Moottoripyörille omistusvero

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Tero K, 10.12.2016.

  1. Tero K

    Tero K 1st gear

    Tervehdys.

    Olette varmaan lukeneet hallituksen kaavailemasta moottoripyörien omistustusverosta.

    Oheisesta linkistä löytyy paljon lisätietoa. Kannattaa käydä vilkaisemassa.

    http://projectmp.yhdistysavain.fi/

    Sivuilta löytyy äänestys, siihen voi osallistua täysin anonyyymisti.

    https://projectmp.yhdistysavain.fi/miten-aanestit/

    Pyydän, että jaatte ja osallistutte. Tässä on autoharrastajatkin sopassa mukana, sillä jos ja kun aletaan verottamaan pelkkää omistamista, niin mitä seuraavaksi?

    Terveisin Tero
     
  2. rb

    rb Double Gearhead

    Omistusvero!!!

    Että sellasta...

    Vähän tulee mieleen vuosi 1974.

    Orastava moottoripyörä buumi näivetettiin jättimäisillä veroilla.
     
  3. Kemer

    Kemer 2nd gear

    Tuostakaan linkistä ei selviä käsittäisikö tämä vero museorekisterissä olevia,rekisteröimättömiä projekteja tai moisia suht ehjiäkin ja onko vero mahdollisesti erimoinen eri ikäisiin,kokoisiin tai mihin muuhun lie sidottu??
    Tottakait kaikki verojen verot menee läpi Suomessa,miksi ei menisi kun mitään ei kukaan oikeasti tee vaikkahan päättäisivät bensan hinnaksi 5e/litra tai olisi liimattava 100e verotarra kypärään noin liikennepuolelta esimerkkeinä.
    Verorahat lähetetään ulkomaille,siellä on miljoonittain ja miljoonittain elätettäviä pikku suomelle.
    Turha pelätä täällä rettelöitä,sontakuormia,teiden tukkimista tai lakkoja tms kuten etelän mailla joissa pikkasen mietittävä mitä päättää ihan oman uran ym tähdenkin.
    Suomessa kaikki samat ehdokkaat valitaan uudestaan,puheet menee läpi ja teot unohtuu parissa vuodessa olitpa miten härski ja omia etujasi ajava roisto tahansa.
    Eihän me tämän kummempaa kohtaloa siis ansaitsekkaan,sitä saa mitä tilaa ja ansaitseekin..valitettavasti.
     
  4. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Tota samaa asiaa ihmetellyt itsekin pitkään. Täällä me foorumeilla ja kahvipöydissä itketään kaikesta mutta sitten ei kuitenkaan aleta asialle tekemään mitään. Kyllähän ne eduskunnassa alkaisi varmaan vähän miettimään asioita eri tavalla jos täälläkin alettaisiin rettelöimään ja osoittamaan mieltä tuollaisista. Eikö?
     
  5. darpen

    darpen Gearhead

    Moottoripyörät ja veneet ovat harrastustusvälineitä ja sen takia on suuri vaara, että seuraavaksi otetaan verotuksen kohteeksi muitakin "turhia" harrastuksia. Linkistä löytyy viimosen päälle tietoa ja minun mielestä niin selkeästi että myös virkamiesten pitäisi se ymmärtää.
    https://www.mmaf.info/?x170738=174316

    Kyllä täällä on hienoa elää ja harrastaa. Työtä tekevä, perheellinen, omassa talossa asuva ja autolla ajava ihminen kun tuntuu olevan suurin paha tässä maassa. Sitten kun vielä omistaa kulkuneuvoja mitä naapurilla ei ole...
    Pitäis hommata päihdeongelma ni sit vois vedota aina että "kun mulla on tää sairaus" ja valtio maksaa.
     
    raaseriruiseri, eilhik, 1purehell ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. Kemer

