Moottorin ilmanotosta/saanista?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Karpov, 17.6.2014.

 1. peltsi

  peltsi Gearhead

  Nikuzain kannattais tutustua harrastukseen niin huomais että porukka myös rakentaa ihan itse.
  Ja noi offiautot on koriltaan melko roskapönttöjä joten jää aikaa värkätä niitä akseleita.
  Ja onhan tämä TSI harrastus hiukan taiteiluu jos haluu kaikkia mielyttää.
  Teet viimisen päälle niin vittuillaan, käytät rahaa niin vittuillaa tai teet toimivaa mut ei välttämättä niin siistiä ja taas vittuillaan. Täytyy olla paksu nahka.
  Cruiseri, subi ja kumppanit, kuvia kehiin niin voidaan jatkaa ihmettelyä.
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead  Onko se jauhamista jos laitoin yhden/kaksi kuvaa? Pohdittu kyllä on jokunenkin sivu mutta itse paskaputket jääneet suht pieneen osaan. Topicissa on myös kaikenlaisia näkemyksiä ja viisauttakin ja eri toteutuksia.


  Enkä ole missään vaiheessa väittänyt tai kaipaillut lisätehon perään. Vaan alkuperäinen ilmansuodatin rusentui konepeltä vasten ja vaikka kuinka huono ja mitätön moottori minulla onkin niin tuskin se toimii hyvällä tavalla niin että se imee peltiä.


  On täällä moni sanonut että ruma tuli mutta jätkä se näkee urakalla vaivaa. Alotin tän topicin itse joten miksi en voisi täällä jauhaa? Ei ole pakko lukea.


  Tuo paskaputkiviritys irtoaa 30sekunnissa.


  Ps. Onneksi suurin osa amerikanautoharrastajista on mukavia.

  Vaihda harrastus... :wc: :wc:
   
 3. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ne jotka tekee ite ansaitsee arvostusta, mut koko offtopikkini pointtina on se, että ite en ainakaan osaa arvostaa sellaista jolla on kaikki valmista pulttaa kiinni pakettia, et työkaluiksi joilla auto rakennetaan näyttely kuntoon riittää se honkkarin hylsysarja ja tiimari ruuvari

  Sama on näissä "motoristeissa" jotka käyttää huoltamolla pyörän öljyn tarkistuksessa ja pyörä sekä kaikki kamat on alankaupasta, sit soitetaan hinuria kun ketjut venyy kun ei älytä, et ne vois joskus kattoa


  Monesti huvittanut lukea tuning lehdistä kuinka on itse rakennettu näyttely kuntoinen laite ja sit kattoo kiitos osiota niin siellä on 10 firmaa ja talli kaverit sekä maalaamo, eli ainoo mitä ite on rakentanut niin lompakkoa aukonut :odroll:
  Tietenkään ei tartte ite kaikkea tehdä, mut en kyl menis kehumaan, et oon rakentanut autoni jos kuitissa lukee pakosarja ja asennus

  Kaveri tekee cadillac;iaan ja arvostan häntä tekemisestä vaikka joku muu olisikin apunaan niin mökillään oli lipeällä putsattu lohko ja ite kans varmasti ruuvaa, muutakin kuin crate konetta nokalle jonkun muun sovittamana


  Niin ja ite sen verran räpeltänyt, et muutamaan eurokkaaseen jakohihnat vaihtanut ja muuta kuluvaa sekä pari konetta ja belaruksen ajokunnossa pitänyt
  Useammankin kerran vaniin takajarrut tein kun vaihdoin väärän mallisen stefan tilalle toisen saman moisen :oops:

  Niin ja mopoilu iässä piti aloitella laatikkoon puretun monkeyn kasaamisella, siinä sai tovin raapia päätä, et mites toi laatikko nyt sit oikeen niputetaan :poff:


  Se on tosi ja ikuinen vitsaus, et jos jonnekkin kumarrat muualle pyllistät

  Esim. eräs joka mettälöytöjä elvyttää tielle, ei ainakaan mua haittaa vaikka joku paku liikkuu jollain muulla kuin orkkistekniikalla, kunhan on ihmetyksenä ja aiheuttamassa edes sen vertaisen kipinän, et joku "arvokas" ei mene suoraan paaliin vaan saa edes mahdollisuuden.
   
  bottipoika tykkää tästä.
 4. hevimies

  hevimies 2nd gear

  Aijee että mullon hauskaa lukea näitä topicceja päivän naurut. kiitos kaikille teille. :D
  Itsellä on kanssa vedettynä orkkisputsarilta jokumikälie kurttuputki syllärin reunalle kylmää ilmaa ottamaan. Lähinnä huomasin auton hiljentyneen kun imuilman ääni vaimeni. Talvella meinaa oldso hyytyä motarilla, mut kesäauohan tuo on.
   
