarvitse pitää kirjanpitoa, ja muisti voi oikutella.. Kukapas meistä tarkasti muistaa jokaisen kuukausia tekemänsä ostoksen tai kaupan hinnan :odroll: Ja siitä siitä ei voida kiitos oikeuden ja kohtuuden tuomita. :odroll:

    Samoin vähennyksistä ei tarvitse olla kuitteja tallessa, sillä kirjanpitovelvollisuutta ei yksityishenkilöllä ole. Vähenykset tosin menevät läpi paremmin, jos ne ovat järkeenkäyviä ja järkevän suuruisia. Ja kuitin kanssa voi lisäselvityksiä pyydettäessä osoittaa kulun todella tapahtuneen ko. suuruisena. Ilman kuittia hommasta on vain sana, jolloin verotoimisto ei välttämättä hyväksy vähennystä..


    T. Aktiivinen arvopaperikauppias.. :rotfl: Vero-oikeuden cumu on ollut parhaiten tuottanut opintoni :rotfl:
     
  11. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Pitänee paikkansa, ja ilmeisesti verotettu jobbari oli todella oikea veronkiertäjä? Siis myydyt automäärät olivat kymmeniä? Tämä kysyjähen puhui noin kuudestä yms. autosta per vuosi. On ihan oikein, että veronmaksun vapaamatkustajia , siis niitä, jotka elättävät itsensä täyspäiväisinä autokauppiaina , mutta yrittävät olla maksamatta veroja ratsataan. :soosoo: Joutuvathan muutkin maksamaan verot palkoistaan ja minäkin vielä arvopaperikaupastani.

    Ja jos verottaja oli verottanut saman auton useaan kertaan, niin sehän hoituu vastineessa verottajalle - hallinto-oikeudelle. Ja Kepön tiedoista ei liene tarvitse täysin veroja maksaa, sillä nehän ovat pyyntejä! Yleisen elämänkokemuksen perusteella, joka puree myös hallinto-oikeudessa tai vastineessa verotoimistolle toteutunut hinta on 99% alempi kuin pyyntihinta. Ja sitten eihän niitä myytyjä autojakaan ole jobbarikaan saanut ilmaiseksi! Ei kun vähentämään hankintahinnat verottajan laskelmasta. Ja joskushan sitä joutuu mymään tappiollakin!

    Tottahan toki verottaja yrittää vaikka mitä, mutta ei sitä tarvitse maksaa, jos osaa osoittaa muuta toteen perustuvaa kuin verottajan näkemys.

    T. Veret seisauttaneen aiheettoman maksukehoituksen saanut.. Eli reklamoin viitaten tosiasialisiin tosiseikkoihin ja kas saatavaa nallella ei enää ollutkaan. :soosoo:
     
  12. pegu

    pegu 1st gear

    saa ostaa ja myydä niin monta autoa vuodessa kuin haluaa.. ei ole rajoja sille. Jos puhutaan kymmenistä jopa sadoista, niin verottaja rupeaa katselemaan toimintaa. Mutta kyllä siihenkin menee vuosia ennen kuin se rupee tsekkaan. Ja verottaja ei pysty todistamaan että olet saanut voittoa autoista. Mut jos verovirastosta soitellaan, niin kannattaa vähän myyskennellä matalalla profiililla..
     
  13. kapa

    kapa 3rd gear

    muistelisin eli en valalle mee mutta ainakin AVK taitaa lähettää tiedot verottajalle jos ostaa enemmän kun 3 autoo vuodessa eli mä annan ääneni sille 3kpl/vuosi eri asia tietysti mistä autoja ostelee.
    ei taida verottajakaan jokaista auto-omistus suhteen muutosta penkoa VIELÄ....... :odroll:

    voihan noita projekteja ostaa vaikka mummolle jos jännittää että verottaja tulee ja kyykyttää :rotfl:
     
  14. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tää on kyllä vaan jotain urbaanilegendaa ja aikuisten satuja Esson baarista, AVK ja verotoimisto tuskin tässä yhteiskunnassa "neuvottelee" tolleen keskenään. Eli kysymällä verottaja saa varmasti sieltä haluamansa tiedot mut tollasta KGB toimintaa ei voi olla edes Suomessa. Tai jos on niin minunkin nimi on vilahdellut sit niissa tiedoissa ahkeraan vaikka oon ihan muissa hommissa ja vaan harrastelen näitä autoja eli ostelen niitä omaan käyttöön ja myyn/vaihdan taas kun siltä alkaa milloin mistäkin syystä tuntumaan mut kuten aikaisemmin jo kirjoittelin niin moni aktiivinen tosiharrastajahan vekslailee kalustoa helposti ton verran jos niitä on esim. sen verran kuin meidän perheessäkin on alkanut olemaan eli pari-kolme käyttöautoa ja muutama harrastepeli yhtäaikaa :wink:
    Ja v*ttu, alkaiskin kyselemään kun monesta rakennetusta autostahan ei saa ees omiaan pois joten niistähän vois sit vekslata varaosakuittien ja laskettujen työtuntikulujen kanssa myyntitappiota ja niitähän vois sit vaatia vähennettäväks varsinaisten palkkatulojen verotuksestaan pois :rotfl:
     
  15. Toke

    Toke Gearhead

    joo, veronpalautuksia tulee meikäläisen autokaupoista jos niitä joku alkaa penkomaan, nou hätä 8)
     
  16. Fender

    Fender 3rd gear

    Määrää en tie tarkaan mutta suurin pelko taitaa olla ne naapurit jotka näkee muutenkin kaikista herkuista vaivaa.
     
  17. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    Montako

    Eiköhän niitä puolenkymmentä ainakin saa olla.Meillä on muutamia vaihtanu tänä vuonna omistajaa ja naapureita on ainakin kiinnostanu että millähän sitä seuraavaks ajetaan...Talon mummot jo kyseli että oonko autokauppias.
     

Kerro tästä muillekin!