Moottoripyörille tulossa käyttömaksu!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja tuomo.leva, 29.5.2015.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    No ensinnäkin kuntatyöntekijöiden irtisanomissuojaan puututtiin. Ja myöskin maataloustukiin. Ja missäs on ollut puhetta tuollaisesta verosta, joka määräytyy "uushankintahinnan" mukaan? Eikä ole osunut silmään myöskään tuollaista, ettei seisonta-aika vaikuttaisi käyttöveroon. Jos nyt ei jaettaisi pessimististä mutuilua totena?
     
  2. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    Onk tää nyt julkisen talouden supistamista.Trafi,poliisi ja posti joutunee palkkaan lisää väkee ku joka pirun prätkästä,moposta,mönkijästä,traktorista,veneestä,vesiskootterista ja ties mistä vitkuttimesta on lähetettävä verolappu.poliisin valvottava ettei kaislikossa
    pörrätä vesiskodella taxfreenä,kyntäjät pitää syynätä,mopoilijat ,kaikki uuden veron piiriin tulevat,niinku autoilijatkin.
    Hankalalta kuulostaa,osto ja myyntikin hankaloituu yksityisten kesken,kun selvitettävä onko zetorissa verorästejä.
     
  3. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Onneks tuo meidän mönkkäri ei ole minkäänlaisessa rekisterissä...Eli tulkoon vaikka mitä rasitteita mönkkäreihin,niin minä ajan sillä tarpeen vaatiessa ihan missä lystään ja mihin aikaan vaan...Koska verorahoilla maksetuilla tieosuuksillahan saa liikkua ihan jokamiehen oikeudella :lol:
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Joidenkin mielestä vasta vähän yli 100% veroa on tarpeeksi, mun mielestä 24 prossaakin on jo hiukan liikaa.
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Kyllä se oli jossain Hesarin uutisessa, että käyttövero menee seisonta-ajaltakin. Kaikista rekisterissä olevista. Eli ikuisuus projekteistakin aletaan maksamaan vuotuista käyttöveroa.
     
  6. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Jos kukaan muu ei harrastajaa selkään ammu, niin sen tekee harrastaja itse, vaikka väkisin.

    Nyt kannattaa porukan pikku hiljaa panostaa luetun ymmärtämiseen ja lopettaa noi seisonta-aikaan liittyvät vouhotukset ja kaiken maailman HS mutuilut asian tiimoilta.

    "Ajoneuvovero rasittaa autoilijaa joka vuosi. Se koostuu perusosasta ja käyttövoimaverosta. Vero on maksettava myös epäkuntoisista tai käyttökelvottomista autoista, jos ne on rekisteröity. Veron voi katkaista poistamalla auton väliaikiasesti liikennekäytöstä".

    Tuossa koko juttu, josta asian voi tarkistaa (mulla meni tuohon googlen avulla noin 45 sekuntia) ja josta ylläoleva on leikattu suoraan, kirjoitusvirheineen. Siitä kuinka paljon tuossakin on toimittajan omaa tulkintaa, ei kukaan voi tietää.
    http://www.hs.fi/politiikka/a1305958459 ... f=fb-share

    Jatkakaa...
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jos jätkät käyttäis puoletkaan siitä energiasta mitä kuluttavat täällä ja muualla asioista valittamiseen, vaikkapa harrasteyhteisön edunhoitoon ja valvontaan, niin meillä olisi asiat tosi hyvin. Mutta kun ei. Pitäs tehdä muutakin kuin valittaa ja surkutella kohtaloaan.
     
  8. rb

    rb Double Gearhead

    Turhake???

    Eli harraste ajoneuvo, liikkuipa se sitten maalla tai vedessä on turhake?

    Nojoo;......

    Kauheesti neljällä pyörällä liikkuvien ei tarvitse olla kateellisia, koska kaksipyöraisten vuotuiset kulut vakuutusmaksujen muodossa saattaa olla todella huikeita.
     
