Moottoripyörille tulossa käyttömaksu!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja tuomo.leva, 29.5.2015.

  1. tuomo.leva

    tuomo.leva 2nd gear

  2. mesev8

    mesev8 3rd gear

    no jo on aikakin.
     
  3. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Oikeudenmukaista minun mielestäni. Tähän asti autoveronalennukset on maksatettu autoilijoilla.
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ei tähän maahan kaivata enää ainuttakaan lisäveroa tai veronkiristystä, alaspäin pitäis mennä ja paljon.
     
  5. three hundred

    three hundred Gearhead

    Oikeudenmukaista ja mönkkärit ja makselee tienkäytöstä.... Toivotaan vaan että rahoja riittää tien kunnossapitoon eikä kaikki mee Kreikkaan .....
     
  6. litres

    litres Gearhead

    ...ja kävi käsky että kaikki hauska on verolle pantava.... saatanan kateelliset...siihen loppu mp kauppa suomessa!
     
  7. ari2004

    ari2004 Gearhead

    Eikös moottoripyörä ole ihan puhtaasti hupi/ylellisyystuote, samoin kuin suurin osa veneistä. Ihan ok, että huvittelua verotetaan. Maksetaanhan me viinasta ja tupakistakin veroja.
     
  8. litres

    litres Gearhead

    jotenkin tulee mieleen 70-luku ja SKP/SKDL....
     
  9. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Eli mielestäsi ei riitä että joku ostaa raskaasti verotetuilla euroilla raskaasti verotetun paatin tai prätkän, johon ostaa erittäin raskaasti verotettua polttoainetta. Täytyyhän moiseen hupiin mätkäistä vielä vähän lisää veroa :poff:
     
  10. 1963bonneville

    1963bonneville 1st gear

    Eiköhän tämä ole oikeus ja kohtuus. Jos on varaa ostaa harrasteauto tai pyörä tai mikä lie kikotin, niin eiköhän sitten ole varaa maksaa käyttömaksukin. En mäkään niitä halua maksaa mutta on oikeesti vähävaraisten pilkkaamista jos omistaa turhakkeen ja joutuu siitä maksaa kymppejä tai satasia käyttömaksua.
     
  11. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Harraste-eläimet verolle sit kans!
     
  12. ari2004

    ari2004 Gearhead

    Kyllä me Helsingissä ainakin maksetaan koiraveroa.
     
  13. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    No toisilla on enemmän pätäkkää kuin toisilla, mutta kyllä se useimmilla raja tulee jossain kohtaa vastaan kun niitä kymppejä ja satasia saa nakella sinne tänne.
     
  14. ari2004

    ari2004 Gearhead

    Mainitsemallasi kaavalla ostetaan myös välttämättömyyshyödykkeet, joita myös verotetaan raskaasti. Esim. monelle maaseudulla asuvalle niin välttämätön auto. Onko olemassa joku järkevä perustelu, miksei turhakkeita saisi verottaa?
     
  15. Holley

    Holley Gearhead

    Kyllä minä tämän maksun jollain tapaa jopa käsitän ja on ollutkin erikoista, etteivät ole aiemmin sitä tuoneet.
    Minulle pyörä on oikeasti käyttövehje, ajan sillä 90% työmatkoja, mutta eipä niitä arkiaamuisin vastaan pahemmin pyöriä ajele.

    Saa nähdä onko mitään porrastuksia painon, tehon tai kuutioiden kautta, silloin pääsisin pienemmällä, kun nuukana ja tässä asiassa poikkeuksellisen "järkevänä" ostin juurikin pienen halvan pyörän - jotta voin ajella v8-jenkillä kaikki autoajoni kipaten kaiken mahdollisen bensan tankkiin niihin.

    MP-kauppa lie samanlaista kuin venekauppa, eli joku suhdanneuutinen lehdessä heiluttaa noita tuuliviiriostajia mennen tullen. Pyöriä ja myyjiä on ollut liikaa oikeasti kiinnostuneisiin nähden.
     
  16. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead


    Justhan mä sulle selitin että niitä verotetaan jo. Ei tarvi enää enempää.
     
  17. ari2004

    ari2004 Gearhead

    ^ ja minä taasen yriti selittää, että hallitus näkee asian näin: Ne joilla on varaa turhakkeisiin, on myös varaa maksaa niistä käyttömaksuja.
     