    Kemer 2nd gear

    Niin,tuossa linkissä ei ole valtiovallan tai verottajankaan suunnitelmia milläänmuotoa vaan ihan ulkopuolinen ajatusmalli miten PITÄISI toimia ..noita kukaan päättäjä oikeasti edes lue ajatuksella ja ihan yhtä päätösvaltainen kirjoitus kuin jos me tässä pähkitään sekä yhtä vaikutusvaltaisia ajatelmia kuin autoliitolla tms joka sekään ihan suoraan sanottuna pahemmin saanut mitään aikaan muuta olemassaoloaikanaan kuin valtavan organisaation tiepalvelulle ja työpaikkoja jonkinverran ...vai väittääkö joku että autoilu on kohtuuhintaista kuten polttoaineetkin,tiet ovat kunnossa,katsastusmaksut+välit ok ja uudet kulkupelitkin verotettu+hinnoilteltu kuten pitäisi?
     
  7. Ford 15M

    Ford 15M 2nd gear

    Jostainhan se täytyy valtionkin repiä rahansa. Kun vielä päättäjät katsois tuota menopuoltakin... Ja sitä että keille ne rahat oikein riittää. Onneksi Suomessa on paljon moottoripyöriä niin kaavailulle saadaan paljon eriävää mielipidättäkin. Mun mielestä suomalaisissa on se paha puoli, että vaikka ne alkaa taistella jonkin asian puolesta/vastaan, harrastaa jotakin yms. niin homma kaatuu siihen kun ihmiset alkaa tapella keskenään. Tämä kun sattuu itselle olemaan se syy miksi en kuulu mihinkään yhdistyksiin, paitsi ammattiliittoon, ja sekin käytännön syistä.
     
  8. darpen

    darpen Gearhead

    Teemu S Lindforsin jutun kun lukee tuolta linkistä, niin siellä on perusteltu miksi tuota valtion haluamaa rahamäärää ei saada kerättyä.
    Ja kuten MMAF:n puheenjohtaja kirjoittaa uudemmassa viestissä, niin asialle on alettu tekemään jo jotain https://www.mmaf.info/?x170738=174387
     
  9. Kemer

    Kemer 2nd gear

    Tuo sama keskenäinen riitely on tuota ihan tarkoituksella esim ammattiyhdistystoimintaan pikku hiljaa hivuttaen ja hyvin on onnistunutkin.
    Ammattiliittoihin kuulutaan vain siksi että saa parempaa liksaa tovin jos mono käy mutta liiton saavuttamien etujan puolustamiseen ei tehdä mitään että ne säilyisikin ja liitot pysyisi vaikutusvaltaisina tulevaisuudessakin,tarkoittaa että lakko on tuntematon sana ja otetetut isot velat on se mikä estää sen ja siksi sitä jaetaankin niin auliisti:Deli työmies ei ole pysynyt lestissään vaan leikkii velkarahalla rikkaampaa kuin on...
    Ammattiliitot on kuoleman kielissä ja sitten ollaan USA tyylissä vapailla markkinoilla ja ilman häävejäkään pohjapalkkoja tai mitään oikeita työehtoja.
    Myös tätä työnantajat ym monet muut tahot haluaakin!
    Teemu S:n juttu on hyvä mutta kun niillä ei ole mitään tekemistä päätösten kanssa eikä tässä
    ajatella mitään reiluja ratkaisuja vaan rahaa nyt halutaan!!!
    Eriävät mielipiteet on yhtä tyhjän kanssa,saahan sitä mutista taas kukin tyylillään omiin nimiinsä kotona,baarissa tai duunissa,pakko maksaa kumminkin missä muodossa päätös läpi meneekin,aivan kuten ajoneuvoverot muka päästöihin ja yhtäkkiseen huoleen niistä suomen valtavaan ajoneuvokantaan maapallon tilaan näin vaikuttaen tai jos bensaa myydäänkin liian vähän niin tarttee hintaa nostaa siitäkin syystä jollain verukkeella ihan sama vaikka raakaöljyn hinta olisi syöksyssä.
    Pelkkiä kulisseja nämä on ja keksitään aina joku hieno+kaunis ajatus eli ideoille ajankohtainen nimi,kunhan vaan saa rahaa!!
    Jos kaikki Suomessa luonnon,saasteiden ja maanteiden kunnon ym hyväksi kerätty raha olisi puoliksikaan laitettu siihen mihin niitä kerättiin niin homma ei näyttäisi tältä,mutta eihän sitä voida Kreikan nimiin kerätä,herrojen harrastuksiin tai maahanmuuttajien ym elättämiseen,täytyy olla joku kauniimpi peitenimi.
     
