Mopar 383 venakopan naputus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja juju, 29.5.2024.

 1. juju

  juju 1st gear

  nyt kun tarkemmin niin alkaa 2200rpm ja voimistuu kohti 3000rpm mutta sitten ääni hiljenee yli 3000 mentäessä.
   
 2. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Ajelin pari kesää yhden napsun miedommalla hydraulisella Lunatin Voodoolla 383ssa. Kuulematta ääninäytettä sanosin että ihan samoja naputuksia kuuntelin kans. Just siinä reippa 2krpm matka-ajossa häiritsi korvaa eniten. Välillä tuntu että kaasupedaalin pieni polkeminen suuntaan tai toiseen olis muuttanu äänen voimakkuutta, mutta saatto olla myös vaan niin pienellä rpm alueella missä oli pahimmillaan. Oma mutu että sieltä tulee joku harmooninen värähtely ja liittyy ehken just noihi koviin ramppeihin.

  Kansina sorsat ja vippoina prw teräsrullavipat ja sivuttaisvälyksetkin shimmasin suht pieneks kun koetin kans saada meteliä pienemmälle.

  Vaihdoin sit muista syistä napsun kireämmän mekaanisen lunati voodoon laahurin tilalle ja tuo pois purettu hydraulinen oli käytännössä "virheetön".

  Suht samaan tyyliin se mekaaninenkin rallatteli samoilla kierroksilla. Se meni sit kyllä lopulta siloseks omana spektaakkelinaan, mutta kerkesin sillä jokusen tonnin ajaa "ehjänä".

  Eli ehken vaan noide voodoo kärsien ominaisuus että nalkattaa tuolla 2000-3000k välillä...
   
 3. juju

  juju 1st gear

  Kuulostaapa tosi tutulle.just tuokin että hyvin pieni kaasun/rpm muutos vaikuttaa. No tämä sinällään hyvä tieto että saa mielenrauhan ja tohtii ajella paremmin jos enemmänkin ominaisuus.ajelitko lunatin omilla nostajilla?
   
  Muokattu: 8.7.2024
 4. 3964

  3964 3rd gear

  Ainakin nuo compin xe ja lunati woodoot itsellä olleet äänekkäitä molemmat,sehän siinä tympii kun se ääni ei kuulu sinne,seuraava ostettava nokka on mekaaninen silloin se ääni kuuluu sinne.
   
 5. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Tais olla compin pro magnum nostajat tuon kanssa joka selvis sisäänajon ja ajelin tosiaan pari kesää sillä kombolla. Mulla on ollu kaks noita voodoon "268" nokkia. Eka oli Lunatin nostajilla, mutta sen kanssa sisäänajo epäonnistu ja yks nenä silosena alta 100km jälkee.

  Vippojen sivuttaisvälyksen säätö suht piukaks ehkä vähän vähenti sitä meteliä. Taistelin ite lähinnä sen kanssa kun meno hyyty kuin seinään ensialkuu reilusti alle 6000rpm. Jumppasin jousia ja preloadia edestakasin. Suht kovilla jousipaineilla ja lähes nolla preloadilla pääs jonku max 6200 puhtaasti. Ehken siellä nostajat pumppas sitte ylös ja venat jäi lopulta auki. Kuulosti vähä siltä kuin "rötisis" imusarjaa sitte ku seinä tuli vastaa. Mekaanisella Voodolla meniki sitte 7000rpm iha puhtaasti pienemmillä jousipaineilla
   
 6. Skigu

  Skigu 2nd gear

  Pakko ihan tiedonjanosta kysyy, et minkä takia se mekaaninen meni sileeks?
   
 7. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Ei oo vielä syy selvillä ja liekkö ikinä selviää. Nostaja kulunu rajusti kupille, mutta lähes kiiltävä. Kyseessä hughesin öljyreiällinen "EDM" nostaja eli liekkö se sitte hidastanu tuhoa ja tehny siitä noin "siistin" nostajan osalta. Kaikki muut nostajat ainakin apparin puolella virheettömät.

  En oo vielä purkanu kaikkea pihalle. Pääs tönäri karkuu tolta nokalta ja juminu keinua sillä seurauksella, että mäntä oli naputellu venttiilin lautasen poikittain seetirenkaan läpi venttiilitaskuu. Täytyy purkaa loppuu jahka motivaatio ilmestyy jostai:poff:
   
  Skigu tykkää tästä.
 8. Skigu

  Skigu 2nd gear

  Just, oireiliko toi mitenkään ennen kun, ku toi tapahtu?
  Itellä kans nyt keväästä asti ollu mekaanin laahuri paikalla ja säädelly venoja neurottisesti:odeek:.
  Mistä mukista meni sileeks ja mitä öljyjä käytit?
   
 9. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Sehän tuossa jännä oli että ei olevinaan säksättäny mitenkään ylimääräsiä. Liekkö se sitten on syöny rampit nii pyöreäks että otti välyksen "pehmeästi" kiinni. Merkittävästi paljo enemmä mulla naputtaa esim furyn hyd nostin kun on päässy vuotaan tyhjäks ja menee aikansa ennenku saa pumpattua uudestaa välyksen pois. Sellasta muistelen, että kun säädin venakoneiston läpi ekan kesän jälkee ni yhdessä oli vähä isompi välys ja se oli todennäkösesti just tuo. Tosin ei siellä ollu kun kymppä tms ylimäärästä ni ei jääny sen enempää mielee vaivaamaan. Tänä keväänä piti tsekata välykset, mutta laiskotti ja keväthuollot rajottu öljytikun tarkistukseen.

  Kakkosen pako oli tuo mikä anto periks ja oon ajanu Liqui Molyn "Mos2 leichtlauf" 15w-40 ölpällä. En jaksa uskoa että öljyn vika koska tosiaa ihan virheettömiä nuo muut nostajat. Olisko ollu huono karkasu nostajassa tai sitte ei oo vaan lähteny kunnolla pyörimään sisäänajossa
   
  Muokattu: 12.7.2024 klo 21:12

Kerro tästä muillekin!