 5. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  Itsellä alkuperäinen ilmanotto lavurissa, toimii :)
   
 6. TAi

  TAi 1st gear

  Nostetaanpa vanhaa rakenteluketjua. Paska- ja haitariputken lisäksi imutorvet voi askarrella vaikkapa sadevesisyöksytorvesta ja asentaa ne konepellin alapintaan. Nousevat pois tieltä ja lämpöeristeet/pehmusteet vähentävät hieman imuilman lämpöä ja samalla päävammoja.

  Rautaruukin Pural-neliöputkea, 100x75 mm 2x b-sivumutka ja 2x metrinen suoranpätkä - 31€
  Stp 8 mm lämpöeristeliimamatto Motonetista 2x - 10 €
  Kiinnikkeet miljoonalaatikosta - 0 €
  Syylärin rungon aukotus rautasahalla- "priceless" kun pyydät naapurin pussihousut seuraamaan työnäytettä.

  Vaikutus ajoon: perstuntumalta 0 - 8% parannusta pintakaasucruisailuun motarilla. Ehkä vetää hieman kevyemmin kuin ennen tai sitten placebo. Projektin paras hetki oli kun yritin selittää peltimiehille mihin osat tulevat. Rautaruukin jälleenmyyjä päätä pyöritellen totesi että "Kaikkea sitä ihmiset rakentelevatkin".

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Muokattu: 5.5.2016
  KajS, Roberto, mukko ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. Karpov

  Karpov Gearhead

  Komeet on!
   
 8. TAi

  TAi 1st gear

  Joo onhan ne komeet ja näköjään ihan hyödyllisetkin. Hommasin ulko/sisälämpömittarin, ulkoanturi ilmanputsarin sisään ja mittari kiinni sivupeiliin. Putket tukittuna taajamassa imuilma on 39-41°C ulkoilman ollessa 13°C. Maantiellä 37 - 41°C, ulkoilma 12-13°C. Imuputket avoinna taajamassa 18 -20°C (12°C) ja maantiellä 17-20°C (12°C).
  Saa nähdä jäätyykö motti noiden kanssa talviajossa. Ilmanputsarin toimimattomat alipaine-lämpötilasäätöiset sulkuläpät muutin vaijerivetoiseksi että saa tarvittaessa lämmintä ilmaa sekaan.
   
 9. artz

  artz 3rd gear

  Onko ajatusta miten tuollanen cowl induction toimii ilman että on putsarissa väärinpäin oleva paistinpannu -tyyppinen kotelo? Kai se silti ikkunan alta hiukan viileämpää ilmaa horii, joskin imee varmaan osaksi myös konehuoneen kuumaa ilmaa. Ja millä periaatteella esim. Chevelleissä toimii ne aukeavat läpät? Miten se läppä parantaa tilannetta vs. pelkkä aukko nokkapellin takareunassa? Jos se aukeaisi niin että etuosa nousisi ylös, niin homma olisi selviö mutta kun siitä nouseekin se takaosa. Parantaako se ikkunan alaosan paineolosuhteita vai imeekö se ilmaa suoraan siitä läpästä?
   
 10. Fuselage

  Fuselage 3rd gear

  Tuulilasin alaosa on ylipaine aluetta. Eli kyllä sieltä ilmaa tulee. Putsari kannattaa tiivistää scooppiin, muuten hyöty on olematon.
   
 11. KajS

  KajS Gearhead

  Innostuin TAi:n hienoista ilmanottoputkista ja asensin Slanttivaniin viimekesäisen virityksen, alumiinisen 10 cm läpimittaisen liesituulettimen poistoputken. Nyt moottori saa imuilman jäähdyttimen etupuolelta. Kulku parani kuumina iltapäivinä huomattavasti. Ja lämmot pysyy kahden flektin avulla 80 C:ssa.

  Tuollaista kuvan näköistä tavaraa:

  [​IMG]
  Karmeen näköinen snaabeli eli kärsä, mutta toimii.
   