    north tykkää tästä.
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei siinä mitään jos moottoripyöriä aletaan verottamaan kun kuitenkin ovat ihan turhia eikä se vero kovin haitallinen ole yhteiskunnalle mutta senkin täytys pysyä jossain kohtuuden rajoissa, joku 50 euroa/vuosi tyyliin voisin ihan mielelläni vielä maksaakkin ja varmaan muutkaan ei kokisi tollasta veroa mitenkään ylenpalttisen epäreiluksi.

    No, tän maan tuntien todennäkösesti saadaan joku 300 euroa satapiikiltä riistovero ja siittä progressiivisesti sitten ylöspäin mitä isompi kone pyörässä on....totta kai muta vaihtoehtoa ei ole kun maksaa koko vuodelta..ja uuden motskarin hinnasta tietty vähintään neljäsosa täytyy olla veroa nousten progressiivisesti mitä isompi motskari on kyseessä....

    Hehe MMAF tekstissä huvitti kohta "verotuksen tulisi olla neutraalia ja ohjailematonta" monikohan vero suomessa on tällänen? No yle-vero on.
     
    Muokattu: 12.12.2016
    simeoni tykkää tästä.
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Osa on tässäkin ketjussa sitä mieltä, että moottoripyöriä pitääkin verottaa

    Sit valtavasti on sellaisia jotka äänestää puoluekirjalla ja se oma mielipide vaikka kuinka ois katkera on vaan oma mielipide ja puoluekirjalla äänestetään
     
  12. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    No tavallaanhan se olisi tasapuolista jos kaikkia tiellä liikkuvia moottoriajoneuvoja verotettaisiin, eikö? Mutta miksi ei traktoreita sitten veroteta? Ne sotkee savella tiet keväästä syksyyn kun käyvät pelloilla, eikö tieliikenne traktoreista tule päästöjä tai kuluta suomen teitä?

    Eikö sitä nykyistä pottia voisi jakaa sitten tasapuolisemmin. Autoilta veroja pois ja muille esim. prätkät, traktorit, tieliikenne mönkkärit jne. tulisi vero, mutta se potti pysyisi vaan samana. Noihin prätkiin ja veneisiin kun lätkäistään toi vero niin taas tulee lisää työttömiä. Siinä joutuu moni kauppias niin kovan paikan eteen ettei varmaan kannata kauppaa enää pitää auki. Itsekin tulee sitten varmaan pidettyä prätkää enää pari kuukautta liikenteessä. Siinä häviää vakuutusyhtiöt ja valtio sen jälkeen.

    Periaate nyt vaan on se ettei yhtään veroa tarvitsisi tulla enää lisään !!

    Itse kun duunarina omilla ansaitsemillani rahoilla mistä olen jo maksanut isot verot olen hommannut, omakotitalon, pari käyttöautoa, harrasteauton, prätkän ja veneen niin alkaa vaan tuntumaan kohtuuttomalta maksaa veroja niistä muutamista tunneista mitä noita harrastekulkineita käyttää.

    Tää suomi kun menee kohta konkurssiin tällä verottamisellaan. Joutuu maksamaan siitäkin veroja kun pankki siirtää lukuja paikasta A paikkaan B !! Vakuutuksissa on vakuutusvero 24% !! Kämpän palovakuutuksessa on paloturvamaksu 3% !! Normaali ihminen saisi tosta linnaa kiristyksestä ja uhkailusta !!

