Moottoriöljytopicci

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MotorFreak, 10.9.2010.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Eikö (mitkään) mineraaliöljyt ole peseviä?

    Nimim. Epätietoinen
     
  2. SauliK

    SauliK Gearhead

    2 kesää ajoin oldsin motilla mobil 1 5w-50 öljyillä ilman lisäaineita, compin xe nokalla vielä mikä pitäisi heti poksahtaa normi synteettisestä. Olisko joku 25T km ajettu ja nokassa ei yhtään ylimääräistä kulumaa

    Kuka on nähny moottorin jossa on öljyn liuottama paska tukkinu jotain ja rikkonut sen?
     
  3. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Käytän itse samaa öljyä syy on se että kyseisessä öljyssä on suhteellisen paljon Sinkkiä. Yleensä täys-synteettisissä on todella vähän sinkkiä.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Huuhdoin jenkkituonticädiä ensin naftaa öljyjen joukossa ja kerran vielä pois valutetulla öljyllä kun oli nostajassa paskaa. Ei tukkeutunut mitään ja sitten lähti skulaamaan.


    Nafta tuntuu sulattavan ne käikäleet hyvin eikä tuki. Ainakaan mulla oo käyny niin.


    Väitän että se käsittely pesee vartissa enemmän kuin synteettiset jenkin öljynvaihtovälillä.
     
    jorkat tykkää tästä.
  5. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Mä oon nähny muutamia, yleensä jenkeistä tulleita ilmeisen huoltamattomia koneita joissa noin voisi käydä. Öljy on ollu semmosta siirapin ja kontaktiliiman välimuotoa, hirmusen näköistä hommaa.

    Googleen kun laittaa kuvahakuun "oil sludge" tulee sen näköstä kuvamateriaalia missä on varmaa että tulee tuhoa jos uudet öljyt alkais pestä tavaraa liikkeelle.
     
  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Jos kone on jo täynnä liimaa niin ei se sellaisenakaan pitkään toimi.
     
  7. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    No ei toimi ei. Ainoo varma keino olis purkaa ihan nippeleiks kaikki että sais pestyä ja putsattua, samalla sit tarpeen mukaan vaihtelis osia.

    Johonki halpaan / ei niin tärkeeseen moottoriin vois kokeilla erilaisia dieselmiehen pesukikkoja ja vaihella filtteriä tiuhaan(ja availla niitä) ja tutkia miten se kone lähtee puhistuu. Mutta mun tuurilla tulis joku täystuho aika äkkiä. :rotfl:
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Silloin kun farkkujen tuonti aloitettiin niin noihin törmäs "liian" usein. Kerran sain jopa "syytteen" että olen tahallani rikkonut koneen kun äijä halus että vaihdan öölit vaikka sanoin että tähän ei kannata koska se hajottaa koneen. Ei uskonu, öölit vaihdettiin ja alta viikon alko kolina.
     
    jorkat tykkää tästä.
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Joskus kun tuli auottua niitä tuontikoneita, niin parhaissa imusarja oli tukevasti kiinni sellasessa pikipaakussa, josta vaan tönärit tuli läpi. Kyllä siitä jo tukkeeks riittää.
     
    jorkat tykkää tästä.
  10. SauliK

    SauliK Gearhead

    Ei siis pelkkää legendaa
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nojoo joku järki pitää tottakak olla silti. Jos venttiilikopatkin on otettu joskus pois, ja "kopat" on muodostuneet karstasta niin en lähtis huuhteluun :D


    Yllättävän hyvin näyttänyt antavan osviittaa kun kurkkaa koppien alle.
     
    Jussi289 ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Löytyy noita euro puoleltakin. VAG ja longlife, niin johan on sontaa koneessa ja öpumpun imusihdit tukkeessa.
     
    Sounderi tykkää tästä.
  13. f34

    f34 Double Gearhead

    Öljynsuodatin estää jossain moottoreissa karstan pääsyn kanaviin.
    Tietysti jos nostajalaaksossa ja venakopassa senttitolulla, niin sitten kone auki.
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Joo ei ole legendaa noi tuontijenkkien paskakertymät, omasta pontiac 389 koneestakin kun irroitin valley pan jossa on tosi isot poterot joiden kautta huohotus tulee pcv-venttiilin kautta kaasarille niin se oli aivan täynnä tukossa sitä piki paskaa ei siis pienintäkään tyhjää kohtaa.
     
  15. f34

    f34 Double Gearhead

    Mun Audi TT 1,8t öljysihti oli aika tukossa. Sihti piti aukaista piikillä reikä kerrallaan. Tukos oli kovaa lasimaista tavaraa. Ei varmasti liukene mihinkään huuhteluaineisiin.
     
  16. Kerpo

    Kerpo 3rd gear

    Purin muutama vuosi sitten yhden jenkkilästä tulleen projektimoottorin, ja ensijärkytys oli kyllä melkoinen, kun öljypohjasta paljastui varmaan 10cm vahva kerros mustaa kittiä. Se mönjä oli niin kankeaa tavaraa , että imusihdin kokoinen kolo jäi keskelle kun öljypohjan otti irti :D. Ensimmäinen ajatus oli että mahtaako moottorista saada edes lohkoa hyödynnettyä. Purkamisen ja osien pesemisen jälkeen liki 50 vuotta vanha ennen avaamaton moottori paljastuikin yllättävän ehjäks siihen karstamäärään nähden. Toki sylinterit oli jo pahasti kuluneet ja nokasta muutama kyhmy sileenä, mutta esimerkiks alkuperäiset laakerit näytti ihan käyttökelpoisilta , ja kampiakselista tulikin hyvä pelkällä kiillotuksella.
    Ihmeen hyvin noi vanhat amerikanmoottorit näyttää huonollakin huollolla kestävän, kunhan siellä jotain öljyä kiertää.
     
  17. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead



    On tuossakin pari vaihtoa jäänyt väliin.
     
    rane58 tykkää tästä.
  18. grantorino

    grantorino Gearhead

    Kaikki ne on peseviä öljyjä.

    Tuossa on mainioita "myyttejä moottoriöljystä" monen suomalaisen jenkkiautoharrastajan suosiman Teboilin öljy sivulta: http://teboildiamond.fi/myytteja-moottorioljysta/

    Jos moottori on täynnä tervaa, se kertoo sen ettei koneeseen ole enää vanhemmiten vaihdettu öljyjä, pelkästään lisätty. Autot vanhentuu Amerikassa paljon nopeammin kuin suomessa.
     
    mpower tykkää tästä.
  19. 69

    69 Gearhead

    No ei kyllä, no ehkä moottori..
     
  20. jorkat

    jorkat Gearhead

    poliisiautojen motit on tollasia
     

Kerro tästä muillekin!