Moottoriöljytopicci

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MotorFreak, 10.9.2010.

 1. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Joskus oli tarinaa mite kestotestien autot puretaan ja kasataan,niissä hommissa on maahantuojan remppamies mukana tekemässä,heidän ohjeillaan..
   
 2. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Yks mersun koneen remontoija kirosi noi höynäytyksen kirjat kanssa alimpaan hemmettiin

  Syöttöpumpun huolto ja ajoitus- Vie korjaamolle. :odroll:


  Ite kattelin huoltokirjaksi seat;tiin tollasta höynäytyksen kirjaa

  Ensimmäiset 30 sivua samaa skeidaa mitä löytyy ohjeita uudelle omistajalle osiosta ihan ohjekirjastakin, eli renkaan vaihtoa ja kulumista, peilien säätö ennen ajoon lähtöä jne jne jotka kaikkien jotka korjausopasta on hakemassa luulisi osaavan puhelimessakin neuvoa  Mut astrosta taas on oikeen hyvä kirja haynesiltä, mitä selaillu niin melkeimpä koko auton saa nippeleistä kasattua sillä ohjeella.
  Surullista on kyl ettei mitään tietoa missä se kirja muuten on :odcry:


  Toinen mikä oikeen ultimaattisesti noissa ohjekirjasissa vituttaa on nää saatanan tiedon panttaajat,
  Oikeeseen malliin on sähkökaavio ja seuraavalla sivulla lukee ohessa havaintokuva mallin 2107 sähkökaaviosta ja koko loppu sivu on sitten tyhjä :odeek:
  Siis tyyliin mitä vittua :odmad: vittuillakseen on poistettu kaavion "kartta" ja lätkästy teksti hähhähää me vittuillaan sulle :odrealmad:
   
 3. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Joo,kaikki merkit panttaa.Vaikka nykyinen eu-säänös meinaa et pitäis olla kaikille saatavissa. Ja onhan ne joo,tosi vittumaisen nettipalvelun kautta ,kunhan ensin maksaa parkymppiä tunti,tai kuukauden- muutaman satkun tai vuoden- lisenssistä vajaa par tonnia...
  Nuo löytyy kaikilta merkeiltä,mut toimii vain explorer-selaimella,pop-up toiminnoilla .

  Vuosia sitten töissä kyselin vw amarokin kaavioa asiakkaalle varustelua varten,ei saanut kun autoakaan ei ollut heiltä ostettu. Sit kysyin sieltä mistä auto ostettu,ei muka ollut olemassa,jonkun ajan tinkaamisella laittoivat peräti sulake- ja rele-taulusta kuvan....
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 4. rekkamies

  rekkamies 2nd gear

 5. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  yllättävää, ilmeisesti tarkkailemassa että saadaan "oikeet" tulokset...
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 6. mpower

  mpower Gearhead

  Meinaatko että mittavälineet valehtelee?
   
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  voi olla myös että auto ei ole sattumanvaraisesti valittu vaan joku tehtaan testattavaksi valmistettu jonka maahantuoja käy tsekkaamassa että on tosiaankin se. Näinhän jotkut rengastestit tehdään.
   
 8. mpower

  mpower Gearhead

  Et sitten vastannut kysymykseeni vain johdattelit muihin asioihin!
   
 9. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  pyöristäjä valehtelee.
   
 10. mpower

  mpower Gearhead

  Sinä taas venkoilet "pyöristäjistä",mitäköhän nämä ovat!?Ostat sveitsiläiset,japanilaiset,sakemannin,italialaiset mittavälineet kalibrointitodistuksineen,siinä sitten pyöristelet!Jumalauta,siis tarkkuusvaatimuus on moottorin koneistukselle Overdrivellä hirmuinen nyt!
  Sitten täällä höpötetään,smirgelöin männänrenkaiden katkokset sopiviksi!Ei se niin nuukaa oo!
  No ei varmaan olekaan maamoottorissa, mutta sylinteripaineiden kasvaessa merkitys kasvaakin!
  On tää kauheeta,mitään tolkkua ei ole toleransseista ja tarkkuuksista tietyille nimimerkeille ei ole!:rolleyes:
   
  Muokattu: 8.9.2019
 11. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Sinä voit koneistaa mitä haluat mutta kyse on kuluman mittauksesta, kuka vaan voi mitata mitä tahansa, pyöristää tulokset miten tahansa, ja ilmoittaa tulokset miten tahansa ihan sama oliko joku 10euron siwasta ostettu mikrometri vai 500 euron mitutöyö.
   