    Jos kokonaisvero prosenttia saataisiin tiputettua alemmas niin ihmisille jäisi enemmän rahaa mitä käyttää ja se taas kiertäisi sitä kautta kuitenkin sinne verokirstuun. Tavarat halpenisi sitä kautta ja porukka ostaisi enemmän suomesta hyödykkeitä. Itsellä ainakin tulee ostettua nyt sieltä mistä halvimmalla saa, elektroniikka saksasta, renkaat englannista, alkoholi virosta, autojen kulutusosiakin virosta jos ei kiire, jenkkien osat jenkeistä jne.

    Ostaisin ilomielin kaiken suomesta jos verottaja jättäisi enemmän rahaa käytettäväksi ja hinnat verojen kautta kilpailukykyisemmät.

    Kaikki ne rahat tulisi käytettyä kuitenkin niin kuin nytkin mutta se loisi työpaikkoja lisää. Käyttäisin siivoojaakin mielellään himassa vaikka pari kertaa kuussa jos olisi "löysää" rahaa.
     
    impala67 ja rb tykkäävät tästä.
  13. M

    M Gearhead

    Mun mielestä puhut täyttä asiaa. Kaikki kauppa valuu muualle, jos verot nostavat hinnat kattoon. Eikö viinaveron nostosta opittu mitään? Ai niin, tilastoissahan se näyttää siltä että kulutus vähenee ja kansa raitistuu. Ja samaan aikaan toinen tilasto näyttää että viinaa tuodaan Virosta.

    Mutta mutta... miettikääpäs kun moottoripyörät ja veneet verotetaan koko vuodelta, niin miten mahtaa käydä autojen liikennekäytöstäpoiston. Miksi kukaan ei tästä puhu? Yks kaks meillä onkin tilanne, jossa ns. haamuautot saatiin siivottua tilastoista ja me kaikki maksamme ajoneuvoveron koko vuodelta harrastekikkareista.
     
  14. rb

    rb Double Gearhead

    Impalan kirjoituksessa on paljon asiaa.

    Taakkaa taakan päälle, kunnes kamelin selkä katkeaa.

    Tässä tarinassa kameli on työssä käyvä keskiluokka, jolle keksimällä keksitään koko ajan lisää veroja, vaikka moni keskitulon siellä alapäässä oleva talous elää jo nyt kädestä suuhun.

    Eli verojen ja velvoitteiden jälkeen ei yksinkertaisesti enää jää, mitä kuluttaa!!!

    Onko sitten ihme, jos ihmiset muuttuu katkeriksi, eivätkä halua ymmärtää politikkojen intoa syytää meidän vero varoja koko maapallon pelastamiseen.
     
    eilhik ja impala67 tykkäävät tästä.
  15. Kemer

    Kemer 2nd gear

    Ei se kamelin selkä milloinkaan katkea kuin köyhimmiltä,katsokaas ympärillenne minkä hintaista ja vm autoa on suurin osa,20-30 000e näyttää olevan ihan normaalihintaluokkaa ja tuplasti kalliimpiakin näkyy paljon.
    Ajoneuvoharrastajia on ja pysyy niin 2 kuin 4 pyöräisissä,köyhimmät vaan taas putoaa pois.

