Mopar kattoverhoilu raudat (bows) ja niiden etäisyys katosta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Kapteenikosmos, 13.9.2010.

  1. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Hahmottelin viikonloppuna -73 Challengeriin kattoverhoilua paikalle ja tuli vähän tenkkapoo noiden kattoverhoilun rautojen kanssa. Autoa ostaessa autossa oli noita rautoja sellanen reilu 20 kappaleen nippu josta myyjä valkkas "oikeat" pinkkaan mulle.

    Ongelmana on tällä hetkellä se, että taaimmainen rauta sopii tosi nahkeasti paikalleen. Eli vaikka päädyt on alimmaisissa reijissä (kolme reikää kolmion muotosesti) niin raudan joutuu vääntämällä vääntämään ylös siten, että se lepää aika lujasti kattoa vasten. Kaikki muut menee mukavasti siten, että alimmaisessa reijässä olleessaan rauta on katosta irti ehkä puolitoista senttiä tms. eli ylimmällä reijällä nekin saa vastaamaan kattoa mikäli näin on tarkotus laittaa.

    Takanahan on ne kaks rautalankakoukkua jotka säätää sen taaimmaisen etäisyyden takaikkunasta eli ei sitä oikeen väärinkään sinne saa asennettua. Tuntus vaan siltä, että josko ois liian pitkä rauta jostain toisesta autosta. Tietty jos sen on tarkotus olla aika piukassa siellä niin sitten ei mitään ropleemaa, en oo vaan löytäny mistään sen tarkempaa tietoa.

    Niin ja 4 raudan verhoilu kyseessä. Katossahan taitaa olla paikkoja jopa kuudelle raudalle, mutta noita useampia tais olla käytössä 70-71 tms.
     
  2. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Kai näitä nyt joku on asennellu vai liikkuuko kaikki moparit ilman kattoverhoiluja? Eli onko noiden rautojen tarkotus levätä suht lujaa kattoa vasten vai sentti pari siitä irti?
     
  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    En tiiä mitään tästä, mutta jospa se takimmainen jääkin verhoilun kanssa
    viistoon taaksepäin? Ja siinä asennossa on keskeltä yhtä kaukana katosta.
     
  4. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Mun tapauksessa tuo takimmainen vastaa lujasti kattoon just sillon kun se on viistossa taatepäin. Suoraan ylöspäin se ei mahdu ollenkaan. Siinä on sellaset rautalanka pidikkeet jotka tulee siihen tankoon kiinni ja määrää sen kulman oikeaks.
     
  5. tox-11

    tox-11 1st gear

    Moro! En tiiä josko tästä ois yhtään apua ongelmaasi, tosin ei ollu itellä mopari kyseessä vaan -57 Cadillac, mutta kait periaate on sama merkistä riippumatta, jos kyseessä on raudat jotka pujotetaan kattoverhoilun "kujiin", joitten avulla verhoilu pysyy ylhäällä. Omassa oli muistaakseni kuusi rautaa, joista viimeisin ja toiseksi viimeisin vinossa taaksepäin. Rautojen sivuilla, eli niiden reikien yläpuolella joihin rautojen päät asetetaan oli hahlot, jotka pitävät raudat oikeassa asennossa. Siitä huolimatta kaikki raudat vastasivat kattoon kiinni noin katon keskikohdilta ja toki myös jonkin verran sivullekin päin kekikohdasta, mutta olivat siis ehkä aavistuksen kaarevammat (pidemmät) kuin itse katto sivusuunnassa. Autossa oli alkuperäisen verhoilun alla äänieriste (n.1/4 -1/2 tuumaa paksua) johon oli painunut myös jäljet raudoista. itse jätin äänieristeen uuden kattoverhoilun laitossa pois, mutta silti raudat vastasi kattoon. Ei nyt mitenkään älyttömän tiukasti, mutta kuitenkin selvästi kun niitä liikutteli edestakaisin. Oli myös helpompi asentaa kattoverhoilu paikalleen kun verhoilu pysyi napakasti raudoilla kattoa vasten , ennen kuin sitä aloin lopullisesti kiristelemään jokasuuntaan. Loppujen lopuksi uusi verhoilu istui kiitettävästi paikoilleen muutaman uudelleen kavennuksen jälkeen( meinasi jäädä pienet pussit). Näin oli homma omassa pirssissä.
     
  6. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Kiitokset! Suurinpiirtein samalta kuulostaa. Mulla se takimmainen rauta vastaa kattoa lähes koko matkalta, ainoastaan ihan sivuilla on pienet pätkät jossa se irtoaa rakenteista. Eli ainakin tämän perusteella homman pitäis olla ok ja ei muutakuin kiskomaan verhoilua paikalle.
     

Kerro tästä muillekin!