  18. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Mikä on "oikein"ja mikä ei,niin :cry:
    Tietysti jos tasapuolisuutta ajatellaan niin miksei,mutta sitten myös muut tienkäyttäjät polkupyörät,mopot,asuntovaunut,trailerit,traktorit,puimurit,työkoneet jotka rekisterissä(eli voidaan käyttää tieliikenteessä) jne myös veron piiriin.
    Toisaalta miksi kaikki aina "nousee"ja verotus "kiristyy",varsinkin liikenteen ollessa kyseessä ja 100%menee läpi koska Suomalaiset on niin onnettoman nössöjä ja tokihan päättäjät sen tietää eli mupistaan tovi ja maksetaan kiltisti,piste+aamen.

    Mitä me saadaan niillä lisärahoilla=Ei yhtään mitään,Kreikkalaiset kyllä ja muut mustat aukot kotimaassa+maailmalla jotka eivät millään tavoin liity Suomen tiestöön ja sen kuntoon.

    Mutta tätähän oikeastaan suuri osa kansasta haluaa autoveron poiston muodossa=ne puuttuvat rahat otetaan näin toisen käden antaessa toisen ottaessa ja kärsijöinä ovat juurikin ei uusilla autoilla ajavat!!
    Tietää tulevaisuudessa lisää tarralappuja tuulilasiin,tietulleja ja korotuksia polttoaineen hintaan=taas kaikki kallistuu kaupoissa,bussimaksut,energia,matkustaminen jne koska liikennöijienkin kustannukset tietysti nousee!

    Vaikutus siis kertautuu moninkerroin kukkarollesi,vähän toki riippuu missä asut,olet,teet ja mitä harrastat!

    Lopputuloksena edullinen BMW-Audi-Volvo tai vaikka Skooda,Tojota jne mutta käyttökulut huimat!!

    Siihenkö me tähtäämme,eihän se tuolla Keski Euroopassa ym Ameriikassa ei ihan näin mene vaikka autot edullisia niin on niillä varaa ajaakkin ja kunnon teillä ilman lisätarramerkkejä-käyttömaksuja-erikoisveroja polttoaineisiin mitä täällä heti valmistellaan tarmolla.

    Kivahan sitä on parkkipaikalla/tallissa ihailla ja tilipäivänä heittää lenkki uudella kaaralla.

    Samasta ongelmasta kärsii myös ne "köyhät" halvempien autojen omistajat,käyttökulut iskee yhtälailla niihinkin=voittaja valtio joka saa autoveron poiston moninkerroin takaisin muilla keinoin :rotfl:

    Kaikkihan ei uusista autoista perusta ja ostakkaan rahaa tai ei, eikä se enää aikoihin mikään vaurauden mittari ole ollut,lainalla liikkuvia ajopelejä tiet täynnä ja ehkäpä viisaammat eivät velkaa autoon/kaksipyöräiseen otakkaan,lie huonoin mahdollinen sijoitus...
     
  19. peltsi

    peltsi Gearhead

    On tärkeää kehitellä tälläisiä rangaistusluonteisia veroja rikkaille eli työssäkäyville keskituloisille. Valtiolle ne ei mitään tuota mutta antavat iloa nille jotka eivät jaksa käydä töissä mutta joiden äänet ratkaisevat taas seuraavissa vaaleissa.

    Tämä sama vero on tulossa veneisiin ja henkilöautojen peräkärryihin.

    Tulevaisuudessa myöskään auton seisonta-aika ei vaikuta auton vuotuiseen veroon.

    Henkilöautojen kulutukset ovat laskussa niin sinne suunnitellaan uutta veroa joka olisi progressiivinen ja määräytyy ajoneuvon uushankintahinnan mukaan.

    Nämä tuovat yhteiskuntaan sitä tasa-arvoa.

    Pitää varmaan onnitella kuntatyöntekijöiden saamia 5-15 vuoden irtisanomissuojia, listaamattomien yritysten verovapauksia ja maatalouden miljarditukia joihin kukaan ei uskaltanu puuttua. No näissä on kyse vain 12-14 miljardin veroista.
    Mitäs noilla ajoneuvoveroilla mahdetaan vuositasolla kerätä.
     
  20. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Minulle ei ole vielä tähän päivään mennessä selvinnyt se,että...Kun ostetaan esimerkiksi uusi henkilöauto (mikä ei täällä iki-ihanassa suomessa ole halpa missään tapauksessa)...Niin sehän maksetaan siinä ostotilanteessa+verot siitä...OK!....mutta miksi helvetissä sen käytöstäkin pitää maksaa.?.. :odroll: ....Eihän esimerkiksi uuden kondoominkaan käytöstä tarvitse maksaa....Ostaa siis vaan uuden ja ajelee 8) ...
     

Kerro tästä muillekin!