    Polttoaineiden hintoja voidaan ihan millä tekosyyllä tahansa nostella,raakaöljyn hinnanlasku pudottaa hyvin vähän jos ollenkaan hintoja vaan toisinpäin hinnat heti kyllä "pompsahtaa" muttei taas laske kun tilanne rauhoittuu...
    Aina polttoainetta on ostettava nykyaikaisessa yhteiskunnassa,ne lisäkustannukset tietty siirrettään esim kuljetuksista myytäviin tavaroihin,matkustajiin tai muuhun seuraavalle ja seuraavalle "maksajalle"eli lasku lankeaa lopulta viimeiselle ketjussa .
    Siksi täällä kaikki on niin jumalattoman kallista kun jo se lähtöhinta tavaroilla&palveluilla on hurja ja vaikkapa taksit oltava uudennihkeitä ja 50 000e arvoisia,vähempi ei mitään.
    Kuten kirjoitin,ei tässä mitään reiluja ratkaisuja haeta eikä tasa-arvoja tai muuta nättiä&kaunista vaan rahaa!
    Traktorit tulevat kyllä kohta vuoroon kuten moottorikelkat,mönkkärit ja rekisteröidyt veneet ym joissa kilvet.
    Huomioitava että luksusveneihin ei taatusti tule kuin suhteettoman pieni vero jos ollenkaan,joku porsaanreikä jätetään suunnitellusti.
    Polttoaineessahan kaikki moottorivehkeet jo veroaan maksavat kuin myös jo ostettaessakin.
    Suomi on oiva maa keksimään veroja ja nimenomaan työväestölle,eläkeläisille ja vielä köyhemmille sekä huonommassa asemassa oleville koska heiltä on helppo ottaa.
    Niihnhän mekin tehtäisiin jos päättäjinä,valtion piikkin ajeltaisiin taksilla,vuokra-autolla,lentokoneella,kunnon hotelleissa oltaisiin ja ei tosiaan missään rahvaan tavispaikoissa syötäisi. Toki palkkapuolikin olisi kunnossa eli jos "pakko "oma auto ostaa eikä mikään "hinnat alkean malli" todellakaan,pikemminkin toisesta päästä.
    Kaikki saavutetut ex-hyvinvointivaltio Suomen edut mennyttä pikkuhiljaa,valitettavasti te jotka lukijoista alle 40v ette edes tiedä mitä mennyt ikiajoiksi+ mitä kaikkea verorahoilla sai vastineeksi ja miten kovan taistelun takana ne oli saada silloin aikoinaan.
    Esim terveydenhuolto lääkäreineen oli ilmaista ja toimivaa,posti tomi kuin pitääkin,samoinVR ja työpaikkoja oli siihen malliin että allekirjoittanut oli 1 päivän työttömänä armeijan jälkeen,ihan sama lähestulkoon mihin menit kysymään niin reippaalle ja työhaluiselle vastaus oli :koska voit aloittaa?
    Verorahaa on ihan yhtä paljon jos ei enemmänkin kuin niinä aikoina,ei ne mihinkään kadonneet ole,ne vaan on lähetetty ulkomaille kankkulan kaivoon suuri osa ja loput kohdennettu jokseenkin väärin ja ei todellakaan tasapuolisesti,saati kantasuomalaisille.
    Kysykääpä vanhemmiltanne tai isovanhemmilta näistä asioista!
    Ei kaveri kaverilta ota,rikkaat vetää yhtä köyttä kaiikialla maailmassa koska aate velvoittaa ja mitä köyhemmäksi kansaa puristetaan sen enempi he rikastuvat ja lyötyä on yhä helpompi kyykyttää lisää.
    Poliitikot on lähteneet peliin joko rikkaista perheistä valmiiksi tai saaneet matkan varrella rahoittajia,pikkurahalla ei läpi mennä puhui kuinka pehmeitä tahansa.
    Liekö monikaan päivän työtä tehnyt kun ns oikeista töistä puhutaan,ei niitä montaa ole.
    Palvelukset maksetaan tietty palveluina tai rahanakin takaisin eli verohelpotuksia,tukia ym kun päättäjänä ja valtion rahakirstu avoinna.
    Kun eduskuntaan kerran pääsee,eläke+loppuelämä turvattu ja suojatyöpaikkoja löytyy pestin jälkeen firmojen hallituksista,kaupunginvaltuustoista jne.
    Näin se menee ja mennyt kymmeniä vuosia,vain omaa etua ajetaan ja omia palkkoja,lupaksista ei tuumata muuta kuin "yritetty on,tilanne on muuttunut ja olemme hallituspuolueiden kanssa miettineet jotain kompromissia"...
     
    Muokattu: 12.12.2016
    rampleri, eilhik ja rb tykkäävät tästä.
  16. rb

    rb Double Gearhead

    Kieltämättä, olen tehnyt saman huomion.

    Tiedä sitten onko aamuruuhkassa paljon leasing kalustoa, vai ovatko ihmiset valmiita ottamaan pitkän piikin auton ostamiseen.

