1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Mopar 383->496 täysremppa/viritys.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja marko84, 28.8.2017.

 1. Herje

  Herje 3rd gear

  Nuo Hedmannit on itellä C-kopassa 451 stroukissa.

  Parilla kaverilla kanssa c-kopassa tuommoset.
  Toinen oli 440 ja toinen 383.

  Menee bolt on mutta vaatii pikkustartin.
   
 2. marko84

  marko84 2nd gear

  Us-partsissa kanssa noi 1.75 primääreillä olevat myynnissä ja niitä ei suositellut tuohon 8l koneeseen, meinas että alkaa ylhäällä +5000 rpm ahdistamaan rajusti. Vaikka ei kierroskone olekaan tulossa niin siltikään ei viittis ahdistavaa tietoisesti hommata. Tämä nyt vaan yhden kaverin mielipide...
   
 3. Herje

  Herje 3rd gear

  Ei se nuilla kansilla jaksa muutenkaan hönkiä paljon yli 5000rpm
   
 4. marko84

  marko84 2nd gear

  Juu ei varmaan.
  Olishan noi summitin ihan järkevän hintaiset ainakin.
   
 5. Herje

  Herje 3rd gear

  Ja noilla Hedmanneilla jää oikeesti myös maavaraa.
  Ei ryystä kollektorit joka routapattiin.
   
 6. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Mitä noit vastaavia tolla 275 nokall aon tehny, niin 1 3/4" sarjoilla ajanut dynossa. En usko siihen ahdistamiseen. Jsotan syystä erilaiset mottityypit reagoi vähän eri tavalla primäärikokoon, ja mopsin isolohko (kuin myös pikkulohko) tykkää yleensä vähän pipenemmästä. Voi olla et isommalla saa paremman huipputehon, mut voi menettää sit alapäästä sen verran et ei maksa vaivaa. Kuitenkin, siellä huipputehon kierroksilla vietetään ehkä 1/10 000 osa ajasta mitä vehkeellä ajetaan, ala ja keskialueella varmaan 90% kovemmillakin räppääjillä. Ja sama pätee myös varttimailia ajaessa, ite oon yleensä laskenut peltisarjan koon suunnilleen niille kierroksille mihin rundit vaihdossa putoo. 2" sarjoilla ollaan jarruteltu pääasiassa noita tehokkaampia motoreita vaikka nyt Sämpyltä kyl löytyy moppeen 2 1/4" sarjatkin.
   
 7. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  ^Täysin samaa mieltä.
  Katoin huvikseni asiaa ottaen huomioon kannet, nokan ja pakovirtauksen arvot, niin katukäyttöön 1.75" on vähintäänkin riittävä, ei ainakaan yhtään isompia kannata laittaa.

  Yleensäkin kun aiheena on virittäminen, ja varsinkin isommat koneet, aletaan puhua ahdistamisesta negatiivisena ilmiönä. Milloin ahdistaa kannet, milloin nokka ja milloin sarjat tai kaasari.
  Kun kyseessä on painava katukäyttöön tarkoitettu auto, niin nuo "ahdistavat" kohteet ovatkin pelkästään plussaa hyvänä virtausnopeutena, lisäten voimaa ja käyttömukavuutta sinne alueelle missä sitä tarvitaankin.

  Yleisiä sanontoja on myös että stroukkikone "sietää" tai "antaa anteeksi" paljon, mutta joskus se voi jopa tarkoittaa että stroukkikone rakennetaan osavalinnoiltaan vähän pieleen.
  Miksi sen pitäisi sietää tai antaa anteeksi mitään, isokin kone kannattaa rakentaa käyttötarkoitukseen mahdollisimman hyvin sopivaksi, eikä aina huipputehoa ja yläkierroksia painottaen.
   
 8. Fuselage

  Fuselage 2nd gear

 9. vekku

  vekku 1st gear

  "Shining Whit" tuohon mottiin jota olet minulle kasaamassa tänne Tornion perälle on hommattuna Doug's D452 peltisatsit.
   