  TAi ja saresks tykkäävät tästä.
 12. NUS-50

  NUS-50 2nd gear

  Pitänee varmaan tuollainen viritellä, eihän tuollainen maksa juuri mitään. Ei vaan esittele konehuonetta turhaan kellekään..
   
 13. TAi

  TAi 1st gear

  Omat viritykset ei ole koskaan rumia jos ne toimii.
   
  stana, Karpov ja kapa73 tykkäävät tästä.
 14. KajS

  KajS Gearhead

  Kympin maksoi Bauhausissa tuo rööri. Ja ei sitä konehuonetta tarvi mobilistitiistaina Kupittaalla esitellä. Meidän perheessä poika tekee ne näyttelykelpoiset konehuoneet, mä tähtään 100 % toimivuuteen esteetikan kustannuksella.
   
  Karpov tykkää tästä.
 15. jarona

  jarona Gearhead

  Tilasin ebay uk:sta chevyyn imutorven 4 tuumaa silikonisen spiraalivahvisteisen
  mustan, pituudelta noin metrin hintaan apaut 30 euroa..
  Halpaa ja ei tarvi parsia alumiinitötteröitä!
   
 16. KajS

  KajS Gearhead

  ^Hienoa, kun löytyy premium-tarvikkeita halvalla. Kympin Bauhaus-hankintaa puolustaa helppo saatavuus (ja mukava kassahenkilökunta). Lisäksi näitä autoharrastuksen tyylilajeja kun on high-budget ja low-budget-versioiden lisäksi myös no-budget-versio, jota meillä saaristossa menestyksekkäästi suositaan. Isälläni oli tapana ilmaista asia tyylikkäämmin: "Schaden mit Bordmitteln erhoben" eli suomeksi vapaa käännös: Korjataan puutteet sillä, mitä paatista löytyy.
   
  bottipoika tykkää tästä.
 17. passerby

  passerby 2nd gear

  hei. koneena vakiokuntoinen Olds 307 kaasarikone, vm. jotain 88-89. kiinni scottsdale pikapissa.
  ilmanputsarin kotelo on alkuperäinen "paistinpannu" mutta imuilman otto pakosarjalta on otettu pois käytöstä koska on kesäauto. jos edes teoriassa tekisin siitä joskus talviauton niin pitäisi kai uudestaan laittaa silleen että se sais lämmintä ilmaa pakosarjalta esim.

  En vaan tiedä minkänäkösillä hilppeillä se on alunperin toteutettu, eli voisko joku linkittää kuvan että mitä siinä välissä on ollut. millä se ottoputki on liitetty siihen pakosarjaan? sarjassa näkyy pitkittäinen kolo ilmeisesti sitävarten.

  tänks.
   
 18. passerby

  passerby 2nd gear

  voi tietysti olla mahdotonta löytää semmosesta kuvaa, itekki yrittäny googlella mut niis kuvissa ei näy mitä sen imutorven alla on...
   
 19. Karpov

  Karpov Gearhead

  Pakosarjan päälä pieni peltireunanen ympyrä mihin se alumiiniputki tukee. Ei niin vakavaa jos se päällä roikkuu ilman tuota.
   
  passerby tykkää tästä.
 20. KajS

  KajS Gearhead

  Useimmin imuilman esilämmitys on toteutettu siten, että pakosarjan päällä on peltiviritys, johon kiinni lyhyehkö pahviputki, jonka ylempi pää taas tulee sinne ilmanputsarin "paistinpannunkahvan" alapuolelle. Siinä ilmanputsarissa sitten pitäisi olla alipaine ja lämpötilaohjattu läppä.

  Tuo imuilman esilämmitys on varmaan tarpeellista tosi arktisissa olosuhteissa. Mulla ei slanttivanissa ole kuin se yksi rööri , joka ottaa ilman "etuoikealta" eli vanissa siellä konehuoneessa. Viime "talvena" täällä oli kylmimmillään -5C eikä mitään esilämmitystä tarvittu. Eihän noiden esilämmityshilppeiden pitäisi tuottaa esilämmitystä kuin hyvällä vakuumilla ja kylmällä moottorilla. Käyntilämmin kone saa aina kylmää ilmaa ja kylmäkin silloin, kun ei ole alipainetta, eli poljetaan kaasua kiihdytystarkoituksessa.
   
  passerby tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!