Moottorin pesu irrallaan

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja busgods, 24.1.2018.

Tags:
 1. busgods

  busgods 3rd gear

  Projektina olis putsata orkkismoottori nyt kun sen on saanut kammettua autosta pois onnistuneesti. Orkkis valusarjat lähti nätisti irti ja mietin tässä että useimmat paikat saa hyvin suojattua vedeltä mutta nuo pakokanavat on aikamoinen riski veden pääsyyn suoraan koneeseen ellei niitä tulppaa/estä muuten veden pääsyä. Onko ajatuksia miten hoitaa suojaus? Ruuvaan pakosatsit takaisin paikalleen? Irrotan vivustot jolloin kaikki venat on kiinni (tuleeko tästä muita ongelmia kun moottoria pestään pukissa? Pysyykö nostajat pesissä??), teippaan/teen laput kanavien päälle??(silti riski että vuotaa jostain).

  Tarkoituksena ei siis ole purkaa konetta eli vain sipistellä kone siistiksi öljystä ja muista epäpuhtauksista, maalata ja pistää takaisin paikalleen peltisatsien kera. Tämä nostetaan vuoden päästä uudelleen ja laitetaan hyllyyn marinoitumaan myöhempiä aikoja varten.
   
 2. Jsp

  Jsp Gearhead

  Otat kato tulpat veks ja startilla pyöräytät niin kaikki vedet lentää pois sylintereistä.
   
 3. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Hyvällä pesuaineella ja kuumalla painepesulla varmaan lähtisi helposti puhtaaksi. Itte en hirvenny konetta painepesurilla pestä.
  Jarrukliineriä, teräsharjaa ja paineilmaa. Niin monta kertaa, että jarrukliineri alkoi jäämään kirkkaaksi. Sitten vielä rasvanpoisto ja maalia.
  Hyvin on maali jo pari vuotta pysynyt.
   
 4. busgods

  busgods 3rd gear

  Niin joo, siis en kysellyt nyt tässä näitä aineita, vaikka hyvä kuulla nuokin kokemukset. Eli siis lähinnä tuo suojaus mietityttää. :) Jsp:n lopputulemaa en lähtisi kokeilemaan :D
   
 5. simeoni

  simeoni Gearhead

  Pakokanavaan jotain tulpaksi ja teippi päälle, tai paras on jos ruuvaa pakosarjat kiinni. Eihän sitä vettä ole pakko suoraan kanavaan suihkuttaa.
   
 6. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Nuo jeesusteipit pysyivät hienosti paikoillaan jarrukliineri, teräsharja ja paineilma putsauksessa. Painepesussa ne saattaa lentää veke, kun sitä pesusuuntaa on vaihdettava, että tulee joka nurkka puhtaaksi.
   
 7. Jsp

  Jsp Gearhead

  Millä perustein?

  Peset koneen normisti, jos sylinteriin lentää vettä niin sitten siellä on vettä.
  Kun avaat tulpan niin mäntä ei voi puristaa konetta paskaks koska vesi pääsee tulpan reijästä karkaamaan.

  Näin on "tulvineet" koneet pelastettu. (Asiakas ajanu liian syvään lätäkköön ja kone hörpänny vettä)

   
 8. busgods

  busgods 3rd gear

  Juujuu. Uskon että toimii tuo menetelmä Jsp vallan mainiosti, olen tuon itsekin nähnyt käytännössä. Nyt siis tosin yritän estää veden pääsyn sinne sylintereihin että elvytykseen ei olisi tarvetta. Kiitos tietty vinkistä.

  Kiitoksia ajatuksista herroille. Taidan ruuvata valusatsit vielä takaisin, ehkäpä helpoin tapa lopulta.
   
 9. Jsp

  Jsp Gearhead

  Jesari pakoreijän päälle niin välttyy turhalta työltä.
  Gorilla teippi ehkä parempi.