  Nikuzai, xarper ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 12. mpower

  mpower Gearhead

  Voi vittu sinä olet tyhmä,sinä asetat nyt kommenteillasi koko koneistusalan kyseenalaiseksi!Harvoin minä hermostun,mutta nyt sinä puhut niin suurta paskaa mitä ikinään täällä koneistuksesta ja mittauksista on puhuttu!Tiedän,täälläkin foorumin seuraajissa useita koneistajia on,he ovat varmaan samaa mieltä kanssani,välttämättä eivät halua sun juttuihin puuttua,naureskelevat vaan! Mä heitän sulle haasteen,ostetaan samanlaiset sorvit ja jyrsinkoneet!No joo,tehtäiskö piruuttaan vaikka kampiakseli ilman digitaalisia mittalaitteita?Mä heitän sulle 10000 euron haasteen kun kova koneistaja olet!Niin,sä oot persaukinen turhanpäiväinen höpöttäjä nettitietoinesi,sä oot lukenut jostain niin,sitten oot ammattimies!Laitetaan aikaa semmonen 100 tuntii niin voi pikkasen fundeeraakin!Otatko haasteen vastaan?Höpönassu sinä olet,mittailet Lidlin työntömitalla Saab V-4 kuluneita sylintereitä!Et sää mitään tolkkua niistä saa,reikäkello mikrometreineen pitäis olla!Pikkasen punssia otin ja heittäydyin kriittiseksi!Otatkos muuten sen 10000 euron kampiakselihaasteen vastaan!?Vittu,ottaisit jos ymmärtäisit,tilaisit Englannista Farndonilta semmosen!Koittaisit ny vaan niihin pelijuttuihin keskittyä,jookos!:cool:
   
  Muokattu: 8.9.2019
 13. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  mää heitän sulle haasteen. Mitäpä jos lukisit mitä viesteissäni lukee. Otatko haasteen vastaan?!

  Et sää mitään tolkkua saa, aivot pitäs olla.

  Vähän punsia otin ja kriittiseksi rupesin.
   
  xarper ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 14. mpower

  mpower Gearhead

  Nyt ihan oikeesti ,haista sinä kuule nyt ihan oikeesti vittu!Sinä kommentoit nyt semmoseen juttuun mistä et mitään tiedä asiantuntevasti!Jumalauta mikä monitoimitaitaja ja-tietäjä!
  Vittu,foorumin koneistajat sulle nyt nauraa,ai jaijai sentään!
  Älä tee ittestäs ihan pelleä nyt kuitenkaan!:p
   
 15. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Ei kai kukaan mitään ollut koneistamassa, vaan oltiin skeptisiä maahantuojan miesten objektiivisuuden suhteen mitä tulee mittauksiin. Ei kai ne mitään valaa ole vannoneet?
   
  Jussi289, Pertura, Nikuzai ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  sinä et edes näytä ymmärtävän mihin alunperin kommentoin
   
 17. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Laitoin nismo 5.6 kasiin Mobil1 5w-30 High Mileage (tarjouksessa 20e 4.73 litran tonkka) ja sudiksi tuli vaihteeksi Baldwin, made in usa (10e). Leikkaan sen sit auki niin voi verrata edelliseen wixiin.

  Pcveet tuli molemmat putsattua nekin (kummassakin kopassa omansa), oli aika paskassa, tukossa ja karstassa, pitäs melkeen uusia.

  Tuasta high mileage laadusta sinänsä en tiedä onko se mistään kotoisin, eikä koostumuksesta saa mistään varsinaista tietoa, tai en ole löytänyt. Hinta on sama joten menköön nyt kokeiluna.
   
  Muokattu: 8.9.2019
 18. mpower

  mpower Gearhead

  Kuule hei jos ny vaan tunnustaisit,sinusta koneistajaksi oo,eiks jeh!?
   
 19. mpower

  mpower Gearhead

  Tämän ketjun viesti numero 725!
   
 20. mpower

  mpower Gearhead

  No juu,on sössö sillain oikeassa,koneistin mitä halusin!Billet lohkon tein joutessani!Todistusaineistoa laitan kuvan muodossa!Tsaijaijai,tuohon kun naittaisi vielä uustuotantoa olevan BMW F1 kannen tilbehööreineen kaikkineen, niin saisivat satikutia vanhat ennätykset joita ei sen jälkeen hevillä rikottaisikaan!Jos kaikki säädöt kohdallaan,Saturnuksen ja Jupiterin asemat maahan nähden huomioiden,niin arvioisin noin 5 bar ahdolla alle 1600 cc moottorista saisi 1200-1300 heppaa bensalla luotettavasti varttimailille!Aijaijai,siinäpä sitä moottorimiehen herkkua olisikin!:D
  [​IMG]
  https://www.ridgewayraceengines.co.uk/bmw-m12-cylinder-head-with-seats-guides
   
  Muokattu: 8.9.2019
  rodhot tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!