Moottoriöljytopicci

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MotorFreak, 10.9.2010.

  1. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Mistäs 5w-30 mineraalia saa?
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Ei ole tullu vastaan joutuu tyytymään 10w-30, cadillacin käsikirja vuodelta 1965 sanoo talviöljyksi 5w-20 eli on sitä joskus tehty
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  3. Intiasta..:D

    [​IMG]
     
  4. stratusdriver

    stratusdriver Gearhead

    Yleensä olen jotaki märkää ja liukasta nuihin omiin kulkimiin laittanu. Asteet ollu kuitenki sen mitä pyydetään. Topsua lueskellessa juolahti mieleen että mikähän se ois Chryslerin ms-6395 approved 5w-30 öljy? Ihan kivijalkakaupasta siis. Nettikaupoista näytti löytyvän mutta mielluummin hakisin hyllystä.
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Mineral based oil... Synteettiset öljyt perustuvat mineraaliöljyihin tai toisinsanoen niitten raaka- aineena käytetään mineraaliöljyjä tai hiilivetyjä.
    Synteettisyys tarkoittaa, että mineraaliöljyn tai hiilivetyjen molekyyliketjuja on muokattu keinotekoisesti, synteettisesti, paremmin vastaamaan öljylle asetettuja vaatimuksia.
    Kasvikunnan öljyistä tehdyt tai esteripohjaiset öljyt ei taasen ole mineral based oileja.
     
    Muokattu: 4.9.2019
    Powerstroke tykkää tästä.
  6. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Pieni epäily oli mielessä josko kysymys olisikin jostain tälläsestä. Edellisen sivun videossa kiinnitti huomiota kun ukko mainitsi että yksi öljyistä oli esteri öljy, tais olla Amsoilin tuotos. Muista se ei sitten erikseen juurikaan maininnut, parista vissiin sano mineraali tai synteettinen.
    Ohjekirjassa on huonosti käsitelty tuo kohta.
     
  7. Sounderi

    Sounderi 2nd gear

    Ainakin voortin ecoboostiin... Ei näy varaosakuvissa,pelkkä puol moottori.. Ja muistaakseni vag-tsi ym koneet...
     
  8. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Ne perustelee sitä varaosatiskillä niin, koska kuulemma halvempaa ostaa uusi moottori niihin 1.0 ecoboosteihin mikä on vähän naurettavaa.
     
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

  10. Vermilion

    Vermilion Gearhead


    Joo saattaa jostain saada yritäs, suomessa Fordin marmotiskiltä ostaa :p Täytyy sanoa että itse Ford harrastaja muuteman kerran käyny varaosatiskiltä kysymässä jotain osia hitto palvelu on paskaa eikä mitään tahdota myydä. Ei oo ihme että kauppa ei käy. Jos ei anna rekisterinumeroa ja autoa merkkiä/mallia ei tahdo saada mitään. Edes jäähdytysnestettä menin viimeeksi vinkumaan sitä 10year longlife jäähdytysnestettä. Ei ei ei me sellasta myydä. Sanoin että perkele täältä sitä viimeeksi sai ja annoin viitteeksi että huoltokirjassa siinä ja siinä autossa käsketään sitä laittaa. Noh meni 5min niin varaosa puolelta tuli asentaja joka toi mulle 6 purkkia ainetta. Mikä siinä oli nyt sit niin vaikeeta?? Ilmeisesti se että auto olisi pitänny viedä sinne huollettavaksi. "vähän kuin me ei myydä täällä mitään varaosia vain palveluita".
     
    mikaa7146 ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Suomessa nyt ole ikinä myyty mitään ihmeellistä. Autojen korjaus olis työkalujen ja osien suhteen hukkunut paskaan monelta sepältä jos suomen tarjonnan varassa olis menty
     
    Nikuzai, Sounderi, Powerstroke ja 1 muu tykkäävät tästä.
  12. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    ks editoin aikaisempaa viestiä.

    https://www.amazon.co.uk/Ford-Super-Plus-Premium-Anti-Freeze-1336808-x/dp/B00THEQERS

    Kyse oli tosta huono tilata isoja neste tuotteita postilla maksaa sairaasti..... jos vaan sais ostettua kaupasta.
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    suomessa on kyl yleisesti surkee tarjonta ja kukaan ei viitti edes kysyä mistään että saisko.
     
    xarper ja Karpov tykkäävät tästä.
  14. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    mineraaleilla on vaikeampi kusettaa
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  15. Sounderi

    Sounderi 2nd gear

  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kyselisin sieltä mistä laakeritkin tilaisin (ja pultit kun ne on varmaan venuvat) ennen kun tilaan mitään. Kuten myös ulkomaiden merkkidiilereiltä, sekä ettisin haynes tms. manuaalia.

    Ymmärtääkseni noita ecoboosteja käytetään joissain kilpaluokissakin, niiltäkin ihmisiltä voisi kysyä.

    Joku TM varmaan soittanu jollain suomi-kauppiaalle mikä ei jaksa tehä mitään minkään eteen, paljon helpommalla pääsee kun sanoo että ei saa.
     
    Nikuzai ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  17. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Uudemmissa hayneseissä ja autodatassa on tollasta speciaali tietoa todella vähän. Siellä lukee nykyään monesti vaan että tätä ei voi tehdä itse :/ tai tietojätetty pois. Vanhemmissa 80 luvun lopun kirjoissa on vaikka mitä hienoa josta on hyötyä.
     
    Sounderi ja sdfsd tykkäävät tästä.
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tota arvelinkin hayneksista. On niissä aina ollu pirusti virheitä jotka on vuoskymmenet niisä kitjoissa kun ei edes painosten välillä kukaa korjaa.

    Autodatasta olisin kyl olettanu ettei olisi tollanen, onhan se kuitenkin jatkuvasti päivitettävä palvelu.
     
  19. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Mul on omassa hyllyssä 3 autodataa kirjana. Kahdessa ekassa on vaikka mitä mutta siinä viimisessä mitä mul on jätetty jotain tietoja pois mitä kahdessa vanhemassa on. Ihmiset ei vissiin tarvi tollasia :(. En tiedä miten 2000+ luvulla on. Mulla oli yksi haynes piaggio scootterista vm.2006 siel oli monessa kohtaa että tässä kohtaa vie korjaamolle. Yksi vitsi...
     
  20. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Talviöljy ostettu valmiiksi Teboil moniaste 10w-30 vain 26€ kaksi 4l pönikkää, on halvempaa kuin valvolinen maxlife kura joka tulee öljykellonkin läpi.
     
    Powerstroke ja grantorino tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!