Mopar 273:sen imukansien yhteensopivuus ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja robin, 6.4.2012.

  1. robin

    robin Gearhead

    Mahtaako kaikki 273:sen imukannet olla keskenään vaihtokelpoisia vai muistelenko väärin, että jossain vaiheessa kansien ja imukannen välisien pulttien kulma olisi muuttunut ? Mikä olisi helpoin tapa selvittää sopivuus ilman että puran toimivan koneen ja kokeilen turhaan.

    Tällä hetkellä koneessa on kiinni imukansi minkä päällä on stanssattuna luvut

    161
    3814031
    D1

    Tallin nurkassa olisi imukansi stanssilla 2536559 ja tämä kiinnostaisi vaihtaa koneeseen koska tähän saisin kiinni originaalin automaatti ryypyn ja olisi muutenkin tyyliin sopivampi.

    Käsittääkseni koneeseen on vaihdettu joskus historiassa lyijyttömään siirtymisen vuoksi kannet ja imukansi.
     
  2. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Valunumeroista voit varmistaa minkä vuoden imukansi on koneessa. valunumerot eivät ole stanssattuja, vaan koholla pinnasta.

    64-66 koneiden kannet tosiaan eroavat imukannen pulttien suhteen. Käytä hieman OD:n hakutoimintoa niin täälläkin tietoa roimasti 273:sta.

    Tuossa linkki imukannen valunumeroihin:

    http://www.mymopar.com/index.php?pid=69
     
  3. robin

    robin Gearhead

    Siis kohonumeroita tarkoitin kun stansseista puhuin ;) Mutta joo, pitää kollata. Tuon paikallaan olevan imukannen numeroilla en ole onnistunut löytämään vielä mitään, tuo nurkassa oleva taasen löytyi heti ja se osuu 66-69 vuosien välimaastoon.
     
  4. fmila

    fmila Gearhead

    Jos nyt oikein muistan, niin pulttien kulma ja koko vaihtuu mallivuosien 65 ja 66 välillä. 65 ja vanhemmissa pulttien koko 5/16" ja kulma 55 astetta. 66 ja uudemmissa 3/8" ja kulma 60 astetta. Oon joskus uudemman imusarjan sovittanut vanhempiin kansiin. Kairasin pultin reiät parempaan kulmaan ihan käsiporalla ja sopivan isot prikat sitten pulttien kantoihin, etteivät uppoa reikiin liian syvälle.
     

Kerro tästä muillekin!