    Mut ihan ilman kateusmomenttia, hienoilla pirsseillä ihmiset ajaa....
     
  17. darpen

    darpen Gearhead

    Tota alleviivattua meinasin ittekin tossa aiemmassa viestissäni, eli tämä moottoripyöräverohan lankeaa yhden päivän käytöllä koko vuodelta täysimääräisenä, autoissa ei vielä tätä ole.

    Sitten henkilökohtaista pohdintaa;
    Minulla tuli alle 2000km tänä kesänä pyörällä ja en usko että se on hirveästi raiskannut tiestöä.
    Harrasteautoillakaan harvemmin ajetaan tuon enempää vuodessa ja mikäli tämä vene/pyörä-vero menee läpi, niin valtiovalta tulee hyvin todenäköisesti laittamaan veron koko vuodelta maksuun yhden päivän käytöllä myös autoilta.

    Ihmetyttää tässä asiassa tuo järki verrattuna siihen, että tänä vuonna on vihdoin saatu leimattua ensimmäinen omavalmistepyörä(uusista osista kasattu) ja sen myötä on saatu rakentamiseen paljon enemmän järkeä.
    Omavalmisteiden verotus kun on saatu melko järkeväksi, niin sitten keksitään jotain aivan älytöntä.

    Nikuzai ja muut jotka ajattelee että pyöräilijöitä pitäisi verottaa kuten autoilijoita voi miettiä seuraavaa;
    onko ihmisellä tarpeellista olla enempää kuin yksi auto?? Eikö useamman auton omistaminen mene huviajelun puolelle, josta pyöräilijöitä ja veneilijöitä syytetään? Eikö silloin näistä ylimääräisistä autoista pitäisi maksaa veroa koko vuodelta, eikä käytön mukaan?
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ite oon kyllä sitä mieltä että ei missään nimessä moottoripyörille veroja, ne on kuitenkin niin marginaalisia jotka ajelee ympärivuoden moottoripyörällä suomessa. Ja taitavat olla sellaisia, et jossei moottoripyörällä niin sitten muulla kulkineella, muttei autolla kuitenkaan

    En näe ainakaan ite ideaa siinä, et jos sulla on vaikka vaarivainaan 40k ajettu sata apina ja katsastutat sen vuosittain varmuuden varalle jos kakkimustuulettimus iskee, niin on joku jolla liikkua, mutta muuten tulee kilsoja vuodessa joku sata-max 1000 siihen ratsuniin, niin miksi helvetissä siitä pitäisi maksaa täys 500e ihan vaan sen vuoksi et joku niin keksii?


    Mites arvelet jos hommaan itelle jonkun 3400kg painavan henkilöauto diesel pickupin montako kilsaa siihen tulee vuodessa?
    Voi tulla 1000, mutta se aika on todella lyhyt kun vaunu perässä se auto liikkuu, niin miksi helvetissä mun pitäis maksaa se saatanan touhutonni siitä et se seisoo pihalla?

    Tai miks mun pitäis maksaa kevarista jossa on kilvet paikallaan ja jonka kone on kahdessa banaani laatikossa odottamassa inspistä et jostain hommaa kampuran stefan ja laittaa sen nippuun, se ei ole liikkunu kohta 15 vuoteen, mutta parin sadan sukusuki ei ole sen arvokkaampi seisoo se seuraavat 15 vuotta tai sen halvempi seisoo se seuraavat 15 vuotta, mutta kylällä pyörimiseen se on hemmetin kiva peli vaikka onkin vaan satapiikki
     
  19. pas2

    pas2 Gearhead

    50€/vuosi on ihan saatanasti liikaa omistusmaksua vehkeestä mikä ei liiku.
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Mulla poistui vene rekisteristä mutta prätkiä ei saa poistettua. Ja saatana jos kolahtaa kaikille pyörille vero niin tää ukko pimahtaa. Yks lähtee ajamalla romutukseen ja toinen olis ajamalla tuolla esuskuntatalon edessä tupakoivan ryhmän keskellä vaikka... Perkele.
     

Kerro tästä muillekin!