  Kandee vaan gasket removerilla tai brake cleanerilla putsata pinta että mokoma pysyy kiinni.
  Ei tartte turhaan laitella pakosarjaa takas.

  Mut kukin tavallaan. Kai se on helpompi tehhä jesaritötterö siihen pakosarjan päähän.
  Itse olisin antanu mennä sylintereihin asti niin ois putsannu palaneet karstat pakoteistä.

  Vesi itessään ei vaurioita mitään kunhan vaan päästää sen pois ennen kun tarttaa.
   
  Rotten tykkää tästä.
 10. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Vesi pois pytyistä pyörittämällä ja kun ei enää ruiki vettä niin öljyruiskaus tulpan reijistä ja pyöräytys. Tekee uuden öljykalvon sylinterin pintaan;) .Lämpö on tietysti hyväksi kuivumisen kannalta ja muistaa vaihtaa öljyt ennen ;) käynnistystä niin eipä sitten oo vettä öljynkään seassa.
   
  Jsp ja Rotten tykkäävät tästä.
 11. kime2

  kime2 Gearhead

  Kuumavesipesurilla vaan raakasti pesee vaan ja sitten mahdollinen vesi tulpan reijistä ulos ja paineilmalla kuivaa vaan.
   
 12. hantta

  hantta Gearhead

  Käsittääkseni kone jää seisomaan, joten älä päästä vettä pakoaukoista, eli itse tekisin niin, että kone jemmaan, ja kun otat sen esille, suorita kunnon pesu, vaikkapa pakosarjat paikoillaan.
   
  Camino'79 ja Morbidelli tykkäävät tästä.
 13. Khalle

  Khalle 1st gear

  Lenskaa ja kuumavesipesuria..
   
 14. urho3

  urho3 Gearhead

  Höryllä lähtee hyvin eikä tarvitse kovaa painetta.
   
 15. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Ääni Hantalle. Sitten aikanaan kun ottaa moottorin käyttöön, niin puhdistaa vedellä. Kun moottorin saa käyntiin mahdollisesti öljyyn ja muualle jäänyt vesi katoaa. Se hyvä puoli että moottorin saa maalattua sitten myöhemmin, viimeisten muotivirtausten väriseksi.:D
   
  hantta tykkää tästä.
 16. Catrik

  Catrik 3rd gear

  Mikä ongelma siinä pakosarjojen paikalleen laitossa on että pitää edes miettiä jotain jesarivirityksiä?
   
 17. Jsp

  Jsp Gearhead

  Kun joutuu niin monta mutteria pyöräyttämään että menee ihan ranne kipeäksi :rotfl:

  No joo toisaalta helpoin ja vähiten töitä joutuu tekee jos vaan nappaa sen pakosarjan siihen kiinni niin ei tartte tulppia irrotella..
   
 18. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Rättii vaan sulloo pakokanaviin ja kuumapainepesurilla perään. Tai mil nyt peseekin. Mut tiiviisti sullottu rätti kanavassa estää kyl veden pääsyn sylintereihin.
   
  kime2 tykkää tästä.
 19. f34

  f34 Gearhead

  Pakosarjat on pesussa edessä. Ennen pesua varmistaa, että kone sisäpinnoiltaan hyvässä öljyssä, vaikka tulpan reiistä öljyä ja koneen pyöritys. Rättiä kanavaan ja teippi päälle. Pesun jälkeen vaihtaa öljyt.
   
 20. hantta

  hantta Gearhead

  Duunissa pesin useita koneita, ja tein vanhasta vaahtomuovipatjasta tolleroita, joita tungin pakokanaviin. Tuossa tapauksessa roudaisin hyllyyn jemmaan, ja kun aika koittaa, niin venakopat ja imusarja irti, jotka voi aika vahvasti pestä sitten erikseen, ainakin maalausta ajatellen maalaisin nuo erikseen.
   

Kerro tästä muillekin!