  9. MudMax

    MudMax Gearhead

    Ja tuossa siitä lainaus josta voi päätellä, että juttu oli kirjoitettu alkujaan juuri niin kuin f34 kertoikin:
    Ja toi koski vain autoja, moottoripyörien verosta ei taida olla vielä muuta tietoa kuin arvio perustuen tavoiteltuun verotuottoon jaettuna rekisteröityjen ajoneuvojen määrällä?
    Ensi syksynä (lähes?) kaikille ajoneuvoluokille tulee mahdollisuus autoja vastaavaan liikennekäytöstäpoistoon kilpiä palauttamatta, joten tuleva mp/vene/mönkijä/kelkka yms. lisäverokin voisi helposti olla samantyyppinen päiväkohtainen vero, tai sitten ei.....
     
  10. ari2004

    ari2004 Gearhead

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Turhake

    Eiköhän noi kaikki harrasteajoneuvot voi lukea turhakkeiksi (?) Itsekin omistan kolme rekisterissä ja liikennekäytössä olevaa turhaketta. On jonkimoinen paattikin ja vielä ratkorikin mökillä. Summasummarum turhakkeita kaikki tyynni :-?
    edit: luettuani tuota turhakelistaa, niin huomasin omistavani myös listan ensimmäisen ja viimeisen turhakkeen :oops:
     
  11. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Tuokin on ollut tiedossa, että juttu noilta osin muokattu pian julkaisun jälkeen. Pointtini on se, että tuo väärä huhu jää helposti elämään ilman lähdekritiikkiä.

    Ja yleisellä tasolla koko verotusasia on juuri kuten allaolevassa lainauksessa.

     
  12. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Erittäin tyypillisiä Suomalaisia kommentteja,tyyliin ei koske minun rekisteröimätöntä mönkijää tai muuta nyt yhtä tyhjänpäiväistä palautetta tärkeään asiaan!
    Ei varmaan koske,mutta miten se liittyy tähän aiheeseen??

    Ei se koske mihinkään muuhunkaan värkkiin joka ei ole rekisterikilvissä,ei edes siellä pellonpientareella makaavaan Taunuksen tms romuun.

    Toinen yhtä tyhjänpäiväinen kommentti mielestäni on että poliiseja ym valvojia täytyy tulla paljon lisää että hommaa pystyisi valvomaan.

    Niin varmaan ja liikenteen kuin kansalaistenkin turvallisuuden kannalta poliiseja pitäisi palkata muutama sata heti koska kaaharit,känniääliöt,kortittomat,katsastamattomat romut ja muuten vaan yli-ikäiset eunukit liikenteessä ovat lisääntyneet huolestuttavasti,puhumattakaan itäkonnista näiden paikallisten lisäksi.

    Rahaa tai oikeastaan tahtoa siihen ei ole(rahaa on yhtä paljon kuin ennenkin,se mihinkään ole hävinnyt ja on jopa ulkomaille lahjoittaa)...ennenkuin liian myöhäistä eli pyssy tyynyn alla yleistynee+maksulliset turvapalvelut.

    Liikenteessä sitten tuurilla ja mahd hyvin hirmuhintaisin vakuutuksin,muuta ei voi tehdä kuin toivoa ettei vammaudu pahasti jos jysähtää kun sairaanhoitokin on mitä on julkisella puolella.

    Kyllä katsastuksen yhteydessä tapahtuva valvonta,ratsiat ja naapurit aika hyvin huolehtivat käyttö kuin muistakin veromaksuista eli moottoripyöriin tulee tietysti joko katsastuspakko,postista lunastettava merkki rekisteritunnukselle tai jokin näkyvä merkki maksusta(löytyy esim Englannista veromerkki mp:ssä)
    Kunnon sakko viimeistelee laiminlyönnit korkoineen ja kilvet pois.

    Tarviisi myös verotkin alentua jos palvelut huononee eikä päinvastoin!!
     

Kerro tästä muillekin!