 10. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Juu, ei se mikään katastrofi ole, ja tietty sitä voidaan vaikka kokeilla et mikä on ero ja onko sitä. C-koppaseen vaan on tarjonta aika ohutta, niin vähemmälläkin pärjää kyllä. Sit asia voi olla toinen jos tehään sitä vastaan et on kasvuvaraa. 2" primäärisiä ollaan käytetty jopa yli 800 hepan ja niis alavääntö säilyy suht rajuista nokista huolimatta hyvänä. Iso primääri eniten leikkaa alavääntöä jopa siihen asti et ei vastusta asti siedä täykaasua vaan rupee räkii takaspäin kaasariin. Mut 500+ kokoselle ei 2" vielä ole liian iso. 400:ssa suunnilleen ton tehohosessa motissa , tosin pikkulohko, saatiin vajaa 10 heppaa lisää 1 5/8" -2", oikee ois ehkä ollu jossain siinä välillä. Mut oleellisin ero siinä oli et se 2" ei tuottanut alle 3500 mitään kun taas 1 5/8" toimi parista tonnista. Maksimivääntökin oli parempi 2", mut käyttökelponen alue oli todella paljon kapeempi
   
 11. marko84

  marko84 2nd gear

  [​IMG]

  Huame lohko hoonaukseen ja siit se sit lähtee;)
   
  Rotten, Diktaattori ja Herje tykkäävät tästä.
 12. Fuselage

  Fuselage 2nd gear

 13. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ei oo kyllä c-bodyyn menossakaan se motti, ja peltisarja-asia on tosiaan c-koppasessa jonkinlinen ongelma. Alatukivarret on piiitkät ja vääntösauvat sekä simpukka/apusimpukka varsin keskellä autoa. Samaten öljypohja voi olla ongelma, useimmat aftermarketit eivät käy. Tollanen maatalakierroksinen stroukkeri pärjää kuitenkin vakiollakin.
   
 14. marko84

  marko84 2nd gear

  Muutama kysymys välyksistä.
  Millaiset männänrenkaan katkokset tälläiseen stroukki/katukäyttö mosaan kannattaisi laittaa?
  Ylin/alempi/öljyrengas.

  Minkäs verran kiertokankien alapäissä tarvis olla sivuttais välystä minimissään?
   
 15. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ylin 0.45, toka 0.55millii öljyrenkaan reileis vaan jotain, ei varmaan tarvi puuttuu. Kiertokankien sivuttaisvälys 0.2 millii minimi ja 0.45 maksimi. tuskin pääset edes liki maksimia..., eli on siis suurempi. Ei välii.
   
  marko84 tykkää tästä.
 16. marko84

  marko84 2nd gear

  Laatikon kun pesin löytyi siittä numerosarja: PK35 15846 3553 3117.
  Sanooko tuo jotain?
   
 17. pubitupi

  pubitupi 1st gear

  Olisko tästä mitään apua: http://www.mymopar.com/downloads/transguide.pdf
  Jos oikein tulkitsin, niin bb-laatikko vm.-71.

  On muuten mielenkiintoinen topic. Mulla odottaa -70 Monacon 383 2bbl pöydällä toimenpiteitä, ja stroukkikone kalvaa ajatuksia.

  -Tomppa
   
 18. marko84

  marko84 2nd gear

  Bloki tuli hoonista:
  [​IMG]
  Väriksi tulee Hemi orange.

  Muutkin osat putsailin, hyvin lähtee maaleja myöden kuumavesipesurilla, ei tarvitse hiekkapuhaltaa;)
  [​IMG]
   
  Rotten tykkää tästä.
 19. jariha

  jariha 3rd gear

  hemiorange hyi helv:odeek: tsori?
   
 20. vekku

  vekku 1st gear

  Peltisarja hommat tuntuu olevan vähän haastavia joka jenkkiin, ei välttämättä riitä, että valitsee oikean mallin, pitää myös miettiä merkkiä jos meinaa selvitä ilman muokkauksia. Minä vaihdoin borgesonin simpukan joka on paljon alkuperäistä sirompi ja myös 7 kg kevyempi ja startti on myös minun silmään tosi pieni joten luulis nuiden helpottavan peltisatsien asennusta. Moparshop.de on kans mielestäni aika hyvä valikoima putkistoja, pitäisi vielä hommata 3" putkisto, oisko se tuo TTI paras vai mitä muita suosittelette?
   

Kerro tästä muillekin!