Moottoriöljytopicci

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MotorFreak, 10.9.2010.

 1. simeoni

  simeoni Gearhead

  Mistäs 5w-30 mineraalia saa?
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 2. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Ei ole tullu vastaan joutuu tyytymään 10w-30, cadillacin käsikirja vuodelta 1965 sanoo talviöljyksi 5w-20 eli on sitä joskus tehty
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 3. Intiasta..:D

  [​IMG]
   
 4. stratusdriver

  stratusdriver 3rd gear

  Yleensä olen jotaki märkää ja liukasta nuihin omiin kulkimiin laittanu. Asteet ollu kuitenki sen mitä pyydetään. Topsua lueskellessa juolahti mieleen että mikähän se ois Chryslerin ms-6395 approved 5w-30 öljy? Ihan kivijalkakaupasta siis. Nettikaupoista näytti löytyvän mutta mielluummin hakisin hyllystä.
   
 5. f34

  f34 Gearhead

  Mineral based oil... Synteettiset öljyt perustuvat mineraaliöljyihin tai toisinsanoen niitten raaka- aineena käytetään mineraaliöljyjä tai hiilivetyjä.
  Synteettisyys tarkoittaa, että mineraaliöljyn tai hiilivetyjen molekyyliketjuja on muokattu keinotekoisesti, synteettisesti, paremmin vastaamaan öljylle asetettuja vaatimuksia.
  Kasvikunnan öljyistä tehdyt tai esteripohjaiset öljyt ei taasen ole mineral based oileja.
   
  Muokattu: 4.9.2019
  Powerstroke tykkää tästä.
 6. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Pieni epäily oli mielessä josko kysymys olisikin jostain tälläsestä. Edellisen sivun videossa kiinnitti huomiota kun ukko mainitsi että yksi öljyistä oli esteri öljy, tais olla Amsoilin tuotos. Muista se ei sitten erikseen juurikaan maininnut, parista vissiin sano mineraali tai synteettinen.
  Ohjekirjassa on huonosti käsitelty tuo kohta.
   
 7. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Ainakin voortin ecoboostiin... Ei näy varaosakuvissa,pelkkä puol moottori.. Ja muistaakseni vag-tsi ym koneet...
   
 8. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Ne perustelee sitä varaosatiskillä niin, koska kuulemma halvempaa ostaa uusi moottori niihin 1.0 ecoboosteihin mikä on vähän naurettavaa.
   
 9. sdfsd

  sdfsd Gearhead

 10. Vermilion

  Vermilion 2nd gear


  Joo saattaa jostain saada yritäs, suomessa Fordin marmotiskiltä ostaa :p Täytyy sanoa että itse Ford harrastaja muuteman kerran käyny varaosatiskiltä kysymässä jotain osia hitto palvelu on paskaa eikä mitään tahdota myydä. Ei oo ihme että kauppa ei käy. Jos ei anna rekisterinumeroa ja autoa merkkiä/mallia ei tahdo saada mitään. Edes jäähdytysnestettä menin viimeeksi vinkumaan sitä 10year longlife jäähdytysnestettä. Ei ei ei me sellasta myydä. Sanoin että perkele täältä sitä viimeeksi sai ja annoin viitteeksi että huoltokirjassa siinä ja siinä autossa käsketään sitä laittaa. Noh meni 5min niin varaosa puolelta tuli asentaja joka toi mulle 6 purkkia ainetta. Mikä siinä oli nyt sit niin vaikeeta?? Ilmeisesti se että auto olisi pitänny viedä sinne huollettavaksi. "vähän kuin me ei myydä täällä mitään varaosia vain palveluita".
   
  mikaa7146 ja Powerstroke tykkäävät tästä.
 11. Karpov

  Karpov Gearhead

  Suomessa nyt ole ikinä myyty mitään ihmeellistä. Autojen korjaus olis työkalujen ja osien suhteen hukkunut paskaan monelta sepältä jos suomen tarjonnan varassa olis menty
   
  Nikuzai, Sounderi, Powerstroke ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  ks editoin aikaisempaa viestiä.

  https://www.amazon.co.uk/Ford-Super-Plus-Premium-Anti-Freeze-1336808-x/dp/B00THEQERS

  Kyse oli tosta huono tilata isoja neste tuotteita postilla maksaa sairaasti..... jos vaan sais ostettua kaupasta.
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 13. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  suomessa on kyl yleisesti surkee tarjonta ja kukaan ei viitti edes kysyä mistään että saisko.
   
  xarper ja Karpov tykkäävät tästä.
 14. Custom_Rod

  Custom_Rod Gearhead

  mineraaleilla on vaikeampi kusettaa
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 15. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

 16. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Kyselisin sieltä mistä laakeritkin tilaisin (ja pultit kun ne on varmaan venuvat) ennen kun tilaan mitään. Kuten myös ulkomaiden merkkidiilereiltä, sekä ettisin haynes tms. manuaalia.

  Ymmärtääkseni noita ecoboosteja käytetään joissain kilpaluokissakin, niiltäkin ihmisiltä voisi kysyä.

  Joku TM varmaan soittanu jollain suomi-kauppiaalle mikä ei jaksa tehä mitään minkään eteen, paljon helpommalla pääsee kun sanoo että ei saa.
   
  Nikuzai ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 17. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Uudemmissa hayneseissä ja autodatassa on tollasta speciaali tietoa todella vähän. Siellä lukee nykyään monesti vaan että tätä ei voi tehdä itse :/ tai tietojätetty pois. Vanhemmissa 80 luvun lopun kirjoissa on vaikka mitä hienoa josta on hyötyä.
   
  Sounderi ja sdfsd tykkäävät tästä.
 18. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Tota arvelinkin hayneksista. On niissä aina ollu pirusti virheitä jotka on vuoskymmenet niisä kitjoissa kun ei edes painosten välillä kukaa korjaa.

  Autodatasta olisin kyl olettanu ettei olisi tollanen, onhan se kuitenkin jatkuvasti päivitettävä palvelu.
   
 19. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Mul on omassa hyllyssä 3 autodataa kirjana. Kahdessa ekassa on vaikka mitä mutta siinä viimisessä mitä mul on jätetty jotain tietoja pois mitä kahdessa vanhemassa on. Ihmiset ei vissiin tarvi tollasia :(. En tiedä miten 2000+ luvulla on. Mulla oli yksi haynes piaggio scootterista vm.2006 siel oli monessa kohtaa että tässä kohtaa vie korjaamolle. Yksi vitsi...
   
 20. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Talviöljy ostettu valmiiksi Teboil moniaste 10w-30 vain 26€ kaksi 4l pönikkää, on halvempaa kuin valvolinen maxlife kura joka tulee öljykellonkin läpi.
   
  Powerstroke ja grantorino tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!